Știrbu, propunerea PNL pentru Ministerul Culturii, liberalul care vrea să dea liber la „plagiatul accidental”. Rareș Bogdan este favorit pentru TVR

Știrbu, propunerea PNL pentru Ministerul Culturii, liberalul care vrea să dea liber la plagiatul accidental. Rareș Bogdan este favorit pentru TVR
Publicat: 12/12/2013, 20:22
Actualizat: 30/07/2014, 23:35

Crin Antonescu îl va nominaliza vineri în ședința Biroului Politic Național al PNL pe deputatul Gigel Sorinel Știrbu pentru a ocupa funcția de ministru al Culturii, au declarat pentru gândul surse din PNL.Știrbu are 42 de ani, este căsătorit și are doi copii, fiind în prezent președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaților. El a fostși membru în Comisia specială pentru Roșia Montană, fiind la al doilea mandat de deputat.

Fost preot și fost secretar de stat în Ministerul Culturii în timpul guvernării Tăriceanu, Știrbu îi va lua locul lui Daniel Barbu, care și-a prezentat demisia din funcție după ce președintele PNL a spus că trebuie să facă acest lucru din cauza comparației făcută de acesta între bugetul ministerului și fondurile alocate bolnavilor de SIDA.

Daniel Barbu a înaintat, joi, premierului Victor Ponta demisia din funcția de ministru al Culturii. Demisia lui vine după ce a făcut o serie de declarații jignitoare la adresa bolnavilor de HIV/SIDA, spunând că reprezintă „un flagel hidos al epocii noastre”

„La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevărat următorul lucru. Credeți-mă, nu vreau să par cinic în fața dumneavoastră, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetățeni ai noștri. Bugetul, programul național pentru prevenirea și tratarea HIV/SIDA este jumătate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii și programul național de combatere și tratament HIV/SIDA. Jumătate. Unu la doi. După părerea mea, nu suntem în Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetățeni afectați de acest hidos flagel al epocii noastre. Personal, nu înțeleg. Am fost cutremurat când mi-am dat seama câte Festivaluri Shakespeare sau cât de amplu am putea face evenimentul, Festivalul Shakespeare de la Craiova, dacă nu am avea acel program sau dacă acel program ar fi la jumătate”, a fost declarația care l-a costat pe Daniel Barbu scaunul de ministru.

În 1994 a absolvit seminarul teologic din Craiova, iar în 1998 Facultatea de Teologie din Craiova. În CV-ul postat pe site-ul Camerei Deputaților, Știrbu a mai trecut 2005 – Ecole Nationale D’administration, Paris, 2006 – Institutul Național de Administrație, 2006 – Master în „Drept Social Român și European”, 2008 – Universitatea Națională de Apărare „ Carol I ” (C.N.A.)

În perioada 1995 – 2001, actualul deputat PNL a fost preot la Parohia Roșieni – Olt, iar din 2005 – 2007 a fost subprefect la Prefectura Olta. Între 2007 – 2008, liberalul a fost secretar de stat la Ministerul Culturii și Cultelor. Din 2008, Știrbu este parlamentari PNL, în present ocupând și funcția de președinte al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaților.

În materie de activitate publicistică, Gigel Știrbu a publicat două cărți: „Viața religioasă” din România și „Liberalismul românesc între 1930-1940″.

Potrivit declarației sale de avere, Gigel știrbu deține trei terenuri, două apartamente și o casă de locuit în Slatina. Are un singur cont la bancă, în care are 27.000 de lei, plus datorii de 40.000 de euro la BCR.

Plagiatul accidental

Pe lângă activitatea din comisia specială, Știrbu s-a făcut remarcat și printr-o inițiativă legislativă controversată, care modifică legea drepturilor de autor și care ar permite „includerea accidentală a unei lucrări sau a unui alt obiect protejat în alt material”.

Potrivit expunerii de motive, legea drepturilor de autor trebuie armonizată cu directivele europene din domeniu și să ofere soluții pentru corectarea problemelor actuale, pentru a putea susține utilizarea legală în cadrul societății informaționale”.

O altă discuție care se va afla pe ordinea de zi a conducerii PNL este desemnarea unui înlocuitor pentru Claudiu Săftoiu, care a demisionat în această săptămână din funcția de președinte director general al TVR.

Succesorul lui Săftoiu la TVR

Favorit pentru a prelua această funcție este realizatorul TV, Rareș Bogdan, însă propunerea PNL trebuie să primească și acceptul PSD, în special al premierului Ponta. În aceste zile, social-democrații l-au propus pe Lucian Bolcaș pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională, dar Crin Antonescu și-a nuanțat astăzi sprijinul pentru Bolcaș, din cauza unor acuze de antisemitism.

Surse din USL au declarat pentru gândul că este posibil ca liberalii să condiționeze susținerea pentru Bolcaș, de susținerea lui Rareș Bogdan pentru șefia TVR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”