VIDEO Grindeanu, planuri mărețe în infrastructură: „Săptămâna viitoare vom da în circulație peste 20km de autostradă în partea de sud a Bucureștiului”

Publicat: 19/12/2023, 13:10

Aflat împreună cu premierul Marcel Ciolacu, cu președintele Senatului, Nicolae Ciucă și fostul ministrul liberal de la Transporturi, Lucian Bode, pe tronsonul 3 al Drumului expres Craiova-Pitești, Sorin Grindeanu a precizat că „săptămâna viitoare vor fi dați în circulație peste 20km de autostradă în partea de sud a Bucureștiului”.

Bucureștiul se pregătește să inaugureze, săptămâna viitoare, peste 20 de km ai autostrăzii A0 Sud de pe lotul 2 și parțial lotul 1. Anunțul a fost făcut marți de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a fost prezent împreună cu premierul Marcel Ciolacu pe tronsonul 3 Valea Mare-Colonești al Drumului Expres Craiova-Pitești.

Potrivit lui Sorin Grindeanu, până la finalul lui 2024 se va putea circula de la Craiova până la Constanța pe întreaga distanță, pe cale rutieră, la un regim de autostradă.

Săptămâna viitoare vom da, de asemenea, peste 20km de de autostradă din partea de sud a a Bucureștiului, urmând de asemenea ca până la sfârși sfârșitul anului viitor toată legătura de la A1 până A2, ieșirea spre Constanța fie finalizat, astfel încât de la Craiova până la Constanța, cum spunea primul ministru se poate circula pe autostradă 100%. Ăsta este un lucru de asemenea important, a transmis ministrul Transporturilor.

Sorin Grindeanu a ținut să îi felicite și pe constructori, deoarece au finalizat lucrările cu 6 luni înainte de termenul prevăzut în contract.

Eu vrea să-i felicit pe constructori, cred extrem de important spunem acest lucru. Sunt totuși șase luni înainte de termen, aproximativ șase luni. De asta merită menționat, iată devine o obișnuință acest lucru. Săptămâna trecută spunea dl. prim-ministru am fost pe lotul de la Chețan la Câmpia Turzii, care va fi dat în circulație poimâine, cu opt luni înainte de termen, a spus Grindeanu.

Cristian Pistol (CNAIR): „La finalul lui 2024 se va deschide circulația pe toți cei 121 de km ai Drumului expres Craiova-Pitești”

Aflat împreună cu ministrul Transporturilor, șeful CNAIR a precizat că anul acesta vom circula pe 71,6km ai DEx12, urmând ca până la finalul anului 2024, dacă se menține același ritm de lucru, să se finalizeze toți cei 121 de km ai acestui drum.

Practic se va circula de anul acesta pe 71,6 de km ai DEx 12, iar dacă se va menține un ritmul actual de lucru, la finalul anului #2024 circulația va fi deschisă pe toți cei 121 km ai Drumului Expres Craiova – Pitești, a transmis Cristian Pistol.

În lungime totală de 31,75km, tronsonul 3 din Drumul expres Craiova – Pitești a fost construit de Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL. Drumarul a fost selectat în septembrie 2020 și a avut termen de proiectare 12 luni și un termen de execuție de 24 de luni.

Valoarea totală a contractului este de 782, 45 milioane de lei (fără TVA) pentru finalizarea lucrărilor (finanțare asigurată prin POIM).

CITIȚI ȘI:

UPDATE | Comisiile reunite din Parlament dezbat pentru a doua zi la rând legea BUGETULUI pe 2024 / Miercuri are loc votul în plenul reunit

VIDEO | Marcel Ciolacu, despre incidentul de la internatul din Odorheiu Secuiesc: Cei vinovați vor plăti, fără nicio excepție

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Veniturile gigantului Microsoft au explodat!