Topul senatorilor datori-vânduți la bănci. „Liderul” ar trebui să-și dea tot salariul pe 25 de ani ca să-și achite creditele

Redactor:
Dana Stanila
Topul senatorilor datori-vânduți la bănci. „Liderul” ar trebui să-și dea tot salariul pe 25 de ani ca să-și achite creditele
Declarațiile de avere relevă datoriile pe care le au la bănci senatorii din Parlamentul României. Pe lista celor mai mari datornici din Senat se numără fostul consilier onorific al premierului Mihai Tudose, Eugen Teodorovici, senatorul PSD Șerban Nicolae și senatorul PNL Florin Cîțu.

Senatorii și-au actualizat, în luna iunie, declarațiile de avere și cele de interese și le-au înregistrat pe pagina de internet a instituției. Conform documentelor depuse, cei mai mulți datornici la bănci sunt în grupul Partidului Social Democrat, care este și majoritar în Parlament.

Cea mai mare sumă de bani datorată băncilor o are de achitat senatorul PSD Eugen Teodorovici, cel care este și președinte al Comisiei de buget, finanțe și bănci din Senat. Până în anul 2045, acesta are de returnat băncilor datorii în sumă totală de 845.000 euro. Senatorul are patru credite, dintre care două ipotecare. Dacă ar plăti din salariul de parlamentar, senatorul PSD ar trebui să-l vireze pe tot în contul băncilor, vreme de 25 de ani. 

O datorie de ordinul sutelor de mii de euro are și social-democratul Cristian Dumitrescu. Acesta are un credit ipotecar în valoare de 260.000 de euro. La fel și senatorii PSD Șerban Nicolae și Ștefan Radu Oprea. Aceștia au de returnat datorii de câte 250.000 de euro fiecare, până în anul 2022, respectiv 2031.

Senatorul PSD Ionel Butunoi și-a trecut în declarația de avere un credit bancar de 145.000 de euro, iar social-democratul Nicolae Marin un credit de 139.000 de euro. Un alt senator social-democrat datornic în moneda europeană este Renică Diaconescu. Acesta are de înapoiat unei bănci un împrumut în valoare de 92.000 de euro.

Foștii miniștri Robert Cazanciuc și Titus Corlățean au și ei datorii bancare în valoare de câte 63.000 de euro.

Datornici la bănci sunt și pe lista senatorilor Partidului Național Liberal. Cea mai mare datorie o are senatorul Florin Cîțu. Acesta are de înapoiat unei bănci suma de 303.000 de euro. Senatorul PNL Iulian Dumitrescu are datorii în valoare de 162.000 de euro, iar Iuliana Scîntei un credit de 150.000 de euro. Și senatorul Nicoleta Pauliuc are de returnat un credit în sumă de 62.000 de euro.

Printre datornicii USR se numără Cristian Ghica, care are de achitat un credit de 150.000 de euro, precum și Nicoleta Ramona Dinică – aproximativ 100.000 de euro.

Din partea UDMR, datornic la bancă este László-ŐdÅ‘n Fejer, care are de returnat 379.000 de lei.

Dintre senatorii ALDE, Ilie Niță are un credit de 80.000 de euro, iar Ionuț Sibinescu o datorie de 30.000 de euro.

Dator la bănci este și senatorul PMP Vasile Lungu. Acesta are împrumuturi bancare în valoare de 400.000 de dolari.

Din declarațiile de avere ale senatorilor României nu lipsesc nici creditele în moneda elvețiană. Astfel, printre cei cu credite în franci elvețieni se numără Dorin Bădulescu de la PMP (220.000 franci elvețieni), senatorul PSD Ion Rotaru (154.000 franci elvețieni) și senatorul PNL Iuliana Scîntei (270.000 de franci elvețieni).

Sunt însă și senatori fără datorii la bănci. Între aceștia se numără președintele executiv al social-democraților, Niculae Bădălău, fostul ministru al Educației Ecaterina Andronescu și ministrul Sănătății Florian Bodog.

Revoluţie la FCSB. Becali şi-a ieşit din minţi şi a anunţat numele antrenorului care renaşte...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
FOTO. Andreea Raicu a pozat goală, la 43 de ani. Imaginea care a pus pe...
Pepe e ISTORIE! Raluca Pastramă a făcut totul public! El este acum cel mai important...
Motivul pentru care Sorana Cîrstea nu își expune public relația cu Ion Țiriac Jr. A...
Judecătorii îi dau DREPTATE lui Liviu Dragnea! Sentinţa e CLARĂ
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
Rareș Bogdan a tunat după ce jandarmii au dat buzna la terasa în care se...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
Considerată INOCENTĂ ca o fecioară, dar amanta celui mai PUTERNIC om, a făcut ceva TERIBIL...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
Cleopatra Stratan, aproape măritată. De ce nu vrea să plece de lângă Pavel Stratan, tatăl...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT... Un talent uriaș! Rămas bun!
Cum îți dai seama că ai viermi intestinali. 20 de semne ale paraziților în organism
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Unul dintre cele mari secrete ale McDonald's s-a aflat. Cum au reuşit doi tineri să...
Inchide