Tucker CARLSON discută cu Aleksandr Dughin / „Familia este distrusă în favoarea acestui individualism” / Ce spune Dughin despre WOKE și PUTIN

Publicat: 30/04/2024, 13:12
Actualizat: 30/04/2024, 13:15

Jurnalistul american Tucker Carlson l-a intervievat pe filozoful rus Aleksandr Dughin, supranumit „creierul lui Putin”. Conversația a durat 20 de minute și clipul este disponibil pe contul lui Carlson de pe X.

Jurnalistul a spus că Dughin „este cel mai faimos filosof politic din Rusia”, ideile lui sunt considerate atât de periculoase, că guvernul ucrainean i-a ucis fiica și că Amazon nu îi vinde cărțile.

Presa occidentală l-a descris pe Dughin drept „creierul lui Putin” datorită presupusei sale influențe asupra președintelui Vladimir Putin și a elitei ruse. Carlson menționează, însă, că „este un scriitor care scrie despre idei mari” și că nu este un consilier apropiat al lui Putin.

Nu este o personalitate politică aici, în Rusia. El este un filosof. Iar ideile lui sunt profund ofensatoare pentru unii oameni. În august 2022, singura lui fiică a fost ucisă la Moscova, când o mașină-bombă a ucis-o. Serviciile de informații americane spun că a fost ucisă de guvernul ucrainean. Dar ceea ce este interesant este că Alexander Dugin nu este un lider militar. El nu este un consilier zilnic apropiat al lui Vladimir Putin. Este un scriitor care scrie despre idei mari. Și pentru aceasta, cărțile sale au fost interzise de administrația Biden din Statele Unite, a afirmat Carlson, în debutul interviului.

Reamintim că în 2022, Daria Dughina a fost ucisă la Moscova într-un atentat, despre care autoritățile ruse susțin că a fost orchestrat de agenți ucraineni. Mai multe instituții de presă au citat ulterior oficiali anonimi ai serviciilor de informații americane spunând că Washingtonul crede că autoritățile ucrainene au fost într-adevăr implicate în asasinat.

Carlson a discutat cu Dughin despre curentul woke, valorile tradiționale și „ura” Occidentului pentru Vladimir Putin și Rusia. În timpul interviului, Dughin a susținut că ideologia liberală, care a devenit în esență necontestată în Occident de la căderea Uniunii Sovietice, duce la dispariția conceptului de familie. „Familia este distrusă în favoarea acestui individualism”, a spus el, adăugând că progresul natural al liberalismului va duce la „identitatea umană abandonată”.

Deci ar trebui să fii atât de individualist încât să critici nu numai statul, ci și vechea înțelegere a indivizilor. Așa că acum ești invitat să te eliberezi de individualitate, să mergi mai departe în această direcție. Așa că am vorbit la televizor cu Fukuyama. Și el a spus: înainte democrația a însemnat guvernarea majorității și acum este vorba despre domnia minorităților împotriva majorității. Pentru că majoritatea ar putea alege pe Hitler sau Putin, așa că trebuie să fim foarte atenți cu majoritatea și majoritatea ar trebui să fie luată sub control. Și minoritățile ar trebui să domine asupra majorității.

Următoarea fază: noul liberalism. „Acum nu este vorba despre domnia majorității, ci este vorba despre domnia minorităților. Nu este vorba despre libertatea individuală, ci este despre woke”, a spus Dughin.

Nu este democrație, este deja totalitarism. Și acum nu este vorba de ofensa libertății individuale, ci de prescripția să fii woke, de a fi modern, de a fi progresist. Nu este dreptul tău să fii sau să nu fii progresist. Este de datoria ta să fii progresist, să urmezi această agendă, i-a spus Dughin lui Carlson.

Finalul discuției a ajuns și la Vladimir Putin, care este atât de „urât” de Occident pentru că „vrea să extragă Rusia din influența globală” și a restabilit „valorile tradiționale, suveranitatea statului”.

Putin, când a venit la putere a început să extragă țara noastră, Rusia, din influența globală. Așa că a început să contrazică agenda globală a progresiștilor. Și acești oameni care au susținut Uniunea Sovietică, au fost progresiști. Și acum sunt progresiști. Așa că au simțit că acum au de-a face cu cineva care nu împărtășește această agendă progresistă și care a încercat și cu succes să restabilească valorile tradiționale, suveranitatea statului, creștinismul, familia tradițională.

Este un fel de lider, lider politic, care apără valorile tradiționale. Așa că abia recent, în urmă cu un an, Putin a dat un decret de apărare politică a valorilor tradiționale. Acesta a fost punctul de cotitură, aș spune. Dar observatorii din tabăra progresistă din Occident, cred că au înțeles corect asta de la începutul domniei sale. Așa că această ură nu este doar ocazională. (…) Este metafizic.

CITEȘTE ȘI:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
Ea este noua iubită a lui CRBL! Și-a găsit alinarea în brațele unei puștoaice, după...
Are 77 de ani și arată SPECTACULOS! Solista are și iubit TINEREL: regulile pe care...
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
Valoarea voucherelor de vacanță a ajuns la 1.600 de lei, în acest an! Cine sunt...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Experiment pentru MODIFICAREA climei, oprit ÎN ULTIMA CLIPĂ!
UNGURII au luat foc. Au anunțat chiar din România: Nu permitem
Fenomene meteo care au devastat Europa ajung în România. Este alertă totală la nivel național
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Ce putem afla din cristalele antice despre apa și continentele Pământului?
×