VIDEO | Coaliția „Nicu și Marcel” agită apele în PNL / Dan Motreanu: Fiecare președinte va răspunde în fața propriului partid

Publicat: 20/11/2023, 11:13
Actualizat: 20/11/2023, 13:38

Dacă înainte de legea pensiilor, comentariile negative ale liberalilor la adresa PSD erau marginale, în ultimele două săptămâni acestea s-au întețit. Tot mai mulți membri din conducerea liberală atacă partenerul de coaliție. Și, mai nou, și pe liderul partidului, Nicolae Ciucă.

UPDATE 13:00

PNL coalizează dreapta politică. În contextul în care tot mai multe voci liberale pun presiune pe întărirea PNL în interiorul coaliției de guvernare, în ședința de astăzi liberalii intră în linie dreapta pentru a definitiva fuziunea cu ALDE. În acest sens, vom vedea ce poziție vor ocupa diverși lideri ai ALDE, precum Varujan Vosganian, în interiorul PNL.

La BPN de la Palatul Parlamentului de luni au participat și alți lideri ALDE, precum Daniel Constantin sau Sorin Cîmpeanu.

UPDATE 11:55

Liberalii analizează varianta ca ministrul Energiei, Sebastian Burduja, să preia frâiele organizației PNL București, au precizat surse din interiorul ședinței pentru Gândul.

Postul de președinte al organizației PNL București a rămas vacant după retragerea lui Ciprian Ciucu, actualul primar al Sectorului 6. Șefia interimară este asigurată de liberalul Hubert Thuma, președintele CJ Ilfov.

Știrea inițială:

Conducerea Biroului Politic al PNL s-a reunit în ședință, luni dimineață, la Parlament.

Cea mai recentă afirmație a fost cea a prim-vicepreședintelui PNL, Dan Motreanu, care l-a comparat pe șeful PSD cu personajul lui Marin Preda, Ilie Moromente, care „încearcă să-și impună guvernarea”.

Dacă facem o comparație despre cum s-a comportat ca premier domnul Ciucă, cu onestiate, cred că nu a făcut diferențe la momentul respectiv între cele două partide, evident că avem nemulțumiri. De multe ori vedem că domnul Ciolacu încearcă să ia pe cont propriu guvernarea. Dacă-mi permiteți o comparație, e un fel de Ilie Moromote care se pune în fruntea mesei ca să-și impună punctul de vedere, a declarat Motreanu la Digi24.

Atacul a continuat și la adresa președintelui PNL, care va trebui să demisioneze dacă nu-și atinge țintele electorale. Iar, dacă ne aducem aminte declarațiile lui Ciucă din luna noiembrie, țintele PNL sunt acelea de a câștiga toate alegerile din 2024.

Dacă Ciucă nu își atinge țintele electorale la europarlamentarele din 2024 trebuie să plece. Toți președinții de organizații politice, de partide, sunt în aceeași situație ca și domnul Ciucă. Toți, daca nu își vor atinge ținta electorală, toți vor trebui sa plece, fie că vorbim de Ciolacu, Drulă, după europarlamentare, a mai spus Motreanu.

Declarațiile europarlamentarului vin în completarea nemulțumirii lui Rareș Bogdan, care a cerut chiar ieșirea de le guvernare. Săptămâna trecută a fost chiar un schimb de replici împănat cu atacuri la persoană între Rareș Bogdan și Marcel Ciolacu,

Rareș Bogdan a declarat săptămâna trecută că devine „insuportabilă” coaliția cu PSD și a amenințat că „se va rupe coaliția” din momentul în care PSD va propune majorarea și unei singure taxe.

Marcel Ciolacu l-a numit pe Bogdan „mitocan” și i-a dat un răspuns pe măsură.

Este un gest nefericit să mergi la piață cu un ceas de 30.000 euro la mână, să cumperi pătrunjel, a spus liderul PSD ca urmare a mai multor imagini cu liberalii la o piață din Șimleul Silvaniei.

Nicolae Ciucă nu se războiește cu PSD. Șeful liberalilor a identificat dușmanul cu care se luptă PNL. Acesta nu este nici PSD, nici AUR, ci chiar din interiorul partidului.

Nu PSD-ul este dușmanul nostru, nu AUR, nu USR, nu altcineva. Noi suntem dușmanul nostru prin temerea, prin intrarea într-o stare de inactivitate politică ce o regăsim la nivelul fiecărei filiale în parte, a spus Nicolae Ciucă, la Mehedinți.

Știre în curs de actualizare.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Răspunsul lui Marcel Ciolacu pentru Rareș Bogdan: Un gest nefericit să mergi la piață cu un ceas de 30.000 euro la mână, să cumperi pătrunjel

UPDATE VIDEO | Coaliție incompletă. Nicolae Ciucă intră între Marcel Ciolacu și Rareș Bogdan. Europarlamentarul nu participă la ședința de joi

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cât vor primi românii în mână după creşterile salariale de la 1 iulie. Cum se...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
PLANUL UNGURILOR a devenit realitate. Nimeni nu ar fi crezut că VOR AJUNGE până aici
Este cea mai bizară insulă din lume. Puțini oameni au curaj să se apropie de...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?