SURSE: Negocierile dintre PNL și PSD au eșuat. Ce s-a întâmplat în spatele ușilor închise la Vila Lac

SURSE: Negocierile dintre PNL și PSD au eșuat. Ce s-a întâmplat în spatele ușilor închise la Vila Lac
Marcel Ciolacu și Florin Cîțu
Publicat: 24/10/2021, 17:06

Negocierile dintre PNL și PSD ar fi eșuat după numai o întâlnire, potrivit unor surse din presă. Echipa condusă de Florin Cîțu și cea condusă de Marcel Ciolacu au discutat, duminică, la prânz, la Vila Lac, dar nu au ajuns la o înțelegere.

Motivele pentru care cele două tabere nu s-au înțeles pentru susținerea cabinetului Nicolae Ciucă ar fi, potrivit stiripesurse.ro, faptul că, din informațiile de la negocieri rezultă că liberalii au pus condiția ca PSD să nu vină cu nicio pretenție legată de programul de guvernare. Mai simplu spus, după ce Marcel Ciolacu anunțase că social-democrații au 10 condiții, PNL a spus, fără discuții, că nu acceptă niciuna, nici măcar unele minimale. Ciolacu a refuzat situația expusă de liberali și a plecat de la negocierile de la Vila Lac.

PSD a cerut ca Nicolae Ciucă să aibă un mandat limitat

Conducerile PNL și PSD s-au întâlnit duminică, dimineață, pentru a discuta sprijinul acordat de social-democrați unui guvern PNL – UDMR.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă poartă duminică noi negocieri pentru formarea Guvernului minoritar. Potrivit adevărul.ro, social-democraţii ar fi impus anumite condiţii pentru a-l susţine pe Nicolae Ciucă, inclusiv cea prin care prim-ministrul desemnat să aibă un mandat limitat.

Marcel Ciolacu, a avut, sâmbătă, o convorbire telefonică cu prim-ministrul desemnat, Nicolae Ciucă

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut, sâmbătă, o convorbire telefonică cu prim-ministrul desemnat, Nicolae Ciucă, căruia i-a solicitat un plan concret de măsuri pe termen scurt pentru gestionarea pandemiei, precum şi includerea în programul de guvernare a celor 10 măsuri urgente propuse de PSD în domeniul sanitar, economic şi social.

Marcel Ciolacu a subliniat că prioritatea absolută a oricărui Guvern trebuie să fie gestionarea eficientă a pandemiei, astfel că i-a solicitat premierului desemnat un plan concret de măsuri pe termen scurt pentru reducerea infectărilor şi a deceselor cauzate de COVID-19, se arată într-un comunicat al PSD.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A intrat în presă accidental, după ce a câștigat un concurs la un post local de televiziune din Constanța, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase