VIDEO | Nicolae Ciucă, la Institutul de Studii Populare: Motto-ul „Prin noi înșine” va reprezenta PNL pentru dreapta din România

Publicat: 05/12/2023, 11:53
Actualizat: 05/12/2023, 20:05

Președintele PNL și șeful Senatului a participat luni la evenimentul de relansare a Institutului de Studii Populare, alături de mai mulți colegi liberali dar și de fostul președinte al PNL, Valeriu Stoica, Sever Voinescu, fost deputat PDL în perioada 2008-2012 sau Teodor Baconschi, fost ministru de externe din partea PDL. Aici, Nicolae Ciucă le-a vorbit celor prezenți de valorile doctrinei liberale dar și despre semnificația motto-ului „Prin noi înșine”.

Aflat la conferința de relansare a Institutului de Studii Populare într-o companie selectă, șeful liberalilor le-a mărturisit acestora că „toții vor deveni foști” și că „trebuie să ne gândim și vedem ce putem facem în prezent, ca despre foști se vorbească prin ceea ce au reușit facă și lase în urma lor”.

Vrând-nevrând, la un moment dat cu toții vom fi niște foști. Ca atare trebuie să gândim și să vedem ce putem să facem în prezent, ca despre foști să se vorbească cât de cât prin ceea ce au reușit să facă și lase în urma lor, a spus Nicolae Ciucă.

Vorbind despre motto-ul istoric al liberalilor, revenit în prim plan după ședința BPN de la Sinaia, atunci când liberalii au decis să meargă singuri la alegerile europarlamentare din vara lui 2024, Ciucă a spus că prin acest motto liberalii își propun dezvoltarea României, atât prin identitatea ei istorică, cât și prin cea culturală sau spirituală, manifestate în interiorul UE.

asigurăm ceea ce Partidul Național Liberal, încă de pe vremea când a venit cu acest motto „Prin noi în sine”, își propunea și anume dezvoltarea României de sine, prin valorile proprii, prin identitatea istorică, culturală, spirituală proprie, manifestate în interiorul Uniunii Europene, a acestui binom euroatlantic, a declarat Nicolae Ciucă în fața audienței de la Institutul de Studii Populare.

Șeful liberalilor și-a justificat și decizia de a revitaliza o doctrina folosită de predecesorii săi acum mai bine de 100 de ani. Potrivit lui Nicolae Ciucă, formula „Prin noi înșine” reprezintă PNL pentru dreapta din România, asta în condițiile în care și liberalul Rareș Bogdan afirma că este deschis unor alianțe politice de dreapta, cu Forța Dreptei sau PMP.

noi înșine>> am considerat că trebuie fie readus în actualitate pentru nu de puține ori au fost discutată această decizie de a construi alianța politică prin care se asigură guvernarea de astăzi și prin care Partidul Național Liberal era văzut oarecum într-un rol complementar fără a se lua în calcul ceea ce reprezintă, ce a reprezentat, și sunt convins va reprezenta Partidul Național Liberal pentru dreapta din România”, a adăugat șeful liberalilor.

Concepția lui Vintilă I.C Brătianu

În mai 1905, Vintilă I.C. Brătianu, om politic, dar mai ales economist, a publicat un articol intitulat „Prin noi înșine” în ziarul „Voința Națională”. În acest articol, Brătianu a exprimat convingerea că dezvoltarea României poate fi realizată doar prin eforturi proprii și a cerut ca “elementul străin să nu primească decât strictul necesar”.

Politica „prin noi înșine” urmărea să dezvolte industria ca ramură modernă a economiei. Programul economic liberal a pledat pentru ca interesele generale ale României să fie prioritare în fața intereselor industriașilor și băncilor străine.

Conceptul de „Prin noi înșine” a fost aplicat atât în politica economică, cât și în ideea generală de dezvoltare a societății românești. Această abordare a implicat adaptarea conceptelor democratice occidentale la specificul și nevoile spațiului românesc. (detalii AICI)

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV | „Make Romania Great Again.” MIZELE vizitei premierului Ciolacu în SUA, comentate de un analist politic: „Sunt mai mult decât binevenite”

Consiliul desemnat de Ron DeSantis pentru supravegherea parcurilor Walt Disney acuză compania că a oferit cadouri pentru a închide ochii consilierilor

Marcel Ciolacu l-ar fi chemat de la post pe ambasadorul român în SUA, Andrei Muraru, după „reacția emoțională” avută la Ambasada din Washington

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Decizie pentru cei care au permis categoria B. Legea a fost promulgată de Iohannis
Horoscop, 4 mai 2024. Bani și reușite pentru Berbeci. Zodia care trebuie să fie atentă...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple