Traian Băsescu urmează să își depună candidatura pentru Primăria Capitalei

Traian Băsescu urmează să își depună candidatura pentru Primăria Capitalei
Publicat: 15/08/2020, 15:19
Actualizat: 15/08/2020, 15:21

Fostul președinte și europarlamentar în prezent, Traian Băsescu urmează  să-și depună candidatura duminică. 

Discutiile dintre PMP și PNL și USR-PLUS pentru candidați comuni în capitală au eșuat.

Președintele PMP, Eugen Tomac, a anunțat miercuri dimineață că partidul a strâns deja numărul de semnături necesare pentru candidatura lui Traian Băsescu la Primăria Capitalei.

Traian Băsescu a declarat, luni seară, la B1TV, că vrea ca PMP să redevină PDL și anunță că îi va cere președintelui PNL, Ludovic Orban, să îi cedeze numele fostului partid,

Sondaj Sociopol: Gabriela Firea conduce detașat în lupta pentru Capitală. Surpriza acestor cifre vine însă de la alt candidat!

În proximitatea alegerilor locale lupta politică pentru Capitală, care de altfel dă tonul alegerilor locale pe plan național, se ascute și vine cu o surpriză de proporții, potrivit uni sondaj Sociopol.

Deși Gabriela Firea, actualul edil al Capitalei conduce detașat în intenția de vot, devansându-l pe candidatul dreptei Nicușor Dan, marea surpriză a acestor alegeri este fostul președinte Traian Băsescu care are 15% intenție de vot.

Traian Băsescu a declarat la Gândul Live că în urma unei discuții dintre PNL și PMP, premierul a anunțat că va face o alianța cu USR, fostul președinte declarând că el a fost adeptul unei coaliții largi.

”Până vineri, săptămâna trecută, Eugen Toman a avut discuții cu Ludovic Orban, iar ideea unei coaliții de dreapta era funcțională. Asta până vineri, când la discuția dintre Tomac și Orban, premierul a anunțat că nu se va face alianța cu PMP, ci alianța se va face  cu USR. În regulă. În aceste condiții, nimeni nu poate gândi că PMP nu va participa la alegeri. Nu va participa cu o alianța de dreapta? Foarte bine. Va participa singur. Nu poate să aibă liste comune la Primăria Generală? Foarte bine. Va avea candidat și lista proprie. Această este mică poveste.

Eu am susținut încă de la început că putem recâștiga Bucureștiul într-o largă coaliție. Dacă partidele mai mari nu vor, nu îi pot obliga”.

PNL și USR-PLUS au stat la aceeași masă pentru finalizarea listelor de candidaţi pentru primăriile de sector și au purtat negocieri, în urmă cărora cele două partide au semnat protocolul pentru alianța dreptei în București. Liderii USR au postat pe Facebook fotografii cu „negocierile de la 2 am” în care sunt prezenți liderii PNL și USR. La negocieri nu a fost niciun reprezentant al PMP.