Un lider PNL explică de ce liberalii nu l-au pus pe Cioloș „direct moț în frunte”: Să-și facă direct partid, nu o platformă

Un lider PNL explică de ce liberalii nu l-au pus pe Cioloș „direct moț în frunte: Să-și facă direct partid, nu o platformă
Publicat: 11/03/2017, 15:57

„Sunt multe lucruri pe care domnul Cioloș le-a văzut într-un fel când era tehnocrat și sunt convins că le va vedea într-un alt fel în postura de om politic. Îi dorim succes! Din păcate, modul în care am colaborat în ultimul timp ne-a făcut să refuzăm o colaborare în care dânsul să vină direct moț în frunte și nu să parcurgă etapele pe care le-a parcurs orice lider al PNL, plecând nu direct din funcția de președinte al partidului cum dorea dânsul, ci parcurgând anumite etape și apoi să fie ales de către un Congres în fruntea partidului” a declarat Atanasiu sâmbătă, la Târgu Mureș.

Liderul liberal a apreciat și că, probabil, dacă Cioloș va avea succes cu partidul său, e posibil să se întrezărească o colaborare cu PNL, recomandându-i să-și înființeze direct un partid politic, pentru că în România nu s-a prea întâmplat ca un proiect civic să se transforme cu succes într-o formațiune care să conteze.

„Sperăm că dacă partidul dânsului va fi încununat de succes să putem colabora împreună. (…) Nu am văzut un partid care să conteze în România, care să plece de la o platformă civică și să se tranforme în partid politic. Fiindcă politica este un lucru serios, care nu se face numai în timpul liber ca acțiunile civice, politica se face în mod serios și consecvent”, a completat acesta, adăugând că odată cu intrarea în politică fostul prim ministru s-ar putea să-și limpezească „o grămadă de dileme pe care le avea când nu era tehnocrat și nu se ocupa de politică”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase