VIDEO | Sărbătoare de Ziua Națională, în Parlament / Ciucă: Deciziile noastre devin istoria de mâine / Ciolacu: Românii își doresc o viață mai bună

Publicat: 04/12/2023, 16:44

Parlamentul a sărbătorit Ziua Națională a României, nu înainte, ci la patru zile după. A fost o ședință solemnă în Parlament, de la care au lipsit președintele, care nici nu a participat în ultimii ani, la acest eveniment, dar, în premieră, și prim-ministrul. Premierul Marcel Ciolacu este într-o vizită de lucru de 5 zile în Statele Unite ale Americii. 

Ședința, care a durat mai puți de o oră, s-a desfășurat în prezența mai multor oficialități, precum fostul președinte Emil Constantinescu, custodele Coroanei României, principesa Margareta și principele Radu și șeful Statului Major al Armatei.

Plenul reunit a fost condus de președinții celor două Camere, de altfel și cei mai înalți demnitari, prezenți la eveniment. Discursurile au fost în ton cu evenimentul și solemnitatea.

Președintele Senatului și fost premier, Nicolae Ciucă, a asemănat Ziua Națională cu un „moment de vârf al istoriei noastre”, din care politicienii ar trebui să învețe.

A fost un moment cu adevărat înălțător și pilduitor, în care românii au putut să vadă că atunci când sunt uniți, niciun obiectiv nu este prea mare. Noi, reprezentanții clasei politice de azi, trebuie să învățăm din această lecție. Și trebuie să-i urmăm învățămintele. Prin deciziile pe care le luăm, să fim mereu conștienți că istoria, așa cum o cunoaștem, a fost clădită prin faptele de zi cu zi ale înaintașilor noștri. Să nu uităm nicio clipă că deciziile noastre de azi vor deveni istoria de mâine a României. Avem nevoie de o astfel de înțelegere a lucrurilor. Mai ales în actualul context internațional, a spus Nicolae Ciucă.

Și președintele interimar al Camerei Deputaților Alfred Simonis a vorbit despre politicienii de astăzi, care ar trebui să înlocuiască vorbele cu faptele. Pentru că „suntem o clasă politică datoare românilor”, a spus Simonis.

Vorbele aruncate în van trebuie înlocuite cu fapte concrete, cu măsuri pe care noi, vremelnicii oameni politici de azi, trebuie să le luăm pentru România și pentru români. (…) Ne place sau nu să recunoaștem, suntem o clasă politică datoare românilor. Cum stingem această datorie? Făcând ceea ce promitem, pentru că este singurul lucru pe care oamenii îl cer de la noi. Nimeni nu așteaptă miracole, ci doar rezultate concrete, iar când acestea vor veni, faliile despre care aminteam mai devreme vor dispărea și societatea în care cu toții trăim va fi schimbată mult în bine. Abia atunci, stimate colege și stimați colegi, vom putea spune că misiunea noastră, ca politicieni, este îndeplinită. Până la acel moment, suntem o clasă politică datoare României și românilor.

Chiar dacă nu a fost prezent fizic în sală, premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj prin secretarul general al Guvernului Marian Neacșu. Mesajul lui Ciolacu s-a concentrat pe activitatea sa guvernamentală: investiții, nivel de trai și campania „Cumpără românește”.

Problemele care îi preocupă astăzi pe români sunt cele care determină deciziile pe care le luăm la nivel de guvern. O națiune nu se dezvoltă și nu progresează cu promisiuni, iar un popor nu se hrănește cu iluzii. De aceea, pentru acest guvern, economia reprezintă motorul de care avem nevoie pentru a asigura resursele necesare investițiilor, dar și măsurilor sociale. Susținem investițiile străine, dar și companiile românești și, nu întâmplător, pentru dezvoltarea celor din urmă am lansat, printre altele, Programul „Cumpără românește!”. Totodată, în cele câteva luni de mandat, am pus accent și pe nevoile imediate ale oamenilor, începând cu creșterea calității vieții. Pentru că niciun român nu trebuie să nu se simtă lăsat în urmă!

CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Marcel Ciolacu vrea ca românii să meargă fără viză în SUA: Programul Visa Waiver va deveni realitate din anul 2025

VIDEO | Klaus Iohannis, la COP28 din Dubai: România și-a redus cu peste 2/3 emisiile de gaze cu efect de seră, în timp ce și-a multiplicat PIB-ul

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Șoferii vor fi înregistrați. A intrat în vigoare din martie 2024. E imposibil să scapi
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto