• Publicat:
Politică

Un deputat a fost EXCLUS din PC, după comentariile anti-Ponta. „Nu-și permiteau un deviant de dreapta în alianță”

Un deputat a fost EXCLUS din PC. Cum motivează conducerea partidului decizia radicală

Deputatul de diaspora Ovidiu Raețchi a fost exclus din Partidul Conservator, decizia fiind luată marți, de Biroul Executiv Central al PC. În explicația conducerii partidului, deputatul a fost dat afară din cauza pozițiilor pe care le-a avut „în contradicție cu hotărârile luate de partid”.

„Prin pozițiile publice din ultima perioadă, Ovidiu Raețchi s-a situat în afara deciziilor oficiale asumate de forurile de conducere ale Partidului Conservator. Precizăm că în urmă cu o lună, Ovidiu Raețchi primise deja un avertisment din partea Biroului Politic pentru poziții care veneau în contradicție cu hotărârile luate de partid, prin vot”, se arată în anunțul oficial al partidului, potrivit unui comunicat de presă remis gândul.

În realitate, Ovidiu Raețchi, care s-a remarcat în mai multe rânduri prin poziții împotriva guvernării Ponta, susține că viziunile sale și faptul că s-a exprimat public împotriva deciziilor la nivel înalt sunt cele care i-au adus excluderea.

„Noi am avut o alianță cu PNL, adică de centru-dreapta. În momentul când lucrurile s-au schimbat, cu criza din USL, erau voci, nu doar a mea, care au mizat pe o alianță cu PNL. Dar trebuia să respect majoritatea. Săptămâna trecută la votul pentru ordonanța traseiștilor, eu am votat împotrivă, alături de un alt coleg, iar alți trei s-au abținut. Deci exista riscul unei extinderi a problemei în partid și nu cred că nimeni nu-și permite să facă asta în prag de alegeri”, a declarat deputatul, contactat de gândul.

Întrebat dacă opiniile sale împotriva premierului Victor Ponta, exprimate public, au avut vreo contribuție la decizia de excludere, Raețchi s-a arătat convins că acesta este, de fapt, motivul principal.

„După părerea mea, acesta este factorul decisiv. PC este destul de organizat când vine vorba despre probleme ideologice. Bănuiesc că nu se întâlneau ei să mp excludă pentru că sunt eu vreun neo-conservator, ei știu asta de mult. Sigur, în prag de alegeri, nu-și permiteau un deviant de dreapta în alianță. Într-un fel îi înțeleg, dezacordul ideologic este atât de clar încât și eu aș fi procedat la fel. Dar eu, la rândul meu, nu puteam să spun ca ei, nu puteam să votez ordonanța traseiștilor, nu puteam să mă prefac la marțea neagră că lucrurile au fost în regulă, nu puteam să votez cu bilele ascunse la ridicarea imunității parlamentarilor. Deci la un moment dat trebuia să spargă”, a adăugat deputatul.

Totodată,Ovidiu Raețchi a precizat că are foarte multe reproșuri pentru foștii săi colegi. „Foarte multă flexibilitate pentru un strop de putere”, a punctat el.

De altfel, Raețchi a adăugat că va încerca să ajute candidatul dreptei la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, luând în calcul și o trecere la Alianța Creștin-Liberală.

Inchide