SONDAJ SOCIOPOL. Partidul condus de Victor Ponta, din ce în ce mai preferat de români: 11% i-ar vota pe reprezentanții partidului Pro România

Redactor:
Alexandra Mortu

Sondajul realizat de Institutul Sociopol relevă că partidul Pro România câștigă pe zi ce trece aprecierea românilor întrucât 11% din respondenți ar vota reprezentanții acestui partid dacă alegerile parlamentare ar avea loc duminica viitoare. Astfel, partidul condus de Victor Ponta crește în sondaje cu un procent de 1,6% comparativ cu datele din cadrul unui sondaj INSCOP realizat în luna mai 2020. 

Partidul Pro România, condus de Victor Ponta, crește în topul preferințelor românilor în ceea ce privește alegerile parlamentare cu un procent de 1,6%, ajungând astfel pe locul patru – 11% respondenți i-ar vota pe reprezentanții partidului dacă alegerile parlamentare ar avea loc duminica viitoare.

Astfel, partidul se află la o diferență de 3 procente de a intra în top trei partide votate de români la alegerile parlamentare.

Sondajul național de opinie realizat de Institutul Sociopol în iunie 2020* relevă faptul că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, majoritatea românilor, un procent de 33%, ar vota cu reprezentanții partidului PNL, în timp ce 28% din respondenți ar susține partidul PSD. Locul trei în topul preferințelor românilor pentru alegerile parlamentare se află reprezentanții alianței USR-PLUS – 14%.

În ce lideri naționali au românii cea mai mare încredere – Victor Ponta, liderul Pro România, în top 6 preferați

Un procent de 27% din cei care au participat la sondajul național Sociopol au încredere în liderul partidului Pro România Victor Ponta, acesta situându-se pe locul 6 în topul celor mai de încredere lideri din România.

Potrivit sondajului realizat pentru Realitatea TV, românii au cea mai mare încredere în șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, care face parte și din Comitetul Național pentru Stiuații de Urgență, Raed Arafat. 62% din respondenții au declarat că au încredere „foarte multă” și „destul de multă” în acesta. Locul doi este ocupat de Gabriela Firea, care este susținută de 33% din cei care au participat la sondaj.

Surprinzător, pe locul trei în topul liderilor politici naționali în care cetățenii au încredere se află președintele României Klaus Iohannis se afă abia pe locul trei, fiind susținut de 32% din respondenți, dar și ministrul Sănătății Nelu Tătaru, în care au încredere „foarte multă” și „destul de multă” tot 32% din cei care au participat la sondaj.

Prelungirea stării de alertă – subiect controversat

Românii au fost întrebați în ce măsră sunt de acord cu prelungirea stării de urgență încă o lună, respectiv începând cu 15 iunie.

38% din respondenți sunt de acord cu pelungirea acesteia:

  • 23% total de acord;
  • 15% oarecum de acord.

Însă un procent semnificativ, de 55% din români sunt împotriva prelungirii stării de urgență:

  • 10% oarecum împotrivă;
  • 45% total împotrivă.

Victor Ponta: Voi vota împotriva prelungirii stării de alertă și voi merge la proteste în Piața Victoriei

Și liderul partidului Pro România, Victor Ponta, susține că este împotriva prelungirii stării de alertă în România începând cu 15 iunie.

Victor Ponta a anunțat că va vota împotriva prelungirii stării de alertă după 15 iunie și că va participa la proteste împotriva Guvernului. Liderul ProRomânia îi critică pe miniștri pentru măsurile restrictive impuse în țară.

Victor Ponta anunță că va vota pentru ieșirea din starea de alertă, așa cum a făcut și partidul pe care îl conduce și în plus va participa la proteste organizate în Piața Victoriei, locul în care i-a privit, la rândul său, pe protestatarii din 2015, pe vremea când era premier.

Liderul Pro România: „E prea mult!”

„Sigur că voi vota ÎMPOTRIVA în Parlament (așa cum am votat toți cei de la ProRomania)! Dar, de data această, voi merge și la proteste în Piață Victoriei!!! Știu că acest Guvern trebuie să pună de tot România în genunchi! Dar e prea mult!”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Mesajul liderului ProRomânia a venit în contextul în care ministrul Sănătății a anunțat că nu crede că situația epidemiologică va permite renunțarea la starea de alertă în a treia fază de relaxare de pe 15 iunie.

*Sondajul la care au participat 1.001 persoane a fost realizat în perioada 2 – 6 iunie.

 

Inchide