Traian Băsescu, atac dur la adresa USR PLUS: „Un partid neomarxist. Mi se pare o ideologie toxică și dezgustătoare”

Traian Băsescu, atac dur la adresa USR PLUS: „Un partid neomarxist. Mi se pare o ideologie toxică și dezgustătoare”
Traian Băsescu, atac dur la adresa USR PLUS: Un partid neomarxist. Mi se pare o ideologie toxică și dezgustătoare / Foto: Mediafax
Publicat: 29/11/2020, 18:10

Fostul președinte Traian Băsescu spune că ideologia pe care o promovează politicienii din USR-PLUS ar fi „toxică și dezgustătoare” și „discreditează valorile familiei”.

El spune că cel mai mare pericol care pândește societatea românească este USR-PLUS.

„Un partid neomarxist, care a avut obrăznicia să ne propună să trăim la comun, numai că reacția a fost extrem de dură din societate. E un partid al gulerelor albe din administrație și multinaționale. Nu se poate lipi decât de eticheta de partid neomarxist, progresiștii. Cioloș este liderul lor. Ei propun renunțarea la valorile specifice societății competitive liberale.

Mi se pare o ideologie toxică și dezgustătoare. Cel mai neplăcut lucru este discreditarea valorilor familiei. Traiul la comun nu are nimic comun cu valorile familiei. Valorile Europei pleacă de la valorile creștine și de la familie”, a spus Traian Băsescu, potrivit stiripesurse.ro.

Traian Băsescu, noi critici la adresa șefului DSU: „Când românii vor înțelege cât rău a făcut Arafat sistemului medical…”

Fostul președinte Traian Băsescu rememorează istoria recentă și anunță că va publica un proiect de lege a sănătății. Băsescu l-a criticat din nou pe Raed Arafat, șeful DSU.

Băsescu face trimitere la evenimentele din ianuarie-februarie 2012, când, în urma unei dispute publice cu președintele de atunci al României pe marginea noului proiect de lege în Sănătate, secretarul de stat Raed Arafat își dădea demisia.

Lumea s-a solidarizat cu Arafat și a protestat împotriva guvernului Băsescu-Boc.

Boc avea să demisioneze, la începutul lunii februarie 2012, după vizita delegației FMI, urmând apoi guvernul de 78 de zile al lui Mihai Răzvan Ungureanu.

Ungureanu și echipa sau au fost debarcați pe 27 aprilie de Parlament și USL a preluat, de facto, conducerea, scrie antena3.ro.

Băsescu a povestit propria varianta a evenimentelor de atunci.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase