VIDEO | Guvernul a analizat în primă lectură Strategia Națională pentru Protecția și Promovarea Drepturilor Copilului 2023-2027

Publicat: 05/10/2023, 16:56
Actualizat: 05/10/2023, 17:13

De Ziua Educației, Executivul condus de Marcel Ciolacu a pus pe ordinea de zi a ședinței de guvern de joi, în primă lectură, proiectul de lege privind Strategia Națională pentru Protecția și Promovarea Drepturilor Copilului 2023-2027, intitulat „Copii protejaţi, România sigură”.

Pe masa guvernanților a fost dezbătut proiectul de lege privind Strategia Națională pentru Protecția și Promovarea Drepturilor Copilului 2023-2027. Prin acest proiect, premierul Ciolacu își propune să le asigure tinerilor din țara noastră un „viitor mai bun”.

Mă bucur că, în sfârșit, avem pe ordinea de zi, în primă lectură, Strategia Națională pentru Protecția și Promovarea Drepturilor Copilului 2023-2027 și asta reprezintă angajamentul ferm al Guvernului României față de copiii noștri, că facem tot ce ne stă în putere pentru a asigura un viitor mai bun, a declarat premierul, la începutul ședinței de guvern.

De asemenea, premierul a declarat că vrea să reducă numărul alarmant al copiilor aflați în pragul sărăciei și să reglementeze situațiile când tinerii devin victime ale violenței în mediul online. Marcel Ciolacu își propune să reducă și abandonul școlar, dar și să reducă numărul tinerilor care nu promovează testele PISA.

„Vrem să reducem cu 400.000 numărul copiilor afectați de sărăcie. De asemenea, să reglementăm toate situațiile în care copiii devin victime ale violenței, inclusiv în mediul online. Să scădem abandonul școlar cu 4-5 puncte procentuale, să scădem cu 15% procentul de tineri de 15 ani care nu promovează testele de competență PISA”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Intotero: Dorim eliminarea oricăror forme de violență asupra copiilor

La finalul ședinței de guvern, ministrul Familiei, Natalia Intotero, a oferit mai multe clarificări în ceea ce privește Strategia. Aceasta susține că noua lege va sprijinii copii din comunitățile vulnerabile și a transmis că documentul este armonizat la nivelul standardelor și regulamentelor europene.

„Documentul sintetizează prioritățile în domeniul protecție și promovării drepturilor copilului pentru următorii 5 ani, toate armonizate cu cele asumate la nivel european. Eliminarea oricăror forme de violență asupra copiilor, reducerea sărăciei și a excluziunii sociale, promovarea unor servicii și sisteme prietenoase cu copiilor, protejarea și garantarea drepturilor tuturor copiilor aflați în situații vulnerabile și încurajarea implicării și participării copiilor la luarea deciziilor”, a precizat Intotero.

Ministrul Familiei a adăugat că noua Strategie vapropune promovarea unei justiții prietenoase pentru copii, un sistem de proceduri penale, civile și administrative care nu-i inhibe sau nu intimideze și, în același timp, garanteze respectarea tuturor drepturilor lor”.

Printre obiectivele Strategiei, se numără reducerea cu 400.000 a numărului copiilor afectați de sărăcie și excluziune socială, contribuind astfel la obiectivul european de scădere cu 5 milioane a numărului de copii afectați de acest fenomen multidimensional, a mai adăugat Natalia Intotero.

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV | Dezvăluirile GÂNDUL, confirmate de un expert în jocurile de noroc! Cum acționează MAFIA PĂCĂNELELOR: ”Sunt spălați bani care pot proveni din droguri sau din prostituție”

VIDEO UPDATE | Dezvăluirile GÂNDUL au avut efect. Executivul adoptă proiectul de OUG privind jocurile de noroc: S-a depășit orice limită

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Doliu la Hollywood. A murit un actor faimos din „Titanic” și „Stăpânul Inelelor”
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ