Tăriceanu, mesaj pentru români: „Nu cedați libertatea în mâinile unor guvernanți inconștienți care își vor bate joc de ea!”

Redactor:
Marius Olaru
Tăriceanu, mesaj pentru români: „Nu cedați libertatea în mâinile unor guvernanți inconștienți care își vor bate joc de ea!”
Tăriceanu, mesaj pentru români: „Nu cedați libertatea în mâinile unor guvernanți inconștienți care își vor bate joc de ea!” / Sursa FOTO: https://www.facebook.com/tariceanu/photos

Călin Popescu Tăriceanu, într-un atac furibund la adresa actualei conduceri a statului, transmite un mesaj clar românilor: „Nu cedați libertatea în mâinile unor guvernanți inconștienți care își vor bate joc de ea!”. Răbufnirea liderului ALDE are legătură cu modul în care a fost redactată și trimisă la vot în Parlament controversata lege a carantinării obligatorii.

„Nu democrației cu jumătate de normă!”, este titlul unui articol postat de Tăriceanu pe contul personal de Facebook.

Fostul partener de guvernare al social-democraților își începe astfel textul: „Recunosc, am încercat să găsesc motive să votez legea carantinei trimisă de Guvern la Parlament! Am sperat că modificările din comisiile juridice o vor face mai… votabilă! Din păcate, legea trimisă la Parlament de un guvern (considerat) liberal a fost scrisă atât de strâmb și de periculos încât nu au putut fi făcute minuni!”.

Tăriceanu spune că și-a dorit să voteze această lege „pentru a nu le mai lăsa lui Iohannis și «Guvernului Meu» prilejul să-i mintă pe români și să folosească drept scuză pentru incompetența lor manipularea preferată cum că Parlamentul e cel care stă în calea luptei cu virusul. Dar nu am putut! Nu am putut accepta că tot poporul român este considerat apriori unul de inconștienți a cărui preocupare principală este răspândirea virusului în comunitate”.

Liderul ALDE, sfaturi pentru liberali

Liderul ALDE le reproșează liberalilor modul în care au redactat legea respectivă: „(…) internarea cu forța, chiar și doar pentru 5 minute, nu pentru 48 de ore, cum este în lege, este tot un fel de arest preventiv. Și ajungem din nou la democrația cu jumătate de normă pe care guvernul Orban-Iohannis vrea să ne-o impună!

Ca să nu mai spunem că legea este total inaplicabilă! Ce o să facă guvernul? O să pună la fiecare spital o echipă de mascați care să țină pacienții cu forța în pat? Îi transformăm pe doctori în luptători de sumo care se luptă cu pacienții pentru a-i imobiliza? Vă gândiți la scenele absolut sfâșietoare pe care le vom vedea? Vă gândiți la drama românilor care vor fi ținuți cu forța în spital?”.

Criza din sănătate nu are drept soluție „arestarea” libertăților cetpțenești, pe care „oricum ni le-au călcat în picioare pe timpul stării de urgență”, mai crede Tăriceanu. Corect ar fi „să se lucreze la prevenția răspândirii virusului. Să aducă măștile pe care legea îi obligă să le dea familiilor vulnerabile, să schimbe campania de comunicare în care au băgat sute de milioane de lei în una care să conteze pentru români! Și mai ales să înceapă să respecte ei primii legile pe care le dau!”.

În concluzie, Călin Popescu Tăriceanu le atrage atenția românilor că riscă să își cedeze libertatea „în mâinile unor guvernanți inconștienți care își vor bate joc de ea. Așa cum deja au mai făcut-o!”.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Alexandra Stan, cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut vreodată Cântăreața a lăsat...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Scandal la moaștele Sf Dumitru! Ce a făcut episcopul Ieronim
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Avertismentul Greenpeace: Apa contaminată de la Fukushima ar putea schimba ADN-ul uman
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Imagini cu Mihaela Rădulescu, de pe vremea când avea 30 de kg în plus! Cum...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
ȘOC! Ce a găsit o femeie din Argeș într-o parcare. Poliția i-a BĂTUT la ușă...
”Modelul suedez” ar putea fi aplicat în România. Ce măsuri șocante implică asta
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
De la 7 kilograme de nucă şi o cergă, la cel mai mare procesator cu...
Inchide