Stelian Ion dinamitează coaliția de guvernare. Ministrul Justiției, schimb de replici cu liderul UDMR

Stelian Ion dinamitează coaliția de guvernare. Ministrul Justiției, schimb de replici cu liderul UDMR
Publicat: 07/07/2021, 19:07

Coaliţia funcţionează extraordinar de bine, mai puţin la capitolul Justiţie. Și acesta nu este singurul atac lansat de Stelian Ion. Ministrul Justiției a afirmat că UDMR nu respectă programul de guvernare. Toate acestea au fost spuse la finalul şedinţa coaliţiei de guvernare.

„Coaliţia funcţionează extraordinar de bine, mai puţin capitolul Justiţie. La capitolul Justiţie, PNL, USR PLUS avem aceeaşi opinie, în sensul în care săptămâna viitoare ar trebui să convocăm sesiune extraordinară pentru desfiinţarea SIIJ”, a declarat Stelian Ion.

„UDMR nu respectă programul de guvernare”

În schimb, ministrul Justiției susține că „UDMR are altă opinie” cu privire la desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. „Mi se pare total inacceptabil că UDMR nu respectă programul de guvernare, încearcă varianta de a păcăli cumva electoratul, în sensul în care ne facem că desfiinţăm SIIJ, dar îl refacem în cadrul unei secţii din Parchetul General. Nu ne putem face că respectăm programul de guvernare”, a răbufnit Stelian Ion.

Sunt dezamăgit. Observ că UDMR merge aproximativ pe linia pe care a mers, din păcate, pentru că a făcut anumite compromisuri, dar doar pe jumătate, în sensul în care sunt de acord cu desfiinţarea SIIJ, dar cu aceeaşi Mărie cu altă pălărie. Este inacceptabil să punem un amendament care prezintă riscuri de a reface SIIJ sub o altă formă, cu o altă denumire, cu o altă etichetă. Lucrul acesta, propus de colegii din UDMR, nu poate fi acceptat” – Stelian Ion.

În momentul de față, „este blocată situaţia” în coaliţie, a dezvăluit ministrul Justiției. Iar fără votul celor de la UDMR, desfiinţarea SIIJ nu poate fi posibilă la Senat.

UDMR sub nicio formă nu vrea refacerea competenţei DNA, subiectul nu este despre SIIJ, este despre afectarea competenţei DNA. Este vorba despre faptul că unii nu vor să continue lupta împotriva corupţiei şi vor să afecteze această luptă” – Stelian Ion.

Kelemen Hunor, când i s-a spus că s-a supărat Stelian Ion: „Asta e!”

În replică, atunci când i s-a spus că s-a supărat Stelian Ion, Kelemen Hunor a răspuns: „Asta e! Cine doreşte, votează, cine nu doreşte, nu votează. Înţeleg poziţia lui, dar nu este singur în coaliţie şi nu are singur posiblitatea de a decide despre lucruri importante”. Liderul UDMR insistă că nu există niciun blocaj în cadrul coaliţiei de guvernare pe tema desfiinţării SIIJ: „Eu nu văd niciun blocaj. Eu vorbesc despre un amendament care spune că magistraţii vor fi anchetaţi de o secţie existentă, nu se desfiinţează nimic, nu se înfiinţează nimic, este o secţie existentă în cadrul Parchetului General – secţia de urmărire penală şi criminalistică. Propunerea noastră este să nu repetăm greşelile trecutului, să nu facem o altă greşeală, o altă secţie, magistraţii să fie anchetaţi de această secţie”.

Dincolo de faptul că România are trei structuri paralele, Ministerul Public, DNA şi DIICOT, vicepremierul Kelemen Hunor a precizat că are încredere în toate instituţiile statului.

În niciun alt stat european nu există aşa ceva. În acest moment, argumentul nostru este să nu ne întoarcem în trecut, când s-au întâmplat lucruri groaznice. Trecutul ne defineşte pe toţi şi încercăm să găsim soluţii mai bune. Din punctul nostru de vedere, este o soluţie corectă ca magistraţii să fie anchetaţi de o structură a procuraturii generale” – Kelemen Hunor.

Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
FOTO. Nume grele din fotbal în istoricul amoros al Laurei Giurcanu. Cu cine s-a iubit...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
A fost lansat primul studiu arheologic al oamenilor în spaţiu. Cercetătorii vor analiza cum trăieşte...
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Bill Gates avertizează că următoarea pandemie „va fi mai mortală decât COVID”
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Teodor Niță și Octavian Berceanu, în prima linie a bătăliei cu mafia deșeurilor! VIDEO
Cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit încă un Oscar
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Anunţul teribil care zguduie România! E cea mai proastă veste. Nu mai putem ţine pasul
Vestea anului despre milioane de pensii! Cine va încasa mai mulți bani? Nu mai poate...
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Care este şcoala pe care dacă o faci în România ai cele mai mari şanse...