VIDEO | Primăria Sectorului 3, investiții de 60 de milioane de euro în Hala Laminor. Robert Negoiță: „Va fi funcțională în 5 ani și ar putea deveni noua «casă» a primăriei”

Publicat: 09/11/2022, 19:14
Actualizat: 09/11/2022, 20:11

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, estimează că Hala Laminor, în care Primăria a învestit până acum 60 de milioane de euro ar putea deveni funcţională în următorii cinci ani şi nu ascunde faptul că această nouă construcție ar putea să găzduiască chiar sediul primăriei.

„Suntem în procedură de selecţie a unui partener privat care să vină să mai investească aproximativ 150 de milioane de euro, pentru a transforma această clădire într-un social hub, adică un «oraş în casă». Dimensiunile acestei clădiri ne permit să facem aşa ceva, avem cam 70.000 de metri pătraţi de clădire.

La această înălţime se pretează, specialiştii sunt foarte optimişti că putem să facem aici o chestie extraordinară. Şi chiar specialiştii ne-au şi recomandat că putem, inclusiv, să mutăm Primăria Sector 3 aici, iar clădirea în care funcţionează acum Primăria Sector 3 să fie alocată pentru servicii de sănătate publică”, a declarat Robert Negoiţă.

De asemenea, el a precizat că hala va fi concesionată unei entităţi care are experienţă în domeniu, care a mai făcut reconversii de acest tip şi care are capacitatea să finanţeze un astfel de proiect, iar Primăria Sectorului 3 va avea asigurat în mod gratuit spaţiile necesare desfăşurării activităţii.

Potrivit lui Negoiță, până în prezent în Hala Laminor s-a investit peste 60 de milioane de euro, fonduri din bugetul primăriei, iar după finalizare acest spațiu va putea găzdui facilităţi destinate zonelor de educaţie sau cultură, birouri. Mai mult, după ce se va semna contractul de parteneriat cu investitorul, Primăria Sectorului 3 se va degreva de costuri, acestea urmând să fie preluate de partener.

„Acest spaţiu va deveni un motor de creştere economică.  Această hală va produce mult plus valoare, în perioada următoare, imediat ce va deveni funcţională. Primăria Sector 3 îşi amortizează investiţia în câţiva ani. (…) Estimăm cam la cinci ani de zile că va fi funcţională. Este monument istoric şi trebuie să plecăm de la premisa că, după ce vom avea conceptul gata, el va trebui avizat în Comisia de cultură”, a spus el.

Hala Laminor a fost achiziționată de către o societate a Primăriei Sectorului 3, iar în ultimii cinci ani s-au făcut lucrări pentru reabilitarea şi consolidarea clădirii, precum şi pentru edificarea parcării de la subsol.

Este în analiză un proiect în baza căruia pe acoperişul halei să fie instalate panouri fotovoltaice care să producă 3 megawaţi.

„Este o zonă care trebuia dezvoltată. Aici era plin de gunoaie, gropi, persoane care se adăposteau pe aici. Aveam permanent sesizări din partea vecinilor, de felul în care arată acest spaţiu, înainte să devină proprietatea Primăriei Sector 3. Am rezolvat această problemă. Este în patrimoniul Primăriei Sectorului 3 şi iată că este şi reabilitată, inclusiv subsolul, parcarea. Are sistemele deja montate, iar acum se lucrează la punerea în funcţiune şi la probe, la micile reglaje de final”, a precizat Robert Negoiţă.

Marcel Ciolacu a lăudat curajul lui Robert Negoiță despre care spune că că foarte puţini primari încearcă „proiecte ambiţioase” precum: amenajarea Halei Laminor, parcarea subterană din Bd. Decebal sau complexul acvatic din Parcul Pantelimon.

„Am vorbit cu arhitecţii şi mi-au spus că în jur de 14 teatre naţionale intră pe această suprafaţă. Mai mult, să ştiţi că şi stadionul Arena Naţională ar încăpea în perimetrul acestei hale, ceea ce ne arată cât de ambiţios este proiectul. (…) Astfel de proiecte ambiţioase eu nu am văzut decât în două sectoare: în Sectorul 3 şi în Sectorul 4. Nu am văzut nici în Sectorul 1, ca să nu mai vorbim de Primăria Generală”, a spus el.

Sursa: Agerpres

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Vacanța perfectă e în acest oraș. Cea mai bună destinație de mers pe jos
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Veniturile gigantului Microsoft au explodat!