SUSPANS. Klaus Iohannis a contestat în justiție amenda de la CNCD pentru afirmatiile despre maghiari

SUSPANS. Klaus Iohannis a contestat în justiție amenda de la CNCD pentru afirmatiile despre maghiari
CCR a respins sesizarea lui Klaus Iohannis pe Legea Tratatului de la Trianon:
Publicat: 15/06/2020, 22:48

Președintele Klaus Iohannis a contestat în instanţă amenda de 5.000 de lei primită de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru afirmatiile referitoare la maghiari făcute în luna aprilie într-o declarație de presă de la Cotroceni.

PSD a sesizat CNCD după ce Klaus Iohannis i-a acuzat pe social-democraţi, într-o declarație de presă din 29 aprilie de la Cotroceni, că „au vrut să dea Ardealul Ungurilor” în complicitate cu Viktor Orban. Declaraţiile şefului statului au fost făcute după ce proiectul privind autonomia Ţinutului Secuiesc a trecut tacit prin Camera Deputaţilor.

Klaus Iohannis a anunţat chiar de când a primit amenda că va cere anularea în faţa judecătorilor.

Klaus Iohannis către PSD: Ce v-a promis liderul de la Budapesta?

Klaus Iohannis a acuzat miercuri că PSD a făcut o înțelegere cu UDMR pentru a trece tacit prin Camera Deputaților proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc.

„​În timp ce noi ne luptăm cu pandemia de coronavirus, ne luptăm pentru viețile românilor, PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor”, a acuzat președintele Iohannis.

Șeful statului a subliniat că nu va accepta un astfel de proiect de lege cât el va fi președinte. „Jo napot kívanok, Marcel Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta în schimbul acestei înțelegeri?”, a încheiat Klaus Iohannis.

Iohannis consideră amenda ca fiind „profund politică”

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a anunțat pe 20 mai mai multe sancțiuni și avertismente contravenționale în 18 cauze sesizate instituției. PRintre cei sancționați se regăsește și președintele Klaus Iohannis cu o amendă de 5.000 de lei pentru declarațiile despre maghiari făcute în contextul proiectului legislativ de Autonomie a Ținutului Secuiesc.

Administrația Prezidențială a transmis în cursul aceleiași zile că președintele României Klaus Iohannis consideră „profund politică” sacțiunea primită de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru declarațiile referitoare la maghiari, anunțând că va contesta amenda de 5.000 de lei în instanță.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de hotărârea de astăzi a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Având în vedere că decizia CNCD este una profund politică, Președintele României va contesta această hotărâre la instanța competentă”, a transmis pe 20 mai Administrația Prezidențială.

PSD a solicitat intervenția SRI în scandalul declanșat de președintele României, social-democrații cerând precizări din partea instituției cu privire la afirmațiile șefului statului.