Stelian Tănase, propus oficial de PNL pentru conducerea TVR. Răspunsul lui Ponta la noua propunere. ULTIMA ORĂ

Stelian Tănase, propus oficial de PNL pentru conducerea TVR. Răspunsul lui Ponta la noua propunere. ULTIMA ORĂ
Publicat: 20/12/2013, 13:31
Actualizat: 19/05/2015, 23:26

Stelian Tănase este propunerea oficială PNL pentru șefia TVR. Parlamentul a fost convocat vineri pentru a-l vota pe cel care va asigura interimar conducerea Televiziunii Publice.

Potrivit unor surse liberale, Crin Antonescu a discutat cu premierul Ponta și cu liderii PDL și UDMR, Vasile Blaga și Kelemen Hunor, care nu ar fi avut obiecții față de propunerea PNL. Cu toate acestea, democrat-liberalii nu vor participa la votul pentru numirea lui Stelian Tănase, și vor ieși din sală ca și în cazul lui Rareș Bogdan, în semn de protest față de acțiunile USL.

Premierul a declarat, pentru gândul, că susține propunerea făcută de liberali.

Conducerea liberalilor a discutat în această dimneață mai multe variante, cele mai mari șanse pentru nominalizare avându-le până Stelian Tănase. Pe lista liberalilor s-a aflat și numele lui Sorin Oancea, director general al B1 TV. Sorin Oancea a declarat însă că prezența sa pe lită „nu este de actualitate”, el fiind și acționat al B1.

La finalul ședinței liberalilor din biroul președintelui Senatului, Crin Antonescu, a confirmat că în interiorul PNL a fost agreat un numele, însă nu a dorit să îl facă public. „Am conturat o propunere. O să mai am o ultimă discuiție cu persoana vizată, îl voi informa și pe Ponta și voi face public numele în scurtă vreme”, a spus el, fără a infirma varianta Stelian Tănase despre care a fost întrebat explicit.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a anunțat că vineri de la ora 11.00 sunt convocate comisiile reunite de cultură, iar de la 12.00 plenul comun.

Stelian Tănase:Am discutat cu Crin Antonescu despre soarta TVR,dar nu mi s-a făcut o propunere clară

Stelian Tănase a declarat, joi, pentru Mediafax, că a purtat o discuție, miercuri seară, cu Crin Antonescu despre soarta Televiziunii Române, însă nu i s-a făcut încă o propunere clară să preia conducerea TVR.

„Nu este nimic care să fie o știre, de fiecare dată când se schimbă directorul la TVR lumea năvălește pe mine, că sunt favoritul în cursă. Este aceeași poveste (…) În acest moment nu este nimic serios, nici măcar o ofertă, o discuție pe obiectul muncii”, a susținut Stelian Tănase.

Totuși, întrebat dacă a discutat cu Crin Antonescu, liderul PNL, privind TVR, Stelian Tănase a spus că a purtat o discuție cu acesta, miercuri seară, despre soarta Televiziunii publice.

„Nu se poate spune că eu trebuie să spun da sau nu sau că am acceptat (…) Sigur că ei se grăbesc foarte tare, dar eu nu mă grăbesc deloc”, a spus Stelian Tănase.

Întrebat dacă ar fi interesat să conducă TVR, Stelian Tănase a spus: „Depinde ce mi se cere, nu a pus nimeni marfa pe masă”.

„Cu mine s-a mai discutat, de două ori am refuzat să fiu directorul televiziunii și s-a discutat mai concret decât acum (…) pentru că trebuie să ți se spună și ce e acolo, eu nu știu nimic din ce e acolo și ce probleme sunt și ce ar trebui rezolvat. Încă nu e nimic de substanță. Trebuie să mi se facă propunerea și atunci spui da sau nu, dar nu sunt în situația asta”, a mai spus Stelian Tănase.

Zgonea: PNL poate să o propună și pe bunica la șefia TVR, nu e nicio problemă

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat, joi, că PSD este de acord cu orice propunere face PNL pentru postul de director general interimar al TVR, că este important să nu existe un gol la conducerea TVR, arătând că PNL poate să o propună și pe „bunica”, nu e nicio problemă.

„Dacă am convocat Birourile Permanente astăzi și mâine (joi și vineri – n.r.) asta înseamnă că suntem de acord ca PNL să facă o propunerea pentru șefia TVR pentru director general interimar, urmând ca în februarie toți la un loc, toate partidele, Guvernul, Președinția, sindicatele să facem un nou Consiliu de Administrație”, a precizat Zgonea întrebat dacă PSD se mai întrunește în ședință pentru a vedea dacă este de acord cu propunerea PNL.

Întrebat dacă PSD este de acord cu orice propunere a PNL pentru directorul interimar al TVR, Zgonea a spus: „Bineînțeles, pentru noi este important în acest moment să nu existe un gol la conducerea TVR, ca să putem să nu rămânem în istorie că am blocat TVR și am închis emisia pe 31 ianuarie sau de Crăciun”.

El a adăugat directorul general interimar al TVR va asigura funcționalitatea instituției pentru o lună și jumătate, adăugând că, potrivit legii, poate să rămână interimar maxim șase luni.

Întrebat dacă PNL poate să propună pe oricine, Zgonea a spus: „Poate să o propună și pe bunica și suntem de acord, nu am nicio problemă”.

E nevoie de 291 de parlamentari care să-i dea OK-ul noului șef al TVR

Pentru ca un președinte-director general interimar al televiziunii publice să fie eles este nevoie să fie minimum 291 de parlamentari prezenți, adică jumătate plus unu din total, iar în favoarea unei nominalizări să se pronunțe cel puțin jumătate din cei prezenți.

Plenul reunit a fost convocat după o serie de negocieri care au avut loc miercuri între Crin Antonescu și Victor Ponta. Guvernul a aprobat totuși o ordonanță de urgență pentru schimbarea legii TVR, astfel încât președintele interimar să fie numit de Birourile Permanente reunite, „în situații de urgență”, adică dacă plenul nu se întrunește, Ponta dându-și cuvântul de onoare că nu se va folosi de ea decât dacă va fi nevoie.

Marți a fost prima încercare a Parlamentului de a numi un interimar, însă, după ce jurnalistul Rareș Bogdan a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de cultură, la votul din plenul reunit a picat din lipsă de cvorum, ca rezultat al boicotului parlamentarilor PSD, care au părăsit sala. Acesta a fost votat de 174 de deputați și senatori, în timp ce alți doi au fost împotrivă. Motivul pentru care PSD a refuzat să-l voteze pe Rareș Bogdan, explicat chiar de Ilie Sârbu, a fost faptul că jurnalistul i-a numit pe parlamentari „porci”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Medicul care l-a operat de urgență pe Florin Piersic, în ziua de Paște,...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
BANCNOTELE cu care nu mai poți plăti. Decizia ESTE FINALĂ. Avertisment pentru cei cu bani...
Scandal uriaș la Eurovision. Fanii au fost oripilați
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Câți turiști au ales litoralul românesc de 1 Mai și Paște?