Udrea: „USL acționează cu disperarea unui vampir care nu a mai vânat de mult timp”

Udrea: USL acționează cu disperarea unui vampir care nu a mai vânat de mult timp
Publicat: 13/05/2012, 21:40
Actualizat: 22/01/2013, 19:42

Vicepreședintele PDL Elena Udrea scrie, pe blogul său, că promisiunile făcute de PSD și PNL „se dezumflă precum gogoșile”, că toate instituțiile statutului „sunt luate cu asalt de adevărate cohorte de USL-iști care se doresc șefi” și că până și șoferii sau portarii se vrea a fi schimbați.

Udrea menționează că, de-a lungul ultimilor ani de opoziție, reprezentanții USL au condamnat public orice li se părea a fi o încercare de politizare a administrației centrale sau locale.

„L-am auzit personal pe Victor Ponta sau pe anunțatul candidat la alegerile prezidențiale, clamând faptul că USL nu va promova oameni având ca unic criteriu apartenența politică. Ei bine, după o secetă destul de lungă la PSD, dar și la PNL, se pare că promisiunile făcute se dezumflă precum gogoșile. În aceste momente, toate instituțiile statului sunt luate cu asalt de adevărate cohorte de USL-iști care se doresc șefi. Toți prefecții, toți subprefecții, toți secretarii de stat și subsecretarii, toți directorii și directorașii de la deconcentrate, până și șoferii sau portarii se vrea a fi schimbați”, adaugă Udrea.

În opinia sa, o asemenea atitudine este mai degrabă „marca unei armate de ocupație care încearcă să controleze totul, decât a unui nou Guvern care-și dorește instituțiile funcționale”.

„Spre exemplu, eu când am devenit ministru, am menținut în funcție toți directorii, chiar dacă fuseseră numiți de PSD sau PNL. În plus față de respectarea principiului depolitizării, am făcut-o și pentru că cei mai mulți dintre ei sunt profesioniști. USL-ul însă face ceea ce știam că va face din toate experiențele trecute, doar că unii uitaseră de ce este în stare, iar alții sperau că s-a schimbat. Alianță mare, însetată încearcă, dar nu poate să-i mulțumească pe toți. Iată de ce toate posturile vor fi ocupate politic”, mai scrie fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului.

Elena Udrea susține că posturile nu sunt ocupate de specialiști, ci de „clientela de partid”.

„Cele mai căutate sunt cele în care nu se face nimic, doar se controlează munca altora. Sunt posturile de pe urma cărora poți să te alegi cu atenții, sau șpaga altfel spus, nu cele unde se muncește. Este vorba de tot ceea ce înseamnă control, ANAF, inspectoratul de stat în construcții, autoritățile sanitar-veterinare, gărzile de mediu șamd. Mai interesant este că acest lucru nu a fost remarcat numai de mine, ci și de un reprezentant al USL, Adrian Năstase, într-o postare pe blogul său de săptămâna aceasta”, arată Udrea.

Vicepreședintele PDL consideră că tot ceea ce a făcut guvernul Ponta de la instalare arată graba de a pune stăpânire pe instituțiile care organizează alegerile și pe cele care le pot umple rapid visteria partidului, goală după atâția ani de opoziție.

„USL acționează cu disperarea unui vampir care nu a mai vânat de mult timp, iar acum, înainte de ivirea zorilor, se aruncă la gâtul victimei. Din păcate, victima este chiar țara aceasta!”, încheie Udrea.

Fostul premier Adrian Năstase a scris, miercuri, pe blogul său, că zilele acestea a avut o revelație, respectiv că în România posturile cele mai dorite, în acest moment, sunt posturile de control.

„Am vorbit cu multă lume în aceste zile. Interesant mi s-a părut că cei mai mulți dintre ei își doreau să lucreze, în viitor, în posturi de control – la ANAF, la Garda financiară, la control la agricultură, la corpul de control al PM, la control economic la poliție, la control la serviciile de informații, la Garda de mediu, la calitatea în construcții, la controlul vamal, la controlul medicamentelor, la protecția consumatorului, la RAR, la poliția de frontieră, la cadastru etc. Se pare că puțini vor să muncească, pur și simplu. Mulți vor să vadă cum muncesc alții. De ce oare?”, scria Adrian Năstase.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
FOTO. Cea mai sexy atletă face avere din pozele cu ea! Din banii pe care...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
S-a dat ordinul pentru TOATE FEMEILE, inclusiv din România. Noile reguli devin OBLIGATORII
România, marcată de ploi abundente. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani