VIDEO | Amendă pentru cine nu își depune declarația fiscală la timp. Ciolacu: Niște șmecheri fac afaceri și averi speculând câteva portițe legislative

Publicat: 05/10/2023, 15:15
Actualizat: 05/10/2023, 17:13

Premierul Marcel Ciolacu rămâne constant în ceea ce privește lupta cu evazioniștii. În ședința de guvern de joi, șeful executivului a transmis că întărește regulile, nu doar în zona jocurilor de noroc, ci și în zona „băieților deștepți” care fac afaceri și averi speculând anumite portițe legislative.

În încercarea guvernului de a aduce bani la bugetul de stat și de a avea o mai bună colectare a TVA-ului, Marcel Ciolacu are toleranță zero atunci când vine vorba de lupta împotriva evazioniștilor fiscali. Guvernul a aprobat o analiză privind consolidarea capacităţii instituţionale a Ministerului Finanţelor, în vederea exercitării controlului financiar de specialitate al statului.

Întărim regulile nu doar în zona viciilor, și în cazul comportamentului fiscal incorect. Milioane de români cinstiți își depun și plătesc la timp toate obligațiile la stat, dar niște șmecheri fac afaceri și averi speculând câteva portițe legislative, a declarat premierul Ciolacu.

Primul-ministru a mai precizat că noua modificare va permite instituțiilor de control să dea amendă din prima, pentru cei care nu nu își respectă termenele pentru depunerea declarațiilor fiscale, dar și pentru cei care nu respectă legile privind funcționarea caselor de marcat. Acesta a avertizat și că cuantumul amenzilor vor crește.

„De aceea, împreună cu Ministerul de Finanțe, astăzi închidem aceste portițe, modificăm legislația și venim cu amendă din prima în cazul nedepunerii la termen a declarațiilor fiscale. La fel, în cazul nerespectării obligațiilor privind funcționarea caselor de marcat și tot amendă pentru omisiuni la emiterea bonurilor fiscale. Mai mult, cuantumul amenzilor va crește. Am spus că nu voi ezita să lupt împotriva evaziunii fiscale și așa vom face. Nu pot exista la nesfârșit oameni corecți, care declară și plătesc, și șmecheri care nu declară și nu plătesc nimic”, a mai adăugat Marcel Ciolacu.

Liderul social-democraților a avut și un mesaj pentru dascălii din România, cu prilejul Zilei Educației. Acesta le-a transmis că a alocat din Fondul de rezervă bugetară banii necesari pentru ca personalul din educație să beneficieze de plata primei de carieră didactică în valoare de 1.500 de lei și a primei de carieră profesională, în valoare de 500 de lei.

„Fiindcă este Ziua Mondială a Educației, avem un proiect care confirmă că educația reprezintă o prioritate a guvernării. Alocăm din Fondul de rezervă banii necesari pentru ca Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene să asigure personalului din educație, voucherele educaționale. Ne respectăm astfel promisiunea făcută sindicatelor. Este vorba de plata primei de carieră didactică, de 1.500 lei, și a primei de carieră profesională, de 500 lei”, a conchis premierul.

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV | Dezvăluirile GÂNDUL, confirmate de un expert în jocurile de noroc! Cum acționează MAFIA PĂCĂNELELOR: ”Sunt spălați bani care pot proveni din droguri sau din prostituție”

VIDEO UPDATE | Dezvăluirile GÂNDUL au avut efect. Executivul adoptă proiectul de OUG privind jocurile de noroc: S-a depășit orice limită

EXCLUSIVITATE NAȚIONALĂ | GÂNDUL dezvăluie cine pune presiune pe Guvern: MAFIA PĂCĂNELELOR!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Un aeroport din Japonia nu a pierdut niciun bagaj din 1994 încoace