USR-PLUS va face, miercuri, o propunere pentru Ministerul Sănătății

USR-PLUS va face, miercuri, o propunere pentru Ministerul Sănătății
FOTO - Alexandra Pandrea
Publicat: 20/04/2021, 23:37
Actualizat: 21/04/2021, 06:42

Europarlamentarul Dragoș Tudorache a confirmat, marți seară, că USR-PLUS va face miercuri o nominalizare pentru Ministerul Sănătății. Anunțul a fost făcut după încheierea ședinței în care liderii Coaliției au ajuns la un nou acord după scandalul generat de demiterea lui Vlad Voiculescu din Guvern.

Am intrat în această discuție în coaliție cu încrederea și nevoia că vom găsi soluțiile necesare pentru a asigura buna funcționare în continuare a coaliției, și le-am găsit. Le-am găsit pentru că toate forțele politice prezente în această coaliție s-au investit și ele cu aceste soluții. Ca urmare a înțelegerii din această seară, mâine vom face o propunere pentru un nou ministru al Sănătății, propunere pe care o veți afla mâine dimineață”, a spus Dragoș Tudorache.

Sunt vehiculate două nume pentru această funcție

Mai mulți lideri importanți din USR au susținut că o propunere mult mai bună ar fi cea a medicului Adrian Wiener. Deputatul USR PLUS este apreciat ca un bun profesionist și în același timp ca un politician care ar putea să gestioneze ministerul, comentează Digi 24.

Un alt nume vehiculat, dat ca favorit, este acela al Ioanei Mihăilă, susținută puternic de cei din PLUS, care consideră că ministerul a fost obținut de Cioloș la negocierile de anul trecut pentru Vlad Voiculescu, iar acum, chiar dacă USR și PLUS au fuzionat și sunt un singur partid, la conducerea ministerului trebuie numit tot un om din PLUS.

Ioana Mihăilă este fost preşedinte PLUS Bihor și medic endocrinolog, secretar de stat în Ministerul Sănătății în mandatul lui Vlad Voiculescu.

În schimb, Vlad Voiculescu ia în calcul să revină pe o funcție de consilier onorific. Colegii săi din PLUS l-ar susține, dar cei din USR nu sunt încântați de această variantă, pentru că ar putea duce la noi tensiuni cu partenerii de guvernare.

Liderii Coaliției au semnat un nou Acord de Guvernare. Ludovic Orban: „Cei ce au pariat că nu ne vom înțelege și-au făcut iluzii” / Premierul Florin Cîțu: „De mâine vom avea un ministru al Sănătății”

Partidele din Coaliția de Guvernare (PNL, USR-PLUS și UDMR) au semnat, marți seară, noul acord al Coaliției de guvernare, de fapt o completare la vechiul acord, un act adițional care să îmbunătățească mecanismul de funcționare a acesteia, în urma crizei politice izbucnite după demiterea de către premierului Florin Cîțu a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

„Cei ce au pariat că nu ne vom înțelege și-au făcut iluzii”, a spus liderul PNL, Ludovic Orban, cu această ocazie, care susține că partenerii din coaliție sunt preocupați de guvernare.

  • Conform documentului semnat în această seară, premierul nu va mai putea revoca un ministru fără informarea prealabilă a partidului din care acesta face parte, în baza unor argumente, dar și după o dezbatere în coaliție.
  • De asemenea, în acordul încheiat de liderii Coaliției se mai arată că responsabilitatea politică se asumă împreună, „cu participarea la decizie a tuturor membrilor coaliției și a premierului”, iar „deciziile politice majore se iau colegial, cu acordul formațiunilor din coaliție”.
Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase