UPDATE | VIDEO | Fermierii au spart barajul poliției/Camioane și tractoare asediază Bucureștiul/Șoșoacă și Simion au fost huiduiți la pachet

Publicat: 11/01/2024, 20:00
Actualizat: 11/01/2024, 21:28

UPDATE: George Simion și Diana Șoșoacă au fost huiduiți succesiv de protestatari, joi seară, la Chiajna. Primul sosit a fost Simion, urmat la scurt timp de Șoșoacă.

”Tu ai venit la voturi acum”, ”Unde erai când ne era greu?”, ”Nu ne fura protestul”, ”Simion, lasă-ne protestul”, ”Simion, acasă!”, au strigat manifestanții la liderul partidului extremist AUR.  Șefa SOS a avut parte de o primire similară la eveniment și a fost la rândul ei huiduită copios de protestatari.

UPDATE: Protestatarii îl huiduie pe Simion

Începând cu minutul 24:55, protestatarii încep să îl tragă la răspundere pe Simion acuzându-l că le confiscă protestul și că a venit în scop electoral sau că ”este cu PSD”:

Mai mulți protestatari i-au spus: „Simion, nu ne fura protestul”. Îi cer liderului AUR să nu-și mai facă „numărul” și să le lase protestul în pace.

Simion a răspuns că fermierii i-au chemat pentru că „s-au comis abuzuri”.

UPDATE VIDEO: George Simion se ceartă cu jandarmii

George Simion a ajuns în mijlocul protestatarilor, în Chiajna, și a cerut jandarmilor să se retragă. Au fost câteva minute în care câțiva protestatari și forțele de ordine s-au împins. Oamenii au început să strige „Jos, Guvernul”

Simion spune că va rămâne acolo până când jandarmii le vor da drumul oamenilor să treacă.

UPDATE: Reprezentații fermierilor sunt așteptați la negocieri la Prefectura București

Prefectul Rareș Hopincă a invitat fermierii care asediază porțile Bucureștiului cu tractoare la discuții la sediul Prefecturii Capitalei pentru a clarifica punctual revendicările. O delegație a protestatarilor este așteptată la un dialog concret cu prefectul.

Invit reprezentanții protestatarilor la sediul Instituției Prefectului, pentru a-și prezenta în mod concret revendicările. Este important de știut că există dorință de dialog, motiv pentru care am mers în rândul acestora în această seară. Dar pentru a identifica soluții, este esențial ca revendicările protestatarilor să fie prezentate punctual și concret. De îndată ce va fi desemnată o delegație, suntem gata să începem discuțiile pentru identificarea unor soluții, a precizat Rareș Hopincă.

Anterior invitației, Prefectul Municipiului București, a discutat în această seară, pe teren, cu persoanele care protestează în zona Militari-Chiajna, la intrarea în București, și a invitat o delegație a protestatarilor la dialog, în vederea prezentării revendicărilor acestora.  Prefectul Capitalei a insistat pentru urmarea procedurii legale, pentru ca protestul să fie organizat în condițiile legii, în vederea protejării locuitorilor Capitalei și a protestatarilor.

Știrea inițială

150 de camioane, tractoare și mașini sunt la intrarea Capitalei, în zona de vest, dinspre Autostrada A1. Mai mulți fermieri s-au alăturat protestului transportatorilor, într-o manifestare spontană. 

Centura Capitalei este blocată de autovehiculele și tractoarele care vin Dâmbovița. Altele sunt oprite la Afumați și în Pantelimon.

În urmă cu câteva ore, protestatarii au spart barajul format de forțele de ordine. În fața unui tractor, deschidea drumul unul dintre protestatari, care îi drumul strigând: Înainte! Haideți la București să facem revoluție!”

Însă, forțele de ordine au reușit să-i oprească la intrarea în București.

Protestatarii vor să ajungă în fața Guvernului, „să meargă să expună problemele care sunt pe care le avem la momentul ăsta în agricultura românească”, a spus, pentru Gândul, Lucian Marincea, vicepreședintele Asociației Fermierilor Patrioți.

Marincea a spus că au mers la protest, din solidaritate pentru fermierii români, și nu au fost organizați de vreo structură asociativă.

Noi suntem pe persoană fizică, nu suntem ca și forma asociativă, deci am venit solidari cu acești fermieri care protestează. Oamenii au văzut că transportatorii vor protesta, văzând ceea ce s-a întâmplat în Germania, și au spus și fermierii că se raliază acestui protest al lor. Au pornit din zona de nord a țării, de la Botoșani, din zona de vest a țării, de la Mureș, din zona Teleorman. Deci, oamenii au plecat din Giurgiu, din Dâmbovița, din Prahova, Vâlcea.

Liderul sindical a infirmat că în spatele acestui protest ar fi vreo formațiune politică, în speță Dan Tanasă, de la AUR, nume vehiculat.

Dan Tănase a fost într-o emisiune și ne-a pus nouă, în speță, președintelui de sindicat vorbe în gură, cu alte cuvinte. Deci, niciodată nu a spus președintele sindicatului că noi vom merge alături de un partid sau altul. Nu avem treabă, chiar nu vrem să participe partidele politice, pentru că la un alt protest pe care l-am făcut în fața Parlamentului au coborât cei de la PSD și am fost făcuți că suntem pesediști.

Protestatarii merg cu o listă de 21 de revendicări pentru Guvern.

Dar, principala revendicare pe care eu aș pune-o în capul listei este aceea că legea calamităților naturale și a forței majore, dacă vom reuși să se dea această lege, noi vom salva fermierii să mai fie executați de către firmele de leasing, de către bănci, deci vor avea o perioadă de garanție și vor putea să-și reia activitatea.

Lucian Marincea a spus, pentru Gândul, că sunt în legătură cu un consilier al premierului, căruia i-au transmis revendicările.

Am ținut legătura și cu consilierul ministru primului-ministru, i-am spus nemulțumirile noastre. Am ținut legătura și cu domnul ministru al Agriculturii, i-am transmis problemele, le știe, deci le-am adus la cunoștință. Oamenii sunt nemulțumiți, nu mai pot rezista. Unii își pierd munca de 30 și ceva de ani și este păcat că se întâmplă lucrul ăsta. Guvernul ar trebui să ia aminte la ceea ce se întâmplă în Polonia, unde Polonia a redus la 0% TVA-ul la alimente și la gaze naturale, a mai spus Marincea.

CITEȘTE ȘI: Prefectul Rareș Hopincă a invitat fermierii care asediază Capitala la negocieri la sediul instituției. „Tractoriștii” blochează intrările în oraș

EXCLUSIV | Nicușor Dan, acuzat că betonează Podul Grant când afară e ger: „Așa vor apărea probleme de structură” / PMB: „Nu facem astfel de lucrări”

UPDATE | Șeful Corpului de Control a fost schimbat de premierul Marcel Ciolacu / Motivul din spatele demiterii – SURSE

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cu ce vopsim ouăle de Paște? „Nu folosiți vopsea tipografică sau pentru textile”