Tăriceanu, despre moțiunea de cenzură: PNL știe că are șanse zero. E un exercițiu de imagine

Tăriceanu, despre moțiunea de cenzură: PNL știe că are șanse zero. E un exercițiu de imagine
Publicat: 22/11/2017, 12:37
Actualizat: 25/03/2019, 21:10

„Vom fi prezenți în sală, am și majorat timpul de dezbatere cu 50%. Vom fi prezenți în sală și nu am hotărât să nu votăm, dar vreau să ascultăm și argumentele de la Opoziție. Va fi interesant să vedem ce argumente au. Mi se pare că este mai degrabă un exercițiu de imagine. PNL știe că are șanse zero ca moțiunea să treacă, vor să arate că se agită și se agită fără rost”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE.

Membrii Birourilor Permanente Reunite au decis ca moțiunea de cenzură să fie dezbătută și supusă votului plenului Parlamentului joi , începând cu ora 11.00.

Moțiunea de cezură intitulată „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă” a fost depusă de către liberali.

PNL susține că demiterea Guvernului Tudose trebuie să ducă „imediat și automat la abrogarea ordonanțelor de urgență care au generat haosul fiscal și să oprească atacul la independența Justiției”. „Actuala guvernare PSD-ALDE a reușit într-un timp record să provoace un haos generalizat în toate domeniile vitale – de la sănătate și educație, la fiscalitate, justiție sau infrastructură”, arată PNL.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marți, după ședința grupurilor reunite ale partidului, că Uniunea nu va susține moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Tudose și că parlamentarii formațiunii se vor abține la vot.