Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, apel la clasa politică să convingă românii să se vaccineze. „Este singura soluţie pentru a reveni la o viaţă normală și a relansa economia”

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, apel la clasa politică să convingă românii să se vaccineze. „Este singura soluţie pentru a reveni la o viaţă normală și a relansa economia”
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Laurenţiu Leoreanu (PNL) / Sursa foto: Facebook - Laurențiu Dan Leoreanu
Publicat: 22/01/2021, 15:23

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Laurenţiu Leoreanu (PNL), consideră că există în prezent două provocări majore, în contextul pandemiei de COVID-19: campania de fake-news şi neîncrederea românilor că actuala guvernare poate gestiona procesul de vaccinare.

„Din interacţiunea pe care am avut-o cu nemţenii şi din comentariile citite pe reţelele sociale, am observat că, în continuare, un număr semnificativ de români nu vor să se vaccineze. Ne aflăm într-un context atipic şi, de aceea, cred că întreaga clasă politică trebuie să aibă un singur obiectiv: să lase bătălia politică şi să convingă fiecare român în parte că vaccinarea este singura soluţie pentru a reveni la o viaţă normală şi pentru a relansa economia. În plus, ne dorim ca, în perioada imediat următoare, să ajungem la o scădere a răspândirii virusului pentru ca activitatea elevilor şi preşcolarilor să fie reluată în sălile de clasă”, a declarat Laurenţiu Leoreanu, deputat PNL de Neamţ, vicepreședinte al Camerei Deputaţilor, într-un comunicat citat de Agerpres.

Potrivit lui Laurențiu Leoreanu, este esenţial ca sectorul HoReCa să îşi revină şi să poată fi reluate activităţile în interior, pentru diverse reuniuni în familie şi cu prietenii.

„Ne asumăm greşelile: ştim că au fost probleme privind sistemul de programare”

„Studiile au dovedit deja faptul că vaccinul Pfizer opreşte transmiterea virusului. Sunt convins că tot mai mulţi români care poate mai au rezerve vor putea constata şi de la prieteni, cunoscuţi, amici, care s-au vaccinat că vaccinarea este sigură şi îi va feri de contractarea virusului”, a explicat Laurențiu Leoreanu.

Pe de altă parte, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că înţelege şi frustrarea celor care vor să se vaccineze, privind capacitatea de a gestiona procesul de imunizare.

„Da, ne asumăm greşelile: ştim că au fost probleme privind sistemul de programare, că există români nemulţumiţi că nu avem suficiente doze chiar din acest stadiu pentru ca fiecare dintre noi să fie vaccinat în următoarele două săptămâni, dacă se poate. Sunt însă mândru de capacitatea statului român de a gestiona procesul de vaccinare în condiţiile în care România se află pe locul 6 dintre statele Uniunii Europene şi locul 18 la nivel global a declarat Laurenţiu Leoreanu.

Potrivit vicepreședintelui Camerei Deputaților, România are deja contractate 12,8 milioane de doze de vaccin Pfizer şi 3,4 milioane doze de vaccin Moderna, iar premierul Cîţu a cerut suplimentar Comisiei Europene încă 8 milioane doze de Pfizer.

„Cererea este  mult mai mare decât disponibilul primit de la Uniunea Europeană”

Epuizarea locurilor disponibile pentru vaccinare este cauzată strict de numărul de doze pe care România îl primeşte de la Uniunea Europeană, a explicat deputatul PNL de Neamţ.

Potrivit lui Leoreanu, România are o capacitate logistică de administrare a vaccinului mai mare decât cantitatea de vaccin disponibilă în acest moment.

„Cererea este, în acest moment, mult mai mare decât disponibilul primit de la Uniunea Europeană. Acesta este motivul pentru care mulţi nu îşi găsesc loc în acest moment. De îndată ce vin vaccinuri de la Uniunea Europeană, acestea vor fi puse la dispoziţie. Concomitent va creşte şi numărul centrelor de vaccinare necesare pentru administrarea mai multor doze de vaccin”, a subliniat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor.

Potrivit lui Laurenţiu Leoreanu, până la sfârşitul lunii septembrie, 10,4 milioane români – adică 70% dintre cei 15 milioane care trebuie vaccinaţi – vor fi imunizaţi cu ambele doze de vaccin. Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că şi el se va vaccina împotriva COVID-19, atunci când îi va veni rândul.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Un milionar român, ajutat de un mic obiect. I-a purtat noroc la făcut mulți bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Fără el, lumea ar fi arătat cu totul altfel. Ziua în care s-a născut un...