Un deputat PNL iese la atac: E esențial ca Dragnea să nu se mai implice în politica externă a României. E „instabil emoțional”

Un deputat PNL iese la atac: E esențial ca Dragnea să nu se mai implice în politica externă a României. E „instabil emoțional
Publicat: 14/05/2019, 17:20

„Haosul generat de Liviu Dragnea în politica României din Orientul Mijlociu (care a fost, în mod tradițional, una remarcabilă) dovedește că diplomația nu trebuie niciodată coordonată de persoane care mizează doar pe viclenia naturală a unui cârciumar teleormanean, fiind însă analfabete în chestiuni de istorie și relații internaționale. Faptul că Dragnea a încălcat orice normă instituțională, anunțând decizii vitale pentru Orientul Mijlociu fără să consulte diplomații de carieră și țeful statului – decidentul real în chestiuni de politică externă – a compromis credibilitatea României atât în mediile diplomatice, cât și în lumea arabă. Și spun asta fără a ajunge măcar la problema de fond – mutarea unei ambasade – ci limitându-mă doar la procedură: anunț la televiziune, fără consultări prealabile pe canale diplomatice, fără analiză de riscuri și oportunități, fără solicitarea unui aviz al profesioniștilor. Cine mai poate miza pe un parteneriat diplomatic stabil cu România, dacă deciziile de politică externă se iau așa în țara noastră?”, a scris Ovidiu Raețchi, marți, pe Facebook.

Liberalul precizează că liderul PSD este „instabil emoțional”.

„Dar dacă Liviu Dragnea, în mod vădit instabil emoțional (considerând că este urmarit de agenți străini care îl privesc urât și vor să îl asasineze – un sindrom psihotic clasic) consideră într-o zi că ar fi picant să anunțe la televiziune, în exclusivitate, retragerea din Uniunea Europeană și NATO, pentru că roșiile noastre sunt cele mai bune? Dacă îi se năzare lui Dragnea – cum a pățit cu asasinii de la Athenee Palace – că un stat străin îi poartă sâmbetele și dă fuga la televizor să rupă relațiile cu acesta?”, a completat Raețchi.

El mai spune că faptul că Liviu Dragnea a întors ieri politica în chestiunea Ierusalimului, în încercarea de a obține sprijinul statelor arabe pentru „o poziție nepermanentă a României în Consiliul de Securitate ONU, dovedește aceeași naivitate de amator”.

„După modul în care România a acționat în chestiunea ambasadei de la Ierusalim – premierul Dăncilă anunțând în extaz mutarea acesteia, pentru ca ulterior să spună că a fost o opinie personală, iar MAE susținând vreo doi ani de zile că face o analiză pe subiect – nu mai suntem considerați un actor diplomatic predictibil și credibil. Faptul că Dragnea a întors ieri politica în chestiunea Ierusalimului, încercând acum să obțină sprijinul statelor arabe pentru o poziție nepermanentă a României în Consiliul de Securitate ONU, dovedește aceeași naivitate de amator: nimeni nu are încredere în el, senzația este că ar încerca să folosească poziția României la ONU tot pentru negocieri impredictibile și infantile, nu vom fi sprijiniți atâta timp cât Dragnea încerca să se implice în politica externă”, a mai spus deputatul PNL.

Nu în ultimul rând, liberalul precizează că liderul PSD a reușit să irite și Israelul prin promisiunile sale nerespectate.

„Mai mult, prin promisiuniile asumate și nerespectate, Dragnea a reușit să irite și Israelul. Toată politica noastră în Orientul Mijlociu, toată credibilitatea noastră au fost pulverizate de credința lui Liviu Dragnea că poate trage pe sfoară și poate duce de nas pe toată lumea, așa cum face în PSD. Nu a reușit, în mod evident, pentru că nivelul diplomaților și al liderilor străini e la ani lumină de nivelul Dăncilă. Iar România va plăti din nou pentru erorile unui singur om. Este esențial ca Liviu Dragnea să se nu se mai implice în politica externă a României și în achizițiile de armament. Are suficiente dosare penale cărora să se dedice, pentru a-și pregăti apărarea”, a conchis Ovidiu Raețchi.

Reacția acestuia vine după ce ambasada Palestinei la București a anunțat, după întâlnirea de luni dintre ambasadorul Fuad Kokaly și liderul PSD, Liviu Dragnea, că decizia lui Liviu Dragnea este că guvernul României nu va muta ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Ambasada Palestinei mai precizează că, în cadrul întrevederii, domnul Liviu Dragnea a dat asigurări că susține cooperarea bilaterală dintre cele două state și chiar dorește să identifice noi zone de interes comun, având în vedere relația indisolubilă și de lungă durată pe care cele două state o împărtășesc alături de popoarele lor.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat anul trecut, în luna aprilie, că Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. Pe 25 martie el a spus că că este necesară o discuție pe această temă în Consiliul Suprem de Apărare a Țării și luată o decizie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un...
Bill Gates pariază pe aceste locuri de muncă. Nu vor dispărea niciodată
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu