Un nou raport medical despre starea lui Nicușor Constantinescu, semnat de un medic român din SUA, a fost făcut public

Un nou raport medical despre starea lui Nicușor Constantinescu, semnat de un medic român din SUA, a fost făcut public
Publicat: 06/07/2014, 15:39
Actualizat: 29/07/2014, 18:28

Consiliul Județean Constanța a transmis presei un nou raport medical privind starea de sănătate a lui Nicușor Constantinescu, semnat de doctorul Șerban L.Cocioabă, medic generalist la Clinica Medical Metamorphosis din New York, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Din punctul meu de vedere, vâzând dosarul medical al pacientului Constantinescu, nu recomand transportul acestuia în România. Transportarea pacientului pe distanțe lungi poate pune în pericol viața pacientului și poate anula toate eforturile medicale făcute până acum pentru salvarea vieții acestuia”, se arată în documentul semnat de medicul Șerban L.Cocioabă.

CJ Constanța mai precizează, în comunicatul de presă, că toate documentele medicale privind starea de sănătate a lui Nicușor Constantinescu sunt autentificate prin Apostila Convenției de la Haga, aceasta garantând recunoașterea lor oficială prin lege.

„Documentele sunt autentificate prin Apostila Convenției de la Haga din 1961, România fiind stat semnatar al acestei Convenții din 2001. Apostila garantează recunoașterea oficială prin lege. Cu alte cuvinte, orice document cu Apostila Convenției de la Haga este automat recunoscut pentru folosirea fără alte cerințe în oricare dintre celelalte țări semnatare. În cazul de față, apostilarea este efectuată de Departamentul de Stat a Statelor Unite ale Americii, statul New York, și certificată prin declarația lui Nicușor Constantinescu, în prezența unui notar din statul New York. Documentele sunt scrisorile medicale ale medicului Mohamad E.Allaf, șeful Clinicii de Chirurgie Robotică a Spitalului Universitar Johns Hopkins, Baltimore, statul Maryland, dar și un nou raport medical susținut de medicul Șerban L.Cocioabă, medic generalist al clinicii Medical Metamorphosis, New York, eliberat în 2 iulie, 2014. Este de precizat faptul că fiecare document este apostilat și certificat prin declarație în fața notarului, separat”, se arată în comunicatul CJ Constanța.

Conform sursei citate, aceste documente în original vor ajunge luni, în România.

„Trimitem aceste documente pentru o informare corectă a opiniei publice, cazul președintelui Nicușor Constantinescu fiind îndelug dezbătut în media în ultima lună. Menționăm că atașamentele au fost trimise pe 3 iulie via e-mail si vor ajunge în România prin DHL cel mai probabil în după-amiaza zilei de luni, 7 iulie”, se mai precizează comunicatul Consilului Județean Constanța.

În 1 iulie, CJ Constanța susținea, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că scrisorile medicale de la spitalul unde este tratat Nicușor Constantinescu arată că acesta nu poate fi transportat în țară și că neefectuarea terapiei îi poate pune viața în pericol, actele fiind autentificate prin semnătură, ștampilă și timbru sec de un notar din Baltimore.

„Documentele au sosit în original în România, prin intermediul DHL, și poartă semnături și ștampile, în original, de la Spitalul Universitar John Hopkins și sunt autentificate, prin semnătură, ștampilă și timbru sec, de un notar din orașul Baltimore, acolo unde este situat Spitalul Universitar John Hopkins. Conținutul scrisorilor medicale este fără echivoc și specifică clar că Nicușor Constantinescu nu poate fi transportat având în vedere starea sa medicală, precum și că neefectuarea radio-terapiei cu echipamentele Clinicii de Oncologie a Spitalului Universitar Johns Hopkins, îi pune viața în pericol”, se arăta în comunicatul CJ Constanța.

Consiliul Județean a transmis și punctul de vedere al șefului clinicii de Chirurgie Robotică, din cadrul Spitalului Johns Hopkins, dr. Mohamad E. Allaf, care susținea că întreruperea tratamentului pentru Nicușor Constantinescu ar duce la anularea tuturor etapelor realizate până în prezent și că președintele CJ Constanța nu poate fi transportat în România având în vedere starea sa de sănătate.

„În plus față de scrisoarea din 18 iunie în care am subliniat că orice întrerupere a tratamentului pacientului Nicușor Constantinescu ar putea duce la anularea tuturor etapelor pe care le-am parcurs până acum pentru a-i salva viața, prin prezenta precizez că dânsul nu poate fi transportat în România având în vedere starea sa actuală de sănătate. Echipamentele bazate pe tehnologie oncologică de ultimă generație ale spitalelor universitare americane și experiența specialiștilor americani în utilizarea acestor echipamente nu sunt comparabile cu niciunul din celelalte centre medicale din Europa sau din lume, în special România, unde acest tip de echipamente nu există, așa cum se confirmă în raportul medical semnat și parafat de prof.dr. Petrișor Geavlete, directorul Clinicii de Urologie al Spitalului Sf. Ioan din București”, a transmis dr. Mohamad E. Allaf, Șeful clinicii de Chirurgie Robotică, din cadrul Spitalului Johns Hopkins.

În 23 iunie, Tribunalul București a decis arestarea preventivă a lui Nicușor Constantinescu, după ce procurorii DNA au cerut înlocuirea controlului judiciar cu această măsură preventivă, pentru că președintele CJ Constanța nu a revenit în țară după ce a fost operat în SUA.

În 25 aprilie, șeful Consiliului Județean Constanța a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, pentru abuz în serviciu în formă continuată, el fiind acuzat că, în perioada 2009 – noiembrie 2013, nu a asigurat finanțarea Centrului Militar Zonal Constanța.

Într-un alt dosar, Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în 27 mai, pentru abuz în serviciu, alături de el fiind deferit justiției directorul RAJDP Constanța, Adrian Gâmbuțeanu, după ce niciunul dintre cei doi nu s-a supus controlului Curții de Conturi.

Cosmin Vãideanu, [email protected]

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Kamala Harris a primit unul dintre cele mai bune sondaje ale sale din acest an....
Anunțul matrimonial devenit viral al unui pensionar rămas văduv: 'Caut parteneră, maxim 50 de ani....
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
Polițist local filmat când lovea un tânăr încătușat. Victima, cu lanterna pusă în ochi, a...
Părinții gemenilor dispăruți din Târgu Jiu, în șoc. Ce au găsit în telefonul fraților, înainte...
Explozia pagerelor din Liban | Cum a fost planificat atacul împotriva Hezbollah. „A fost un...
Larisa Uţă a redeschis scandalul, iar acum… Alin Oprea o desfiinţează: „O femeie mutilată de...
Andreea Bănică, imagini interzise în costum de baie, la 46 de ani: „Arăți ca o...
Ce este un pager. Mii de dispozitive au explodat simultan în Liban: cel puţin 9...
Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere
“Mica recalculare” aduce bani în plus la pensii. Ce presupune și când va avea loc
Doliu la TVR! A murit o emblemă a știrilor din România
Nemții au planuri mari cu Duster 3. Aripi evazate și jante uriașe – GALERIE FOTO
Atacul unei drone ucrainene a declanşat o explozie de mărimea unui cutremur în regiunea Tver,...
SPIONII de la Hollywood! Marii ACTORI care au fost informatori
Asociația de proprietari e obligată să notifice. Fiecare proprietar de apartament trebuie să plătească
Traian Băsescu, în spatele jocurilor de culise care ar putea arunca alegerile prezidențiale în aer!
Povestea lui Piki, câinele erou care și-a salvat stăpânul din inundațiile de la Galați. L-a...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De...
Ce pensie primește Adriana Trandafir după o viață dedicată teatrului și filmului: ”Ce să facem?...
BANCUL ZILEI. Bulă:-I-am spus lui fiu-miu să nu se căsătorească cu o orăseancă..
Microplasticele au fost găsite în țesutul nazal uman, la baza creierului