Ungaria s-a răzgândit în privința susținerii României la OCDE. Anunțul făcut de MAE

Redactor:
Dana Stanila
Ungaria s-a răzgândit în privința susținerii României la OCDE. Anunțul făcut de MAE
Ambasadorul rus a fost convocat la sediul Ministerului Afacerilor Externe (MAE)
Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a fost informat de omologul său ungar că Ungaria va susține candidatura României la OCDE, informează Ministerul Afacerilor Externe.

„Ministerul român al Afacerilor Externe a fost informat de către Ministerul ungar al Afacerilor Externe și Comerțului cu privire la sprijinirea de către Ungaria a candidaturii țării noastre pentru aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Menționăm că lista candidaților nominalizați pentru negocieri de aderare ar putea să facă obiectul unei decizii în cadrul reuniunii Consiliului OCDE de astăzi, 25 septembrie 2017, sau cu prilejul reuniunilor viitoare”, precizează MAE.

„Demersurile specifice diplomației românești din ultima perioadă, îndreptate spre un dialog de substanță cu statele membre ale organizației și cu structurile Organizației, au urmărit să facă cunoscute atuurile și argumentele României de natură să genereze consensul membrilor organizației cu privire la sprijinirea candidaturii țării noastre”, mai precizează MAE.

Noua poziție a Ungariei vine după ce, pe 8 septembrie, informa oficial în Consiliul OCDE, de la Paris, că nu susține cererile României și Croației de a adera la organizația economică.  În cazul României, oficialii de la Budapesta au motivat retragerea sprijinului de situația Liceului Romano-Catolic din Târgu Mureș. În ceea ce privește Croația, motivul care stă la baza deciziei este legat de investițiile Ungariei în această țară și diferendul privind compania MOL, precum și comportamentul autoritășilor croate față de directorul societății.

Inchide