• Publicat:
Politică

Victor Ponta: Acest nemernic care este Băsescu își joacă la referendum viața și libertatea. Va ajunge în fața instanței pentru lucruri grave

Victor Ponta: Acest nemernic care este Băsescu își joacă la referendum viața și libertatea. Va ajunge în fața instanței pentru lucruri grave
Premierul Victor Ponta a declarat că dacă vin zece milioane de români la referendum acesta este validat, dar dacă nu vin se va intra într-o bătălie juridică.

Premierul Victor Ponta a declarat că nu s-a angajat la Bruxelles că la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu va fi impus un prag pentru validarea acestuia. El a adăugat că „minciunile” lui Traian Băsescu și ale propagandei lui au făcut un mare rău României în plan extern.

Primul ministru nu s-a ferit să folosească termeni duri la adresa președintelui suspendat, precum „nemernic”, „cel mai mare mincinos din istoria României” și „scorpion care ucide totul în jurul său”.

„Băsescu nu are rușine și onoare, are doar dorința de a nu ajunge în fața justiției”, a spus Victor Ponta la Antena3. Potrivit acestuia, Traian Băsescu va ajunge în fața instanței după referendumul din 29 iulie pentru fapte grave.

„Băsescu își joacă viața și libertatea.  Blejnar îi ducea lui Băsescu bani, putem demonstra asta după 29 iulie. Băsescu este bolnav de putere și a doua miză că știe ce a făcut cu Videanu cu energia, știe ce a făcut ca să ajungă Elena Băsescu europarlamentar, știe că va ajunge în fața justiției pentru lucruri grave”, a declarat Victor Ponta.

Cele mai importante declarații ale premierului

Domnul Băsescu uită să spună că din cauza lui au murit oameni și mor în continuare.

Dacă nu vor veni nouă milioane de români la referendum vom intra într-o bătălie juridică. Comisia de la Veneția a recomandat să nu există prag pentru referendum. Nu am angajat promisiunea la Bruxelles că va fi prag la referendum.

Băsescu nu are rușine și onoare, are doar dorința de a nu ajunge în fața justiției. Cei de la Bruxelles au fost grosolan dezinformați. Președintele Barosso mi-a ridicat 11 probleme, eu le-am transmis astăzi răspunsurile.

S-a dat OUG pentru referendum, OUG 106/2009 a guvernului Boc privea schimbarea legii referendumului, atunci era stat de drept?

Cea mai jenantă discuție avută cu oficiali europeni, că de ce nu publicăm în Monitorul Oficial? Aceasta este minciuna ordinară a lui Mihai Răzvan Ungureanu și Cezar Preda.

Am spus la Bruxelles că nu vom schimba șefii Parchetului General și DNA, ci doar când le expiră mandatul.

A existat o campanie a lui Traian Băsescu de dezinformare a partenerilor europeni și americani. Această campanie de minciuni o demontăm. Traian Băsescu este vinovat de încă un lucru rău făcut României: nu știe lumea cine e Băsescu, Ponta, Antonescu. Va rămâne mult timp această campanie de denigrare, o problemă , ne va lua mult să spălăm această imagine făcută de Traian Băsescu după principiul după el potopul.

Barroso mi-a spus că trebuie să terminăm raportul pe MCV, puteți să ne răspundeți? În mai puțin de 24 de ore am răspuns. De când s-a constituit UE niciodată un europarlamentar dintr-o țară nu a cerut ca țara lui să fie dată afară din UE.

Imaginea României ca țară este încă una negativă. Dacă vrei să publici ceva de bine este foarte greu, este mai ușor să transmiți o știre negativă.

Băsescu a mințit și a fraudat votul din 2009 ca să ajungă președinte. Oamenii plătesc rate mai mari din cauza lui Băsescu și a propagandei lui. Sigur crește cursul, investitorii stau și se uită.

Băsescu își joacă viața și libertatea.  Blejnar îi ducea lui Băsescu bani, putem demonstra asta după 29 iulie. Băsescu este bolnav de putere și a doua miză că știe ce a făcut cu Videanu cu energia, știe ce a făcut ca să ajungă Elena Băsescu europarlamentar, știe că va ajunge în fața justiției pentru lucruri grave.

Știți că faimosul domn Liviu Negoiță a făcut 40 de licitații ilegale cu fonduri europene pe care doamna Trăilă le-a protejat și le-a ascuns de Bruxelles. Suntem într-o situație cumplită.

Acest nemernic care este Băsescu, că atât am înghițit de la acest individ, șantaj, îmi ascultă telefoanele. Mi-au căutat viața de dinainte de 1989 și mie și lui Crin Antonescu. Românii vor veni mai mulți să scape România de acest regim securist.

Băsescu este cel mai mincinos din istoria României, măcar Ceaușescu nu mințea. Acest om are o treabă cu poporul român. Să-i spună poporului român de ce și-a bătut joc de el, a pus-o pe Udrea și Anastase în funcții.

Nu voi coabita în niciun fel cu Traian Băsescu. Este un scorpion, ucide pe cei care stau în jurul lui. Nu va rămâne în funcție.

 

 

Inchide