Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, apel la clasa politică să convingă românii să se vaccineze. „Este singura soluţie pentru a reveni la o viaţă normală și a relansa economia”

Redactor:
Madalina Prundea
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, apel la clasa politică să convingă românii să se vaccineze. „Este singura soluţie pentru a reveni la o viaţă normală și a relansa economia”
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Laurenţiu Leoreanu (PNL) / Sursa foto: Facebook - Laurențiu Dan Leoreanu

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Laurenţiu Leoreanu (PNL), consideră că există în prezent două provocări majore, în contextul pandemiei de COVID-19: campania de fake-news şi neîncrederea românilor că actuala guvernare poate gestiona procesul de vaccinare.

„Din interacţiunea pe care am avut-o cu nemţenii şi din comentariile citite pe reţelele sociale, am observat că, în continuare, un număr semnificativ de români nu vor să se vaccineze. Ne aflăm într-un context atipic şi, de aceea, cred că întreaga clasă politică trebuie să aibă un singur obiectiv: să lase bătălia politică şi să convingă fiecare român în parte că vaccinarea este singura soluţie pentru a reveni la o viaţă normală şi pentru a relansa economia. În plus, ne dorim ca, în perioada imediat următoare, să ajungem la o scădere a răspândirii virusului pentru ca activitatea elevilor şi preşcolarilor să fie reluată în sălile de clasă”, a declarat Laurenţiu Leoreanu, deputat PNL de Neamţ, vicepreședinte al Camerei Deputaţilor, într-un comunicat citat de Agerpres.

Potrivit lui Laurențiu Leoreanu, este esenţial ca sectorul HoReCa să îşi revină şi să poată fi reluate activităţile în interior, pentru diverse reuniuni în familie şi cu prietenii.

„Ne asumăm greşelile: ştim că au fost probleme privind sistemul de programare”

„Studiile au dovedit deja faptul că vaccinul Pfizer opreşte transmiterea virusului. Sunt convins că tot mai mulţi români care poate mai au rezerve vor putea constata şi de la prieteni, cunoscuţi, amici, care s-au vaccinat că vaccinarea este sigură şi îi va feri de contractarea virusului”, a explicat Laurențiu Leoreanu.

Pe de altă parte, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că înţelege şi frustrarea celor care vor să se vaccineze, privind capacitatea de a gestiona procesul de imunizare.

„Da, ne asumăm greşelile: ştim că au fost probleme privind sistemul de programare, că există români nemulţumiţi că nu avem suficiente doze chiar din acest stadiu pentru ca fiecare dintre noi să fie vaccinat în următoarele două săptămâni, dacă se poate. Sunt însă mândru de capacitatea statului român de a gestiona procesul de vaccinare în condiţiile în care România se află pe locul 6 dintre statele Uniunii Europene şi locul 18 la nivel global a declarat Laurenţiu Leoreanu.

Potrivit vicepreședintelui Camerei Deputaților, România are deja contractate 12,8 milioane de doze de vaccin Pfizer şi 3,4 milioane doze de vaccin Moderna, iar premierul Cîţu a cerut suplimentar Comisiei Europene încă 8 milioane doze de Pfizer.

„Cererea este  mult mai mare decât disponibilul primit de la Uniunea Europeană”

Epuizarea locurilor disponibile pentru vaccinare este cauzată strict de numărul de doze pe care România îl primeşte de la Uniunea Europeană, a explicat deputatul PNL de Neamţ.

Potrivit lui Leoreanu, România are o capacitate logistică de administrare a vaccinului mai mare decât cantitatea de vaccin disponibilă în acest moment.

„Cererea este, în acest moment, mult mai mare decât disponibilul primit de la Uniunea Europeană. Acesta este motivul pentru care mulţi nu îşi găsesc loc în acest moment. De îndată ce vin vaccinuri de la Uniunea Europeană, acestea vor fi puse la dispoziţie. Concomitent va creşte şi numărul centrelor de vaccinare necesare pentru administrarea mai multor doze de vaccin”, a subliniat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor.

Potrivit lui Laurenţiu Leoreanu, până la sfârşitul lunii septembrie, 10,4 milioane români – adică 70% dintre cei 15 milioane care trebuie vaccinaţi – vor fi imunizaţi cu ambele doze de vaccin. Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că şi el se va vaccina împotriva COVID-19, atunci când îi va veni rândul.

ŞOC! Soţia marelui campion al României, vedetă pe site-urile pentru adulţi! "Nu sunt 'călugăriţă'. Îmi...
Ce ruşine! Au fost prinşi în pădure, cu zonele intime la vedere, în timp ce...
FOTO, Oana Zăvoranu, la 16 ani! Cum putea să arate vedeta TV când era doar...
Acest PEȘTE îţi distruge sănătatea. Şi tu îl consumi, fără să ştii ce pericol te...
Cristi Borcea dă moda! Fostul acționar de la Dinamo, apariție cool la birou! Dinamovistul nu...
De ce trebuie să NU mai consumi CIORBĂ: La asta nu te-ai fi asteptat! Ce...
Monica Pop, acuzaţii grave! Cine e de vină pentru răspândirea covid-19. 'CRIMINAL!'
Surse: Guvernul plănuieşte înăsprirea restricţiilor. Circulaţia ar urma să fie limitată în toată ţara de...
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
Ce avere are ÎPS Teodosie. Deține proprietăți de milioane de euro și are un salariu...
Ce ruşine! Au fost prinşi în pădure, cu zonele intime la vedere, în timp ce...
I-a injectat fiicei sale de doar 8 ani botox, în mod repetat, deși micuța nu...
Câinii care au SALVAT o populație întreagă de la MOARTE! Povestea NEȘTIUTĂ despre cea mai...
Artistul din România care a cântat pentru șapte președinți americani. 'Prima oară am fost cu...
BREAKING: Incendiu la Spitalul din Craiova. Medicii au sărit pe geam pentru a se salva....
Adevătul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”. Nu te vei mai uita la fel...
NOI RESTRICŢII de circulaţie pentru români: Nimeni nu mai iese din casă după această oră
Iulia Vântur, apariție spectaculoasă. Cum arată acum vedeta stabilită în India
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cel mai mare conglomerat american, zdrobit de pandemia de COVID-19. Ce decizie drastică a luat...
Banuia ca soția lui îl înșală, așa că a montat camere ascunse! Când s-a uitat...
Inchide