Social-democrații strâng rândurile. Doi parlamentari de Cluj s-ar putea reîntoarce în PSD

Social-democrații strâng rândurile. Doi parlamentari de Cluj s-ar putea reîntoarce în PSD
Publicat: 27/01/2020, 17:08

„Sunt discuții să se întoarcă acasă atât doamna deputat (Cristina Burciu – n.r.) cât și cei care ne-au părăsit. A mai plecat domnul senator Ilea de la PSD spre Pro România. Domnii deputați Itu și Nasra care au plecat înspre Pro România s-au reîntors mai demult în organizație. Momentan, încercăm să ne refacem organizația, atât cea din Municipiu, cât și organizația județeană. Suntem în perioada în care avem conferințe în fiecare UAT. Suntem concentrați pentru candidați în acele localități unde nu avem primari, precum un candidat pentru Primăria Municipiului Cluj și un candidat pentru Consiliul Județean. Cred că înainte de a vedea Conferința județeană, cel mai important este să găsim candidații”, a spus Gheorghe Șimon.

Cristina Burciu și-a anunțat, pe 11 decembrie, afilierea la grupul parlamentar al PNL, după ce la sfârșitul lunii octombrie, anunțase că va vota învestirea Guvernului Orban, pe motiv că România trebuie să intre într-o zonă de stabilitate.

Burciu a fost aleasă în 2016 deputat de Cluj pe listele PSD, alături de deputații Horia Nasra și Cornel Itu și senatorul Vasile Ilea.

Ilea a demisionat din PSD și s-a înscris în Pro România. Ceilalți doi deputați, Nasra și Itu, au plecat și ei la Pro România, dar s-au reîntors în PSD înaintea moțiunii de cenzură care a dus la căderea Guvernului Dăncilă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase