Vicepremierul Raluca Turcan, despre importanța alegerilor din 6 decembrie: ”Legile trecute prin Parlament imprimă direcția unei țări. Și acolo trebuie să fie reprezentat fiecare cetățean”

Redactor:
Cristian Lisandru
Vicepremierul Raluca Turcan, despre importanța alegerilor din 6 decembrie: ”Legile trecute prin Parlament imprimă direcția unei țări. Și acolo trebuie să fie reprezentat fiecare cetățean”
Vicepremierul Raluca Turcan și importanța alegerilor din 6 decembrie: ”Legile trecute prin Parlament imprimă direcția unei țări. Și acolo trebuie să fie reprezentat fiecare cetățean”

Vicepremierul Raluca Turcan  consideră că ziua de 6 decembrie – atunci când românii vor merge la vot pentru alegerile parlamentare 2020 – este un moment crucial, atât din punct de vedere politic, cât și social. 

Înainte ca PNL să preia guvernarea, spune Raluca Turcan, România s-a aflat ”într-un regim de opresiune, discreționar” și – mai ales 0 ”pusă la colț de Europa”, percepută ca o țară ”cu apucături comuniste”.

Au fost emise ordonanțe de urgență care ”au albit hoții și corupții”, au dus la o destabilizare a economiei naționale și au avut ca rezultat scumpirea utilităților. Mai mult, Raluca Turcan acuză guvernarea PSD de faptul că ”a ridicat degetul mijlociu” în Parlamentul României, fără a considera prioritară bunăstarea, liniștea și viața de zi cu zi a românilor.

”De 6 decembrie să nu uităm. În trei ani, înainte să dărâmăm ultimul guvern PSD, România a fost într-un regim de opresiune, discreționar și pusă în colț de Europa. Tot ce am urât mai mult – să fim priviți ca o țară cu apucături comuniste, ca o țară de lumea a treia și mai ales să stăm pe loc sau să involuăm, s-a întâmplat. Într-o noapte Grindeanu și Iordache au dat o ordonanță să albească hoții și corupții. Într-o altă noapte, înainte de Revelion, au dat ordonanță să destabilizeze economia și să scumpească utilitățile. Iar pe zi mergeau la pescuit pe insulele României, ca pe propriul lor domeniu.

Până când dumneavoastră nu ați mai răbdat. Ați arătat că nu pentru asta ați făcut sacrificii 30 de ani. Imaginea cu luminițele tricolore care ardeau la minus 15 grade a făcut înconjurul lumii. Ei ce-au făcut? Au ridicat degetul mijlociu în Parlament. În 10 august ați ieșit din nou să spuneți că vreți să trăiți acasă, în România. Ei ce-au făcut? V-au gazat”, spune vicepremierul Raluca Turcan.

”Voi n-ați mai suportat. Noi n-am mai suportat. PNL a fost singura formațiune care a reușit să strângă o majoritate și să scoată PSD de la putere. Să scoată România de sub acest mod discreționar de a conduce. Și de acolo a început reconstrucția”

Raluca Turcan

Raluca Turcan: ”PNL, singura formațiune care are un dialog constructiv cu președintele”

Alegerile din 6 decembrie au o importanță covârșitoare, insistă vicepremierul Raluca Turcan, ele având ca rezultat, în ultimă instanță, chiar apariția acelor legi esențiale care ”imprimă direcția unei țări”.

Există ”la butoane” – avertizează Raluca Turcan, nominalizându-i pe social-democrații Sorin Grindeanu și Florin Iordache – oameni care care nu pun mai presus de toate interesul românilor și nu reușesc să poarte un dialog constructiv. În acest context, Raluca Turcan cere românilor să nu uite că PNL este singurul partid ”care are puterea să îi oprească pe PSD-iști”.

”De ce sunt importante alegerile din 6 decembrie? Pentru că legile trecute prin Parlament sunt cele care imprimă direcția unei țări. Și acolo trebuie să fie reprezentat fiecare cetățean. Și pentru că fără un partener în Parlament, Guvernul, Președintele și cetățenii nu au forța deplină să se bucure de niște măsuri coerente, constructive și care să tragă în aceeași direcție.

Grindeanu și Iordache sunt încă la butoane. Aste-s fapte. Grindeanu e numărul doi în PSD și propunere de premier. Iar Iordache e președintele Consiliului Legislativ. Știm cu toții cum a ajuns acolo”, mai spune vicepremierul Raluca Turcan.

”PNL a fost singura formațiune care a dovedit că are puterea să-i oprească pe PSD-iști. Și singura care și-a asumat răspunderea să treacă țara prin pandemie. Singura formațiune care are un dialog constructiv cu președintele. Să nu uităm. Pe 6 decembrie, să nu uităm”

Raluca Turcan

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
BOMBĂ în showbiz! Pepe a sucit mințile unei colege de trust, deși e măritată! Avem...
FOTO. Daniela Crudu, într-un costum de baie minuscul! Și-a arătat trupul complet
Si-a vândut casa pentru a-l scoate pe Liviu Vârciu din datorii: „Mi-era rusine”. Doamne, ce...
Dani Oțil, declarație bombă despre Simona Halep într-o discuție cu Mihai Bobonete: `Ai văzut ce...
Restricţii ridicate doar pentru cei imunizați împotriva Covid. Ţara care a luat decizia controversată
Şirul erorilor de raportare a deceselor cauzate de COVID-19. Ministrul Sănătăţii iese la raport
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
Elon Musk a recunoscut tulburarea psihică de care suferă: „Credeați că aș fi făcut toate...
BOMBĂ în showbiz! Pepe a sucit mințile unei colege de trust, deși e măritată! Avem...
Ce nu TREBUIE să facă niciodată o femeie în dormitor. UCIDE întreaga plăcere din cauza...
Ioana Mihăilă, dezvăluiri despre relaţia cu Florin Cîţu. S-a întâmplat în primele două săptămâni de...
A lăsat un pahar cu bicarbonat de sodiu 2 nopți în cuptorul cu microunde. Ce...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
A fost găsită moartă în dormitorul ei! Anunţul ŞOC al momentului. Cum au găsit-o poliţiştii
Tratamentul pentru gene mai mari care poate schimba culoarea ochilor. Avertismentul medicului
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum au reuşit doi români să transforme o casă ridicată în timpul Primului Război Mondial...
Inchide