Vicepremierul Raluca Turcan, despre importanța alegerilor din 6 decembrie: ”Legile trecute prin Parlament imprimă direcția unei țări. Și acolo trebuie să fie reprezentat fiecare cetățean”

Vicepremierul Raluca Turcan, despre importanța alegerilor din 6 decembrie: ”Legile trecute prin Parlament imprimă direcția unei țări. Și acolo trebuie să fie reprezentat fiecare cetățean”
Vicepremierul Raluca Turcan și importanța alegerilor din 6 decembrie: ”Legile trecute prin Parlament imprimă direcția unei țări. Și acolo trebuie să fie reprezentat fiecare cetățean”

Vicepremierul Raluca Turcan  consideră că ziua de 6 decembrie – atunci când românii vor merge la vot pentru alegerile parlamentare 2020 – este un moment crucial, atât din punct de vedere politic, cât și social. 

Înainte ca PNL să preia guvernarea, spune Raluca Turcan, România s-a aflat ”într-un regim de opresiune, discreționar” și – mai ales 0 ”pusă la colț de Europa”, percepută ca o țară ”cu apucături comuniste”.

Au fost emise ordonanțe de urgență care ”au albit hoții și corupții”, au dus la o destabilizare a economiei naționale și au avut ca rezultat scumpirea utilităților. Mai mult, Raluca Turcan acuză guvernarea PSD de faptul că ”a ridicat degetul mijlociu” în Parlamentul României, fără a considera prioritară bunăstarea, liniștea și viața de zi cu zi a românilor.

”De 6 decembrie să nu uităm. În trei ani, înainte să dărâmăm ultimul guvern PSD, România a fost într-un regim de opresiune, discreționar și pusă în colț de Europa. Tot ce am urât mai mult – să fim priviți ca o țară cu apucături comuniste, ca o țară de lumea a treia și mai ales să stăm pe loc sau să involuăm, s-a întâmplat. Într-o noapte Grindeanu și Iordache au dat o ordonanță să albească hoții și corupții. Într-o altă noapte, înainte de Revelion, au dat ordonanță să destabilizeze economia și să scumpească utilitățile. Iar pe zi mergeau la pescuit pe insulele României, ca pe propriul lor domeniu.

Până când dumneavoastră nu ați mai răbdat. Ați arătat că nu pentru asta ați făcut sacrificii 30 de ani. Imaginea cu luminițele tricolore care ardeau la minus 15 grade a făcut înconjurul lumii. Ei ce-au făcut? Au ridicat degetul mijlociu în Parlament. În 10 august ați ieșit din nou să spuneți că vreți să trăiți acasă, în România. Ei ce-au făcut? V-au gazat”, spune vicepremierul Raluca Turcan.

”Voi n-ați mai suportat. Noi n-am mai suportat. PNL a fost singura formațiune care a reușit să strângă o majoritate și să scoată PSD de la putere. Să scoată România de sub acest mod discreționar de a conduce. Și de acolo a început reconstrucția”

Raluca Turcan

Raluca Turcan: ”PNL, singura formațiune care are un dialog constructiv cu președintele”

Alegerile din 6 decembrie au o importanță covârșitoare, insistă vicepremierul Raluca Turcan, ele având ca rezultat, în ultimă instanță, chiar apariția acelor legi esențiale care ”imprimă direcția unei țări”.

Există ”la butoane” – avertizează Raluca Turcan, nominalizându-i pe social-democrații Sorin Grindeanu și Florin Iordache – oameni care care nu pun mai presus de toate interesul românilor și nu reușesc să poarte un dialog constructiv. În acest context, Raluca Turcan cere românilor să nu uite că PNL este singurul partid ”care are puterea să îi oprească pe PSD-iști”.

”De ce sunt importante alegerile din 6 decembrie? Pentru că legile trecute prin Parlament sunt cele care imprimă direcția unei țări. Și acolo trebuie să fie reprezentat fiecare cetățean. Și pentru că fără un partener în Parlament, Guvernul, Președintele și cetățenii nu au forța deplină să se bucure de niște măsuri coerente, constructive și care să tragă în aceeași direcție.

Grindeanu și Iordache sunt încă la butoane. Aste-s fapte. Grindeanu e numărul doi în PSD și propunere de premier. Iar Iordache e președintele Consiliului Legislativ. Știm cu toții cum a ajuns acolo”, mai spune vicepremierul Raluca Turcan.

”PNL a fost singura formațiune care a dovedit că are puterea să-i oprească pe PSD-iști. Și singura care și-a asumat răspunderea să treacă țara prin pandemie. Singura formațiune care are un dialog constructiv cu președintele. Să nu uităm. Pe 6 decembrie, să nu uităm”

Raluca Turcan

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Nouă eliminare la Survivor All Stars. Echipa Faimoșilor rămâne din nou fără un membru
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Părinții Andreei Morega au clacat la înmormântarea singurului lor copil. Cei doi abia s-au putut...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
A fost găsită prima așezare Homo sapiens de după părăsirea Africii