Victor Negrescu, mesaj de ultimă oră transmis Austriei privind aderarea României la Schengen: „Vorbim despre solidaritatea europeană”

Victor Negrescu, mesaj de ultimă oră transmis Austriei privind aderarea României la Schengen: „Vorbim despre solidaritatea europeană”
Victor Negrescu, mesaj transmis Austriei / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 07/12/2022, 21:54

Europarlamentarul Victor Negrescu are un mesaj pentru Austria, țară care continuă să se opună aderării României la Spațiul Schengen. Politicianul social-democrat transmite Vienei că, în votul Consiliului JAI, de joi, 8 decembrie, stă „solidaritatea europeană”.

Așadar, în joc e mai mult decât aderarea țării noastre la „zona liberă” din UE.

Victor Negrescu: „Trebuie să înțeleagă și reprezentanții Austriei că…”

Printr-o postare pe Facebook, Victor Negrescu susține că „trebuie să înțeleagă și reprezentanții Austriei că acest vot are o semnificație mult mai importantă. Nu vorbim doar de aderarea României la Spațiul Schengen, vorbim de solidaritatea europeană, de modul în care putem să fim uniți în zona europeană și aderarea la Spațiul Schengen poate să aducă multe beneficii și pentru Europa, dar și pentru România”.

Astăzi, s-a decis ca votul privind aderarea României la spațiul Schengen să fie înscris pe agenda Consiliului Justiție și Afaceri Interne de mâine.

Partidul Social Democrat şi militanții PES activists România au susținut mereu dreptul țării noastre de a adera la spațiul Schengen, iar familia noastră social-democrată europeană a sprijinit fără echivoc România.

Împreună cu colegii mei din PES activists România, veniți din toată țara şi din diaspora, am afişat în fața Consiliului UE şi a Comisiei Europene mesaje pro-europene privind aderarea la spațiul Schengen, în toate limbile Uniunii Europene, pentru a arăta susținerea românilor pentru acest obiectiv.

Prin această acțiune am dorit să arătăm, încă o dată, importanța acestui vot, atât pentru România, cât şi pentru Uniunea Europeană, dar şi mizele unui răspuns negativ. Guvernanții de dreapta din Austria trebuie să înțeleagă impactul şi costurile acestor frâne politice puse proiectului european, întrucât un vot negativ subminează încrederea în solidaritatea și unitatea europeană.

Acțiunea este cu atât mai relevantă cu cât astăzi aniversăm 22 de ani de la semnarea și proclamarea Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene prin care au fost instituite drepturile personale, civice, politice, economice și sociale ale europenilor, iar noi considerăm accederea la spațiul Schengen un drept al românilor”, a scris pe Facebook Victor Negrescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase