Sper să nu rămânem mereu la discuțiile de la COLȚURI! Un lider PNL cere Congres pentru clarificarea situației lui ORBAN

Redactor:
Diana Grigore
Marian Petrache, liderul PNL Ilfov, solicită congres extraordinar pentru reafirmarea sprijinului lui Ludovic Orban.

„Pentru clarificarea doctrinală (am cerut congres-n.r). Au fost o grămadă de fuziuni și trebuie ca fiecare membru al PNL să se simtă ca acasă, să nu se simtă nimeni exclus pentru că nimeni nu e exclus din PNL și să nu mai aibă loc întâlniri de acest fel. PNL are astăzi o oportunitate extraordinară față de publicul de pe dreapta, trebuie doar să îi ofere, nu poate să primească fără să ofere ceva. Nu eu hotărăsc dacă e Ludovic Orban în frunte sau e altcineva, în partid sunt foarte mulți oameni care au acest drept să voteze. Au spus că avem Consiliu Național și decizia o iau membrii în Consiliul Național, dacă vor să facă Congres bine, dacă nu, asta e. Sper să nu rămânem mereu la discuțiile de la colțuri, îmi doresc din tot sufetul și să ne orientăm cu fața spre publicul nostru”, a afirmat Marian Petrache, după ședința Biroul Executiv al PNL.

Președintele PNL a mai spus că nu a cerut să fie supusă la vot solicitarea sa de a fi convocat un Congres, dar că cei care l-au susținut și l-au ales pentru funcția de președinte al PNL și care sunt în proporție de 80% ar trebui să își reafirme sprijinul într-un nou Congres extraordinar.

„Nu am cerut vot, nu a fost supusă la vot. Am spus un punct de vedere în interior, nu pot să dezbat problemele interne ale partidului, nu e corect. Eu cred și sunt convins că sunteți de acord cu mine, boală lungă, moarte sigură, sunt voci în partid, Ludovic Orban a fost ales cu 80% din cei care au participat la acel Congres. În mod normal cei care l-au susținut trebuie să își reafirme sprijinul față de Ludovic Orban, pentru că, dacă erau așa de corecți nu avea loc acea întâlnire. Dacă vă uitați la activitatea mea, niciodată nu o să vedeți ceva contrar PNL, mă doare când văd dispute în spațiul public care nu au nicio legătură cu ceea ce ar fi trebuit să facem. Partidul ar trebui să se uite spre cei care îi dau votul, nu în interiorul lui”, a adăugat liderul liberal de la Ilfov.

Marian Petrache a susținut că întâlnirea de miercurea trecută din Modrogan a fostului lider al partidului, Vasile Blaga „a fost o gafă”, deoarece „nu mai există fostul PDL și fostul PNL. Există PNL”.

Fostul co-președinte al PNL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri seară, după întâlnirea la Modrogan cu foștii pedeliști, că sunt multe lucruri de corectat și că ar fi multe de câștigat dacă ar fi îmbunătățită comunicarea între aripa vechiului PDL și cea a vechiul PNL.

„Am dorit să avem o ședință fără ordine de zi, pentru că am dus împreună foarre multe bătălii și majoritata care nu erau în concediu au venit la întâlnire. Ne interesează parrtidul, parcusul lui, câștigarea alegerilor prezidențiale, pentru că vedeți cum se comportă PSD, ca un partid stat. Deci ce ar face dacă ar obține președinția? Deci dorim cu toții un partid puternic, îl vom susține pe președinte penru un al doilea mandat. Sunt multe lucruri de corectat”, a afirmat fostul lider liberal, Vasile Blaga.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, într-o conferință de presă la Satu Mare, că nu se poate discuta „sub nicio formă” despre o posibilă ruptură în interiorul partidului, în contextul revenirii în prim plan a fostului lider liberal, Vasile Blaga.

Întrebat dacă odată cu revenirea lui Vasile Blaga s-ar putea produce o ruptură în interiorul PNL, Ludovic Orban a răspuns: „Sub nicio formă. Dacă ați urmărit mesajul dat de Vasile Blaga a fost un mesaj de mobilizare, de unitate și a exprimat obiectivul clar al partidului de câștigare a alegerilor, alegeri prezidențiale și celelalte categorii de alegeri care vor urma. PNL este un partid unit, un partid în care, evident, există o democrație, există libertatea de exprimare, diversitate de opinii, dar acțiunea politică a partidului este coerentă și este determinată de Statut și de decizia organismelor statutare ale partidului.”

Inchide