Turcan reacționează după amânarea ședinței pentru vancatarea funcției de deputat al lui Goga: Cei din PSD au ales un infractor împotriva a 6.5 milioane de români

Turcan reacționează după amânarea ședinței pentru vancatarea funcției de deputat al lui Goga: Cei din PSD au ales un infractor împotriva a 6.5 milioane de români
Publicat: 08/10/2019, 14:30

„Am avut o nouă mostră a modului în care PSD a confiscat instituția Parlamentului pe persoană fizică, în scop de favorizare a infractorilor, pentru că vacantarea locului de deputat a domnului Goga înseamnă de fapt eliberarea unui loc de deputat pentru o persoană condamnată definitiv cu interzicerea drepturilor electorale. Așadar, astăzi, în văzul tuturor am primit dovadă modului în care infractorii sunt protejați prin abuz în Camera Deputaților. Este practic o ultimă dovadă că ceea ce a creat Liviu Dragnea în Camera Deputaților se perpetuează. Indiferent de numele celor care acum conduc această instituție s-a creat un sistem, un mod de decizie politică în favoarea persoanelor cu condamnare definitivă, adică infractori dovediți”, a declarat Raluca Turcan, marți, în Parlament.

Liderul deputaților liberali a mai declarat că PNL solicită de un an invalidarea amndatului de deputat a lui Octavian Goga invocând încălcarea regulamentului Camerei Deputaților în ceea ce privește vacantarea funcției lui octavian Goga.

„Noi solicităm invalidarea mandatului deputatului infractor de un an de zile, nici mai mult, nici mai puțin, de un an de zile în fiecare ședință de Birou Permanent, vă rog să luați stenogramele și veți vedea că solicităm lucrul acesta, un infractor să fie scos din parlament și să se respecte un drept legal al unui alt coleg care ar trebui să vină în Camera Deputaților. Din nefericire, prin diferite forme, regulamentul Camerei Deputaților a fost încălcat, pentru că s-a invocat o comisie a parlamentului, când de fapt era rolul președintelui Camerei Deputaților să ia act de invalidarea mandatului, plenul trebuia doar să se pronunțe așa cum s-a întâmplat astăzi”, a mai spus liderul deputaților liberali.

Raluca Turcan acuză deputații PSD că s-au solidarizat în jurul unei persoane condamante definitiv, în loc să dezbată și legile de pe ordinea de zi, care potrivit acesteia, erau de interes public.

„Evident că apropriindu-ne de moțiunea de cenzură le-am atras atenția de gravitatea și mai mare a menținerii unui infractor în Camera Deputaților, pentru că un vot al unui infractor va fi contorizat împotriva a 6.5 milioane de români. Cei din PSD în momentul de față au ales un infractor împotriva a 6.5 milioane de români. Mai mult decât atât, pe ordinea de zi de astăzi erau legi în interes public, nu i-a interesat despre aceste legi, nu i-a interesat nimic care putea să ajute românii, s-au solidarizat doar in jurul unei persoane condamnată definitiv”, a mai spus această.

Turcan a mai zis că PSD a arătat astăzi că este disperat și se agață de fiecare vot pentru moțiune și că modalitatea în care o încearcă să păstreze acest vot este una îngrijorătoare.

Camera Deputaților nu a avut cvorumul necesar, marți, pentru a vota vacantarea mandatului deputatului PSD (ex PMP) Octavian Goga. Au fost prezenți 157 deputați, iar pentru a fi întrunit cvorumul trebuiau să fie 165. Prin urmare, ședința a fost suspendată.

Pe 24 septembrie 2018, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis condamnarea definitivă a deputatul Octavian Goga la 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare și interzicerea unor drepturi, pentru infracțiunile de conducere fără permis și sustragere de la prelevarea mostrelor biologice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Apare un nou EURO. Ce se va întâmpla cu numerarul
Va fi obligatoriu în toată România. Încălcarea legii se pedepsește cu amenzi uriașe
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Veniturile din toată lumea se vor micșora până în 2050 din cauza schimbărilor climatice