VIDEO | USR, PMP și Forța Dreptei bat palma pentru alegeri / „Dreapta înseamnă să pui pe primul loc cetățeanul, nu tribul de partid”

Publicat: 18/12/2023, 13:40

USR, PMP și Forța Dreptei s-au aliat împotriva dușmanului electoral, care guvernează „mincinos” România, afirmă ei.  Cătălin Drulă, Eugen Tomac și Ludovic Orban au stat drept în fața electoratului, cu armata de zeci de parlamentari în spate, și au anunțat cu emfază construirea unui proiect politic, într-un moment nefericit ales, când tot politicul era afundat în buchisirea Legii bugetului.

Un președinte de partid, contestat în instanță, Eugen Tomac, un fost premier și președinte al PNL, Ludovic Orban, și un fost ministru al Transporturilor într-un cabinet format cu PNL, Cătălin Drulă, numit ministrul „Rangă” de Marcel Ciolacu, promit un pol autentic de dreapta, bazat pe „adevărate valorii liberale”.

Noua construcție va purta numele Alianța Dreapta Unită. În discursurile susținute la evenimentul de lansare, liderii i-au luat ca ținte predilecte pe Marcel Ciolacu, Klaus Iohannis, Lucian Bode și Eduard Hellvig.

Liderul celui mai important partid din această construcție, Cătălin Drulă, și-a început prezentarea prin acuzații la adresa actualei coaliții de guvernare, ce a prezentat în Parlament un „buget mincinos” și va duce România către faliment.

România este dusă către faliment, guvernată ca o covrigărie din Buzău. Asta este ceea ce face Ciolacu, cu PNL alături. PNL are Ministerul Finanțelor, și-a trădat electoratul. Alți oameni în PMP au rezistat într-o opoziție, chiar dacă nu parlamentară, asalturilor unei puteri demente. Am ajuns într-un regim al minciunii, al furtului generalizat, care nu crede în democrație și în dreptul oamenilor de a alege, a spus liderul USR, la Parlament.

Drulă consideră că „oamenii nu mai poti fi păcăliți, indiferent cât se agită Ciolacu, Iohannis, Bode sau Hellvig” și punctează că alternativa este drepta unită în acest pol.

Anul viitor va fi sfârșitul lor, a mai spus Cătălin Drulă.

Eugen Tomac, europarlamentar PMP și lider al aceleiași formațiuni politice, care se află în centrul unui proces inițiat de Cristian Diacnescu, după congresul extraordinar de alegere a președintelui, de anul trecut, a ținut să precizeze că toți președinții filialelor din țară sunt prezenți la eveniment.

Eu regret că unii colegi sau foști colegi au ales o cale măruntă de răzbunare (n.r. cu referire la Cristian Diaconescu), încercând să deformeze realitatea, a declarat Tomac.

Liderul PMP a mai spus că nu există niciun impediment juridic pentru ca partidul pe care îl conduce să meargă mai departe și că acțiunea din instanță este doar o „încercare de tergiversare” a activității politice.

Tomac numește  alianța cu USR și Forța Dreptei „adevărata opoziție”, chiar dacă PMP nu este reprezentat la nivel parlamentar.

Este o zi cu adevărat importantă pentru România și milioane de români care așteptau un mesaj de unitate. Dăm semnalul prin Alianța Dreapta Unită. Adevărata opoziție este aici și este pregătită pentru provocările din 2024.

Țintele noii alianțe electorale sunt ambițioase: câștigarea europarlamentarelor, scor cât mai bun la alegerile locale și cei mai mulți parlamentari. Întrebați pe ce bază electorală, exprimată de sondaje, se susțin aceste ținte, niciunul nu a dorit să răspundă, reclamând că „nu lucrează cu casele care au contracte de milioane de euro cu partidele și fac sondaje mincinoase”.

Adevăratele sondaje se fac între oameni, a spus Orban. Iar Tomac a completat că adevăratul sondaj va fi făcut public pe 10 iunie, după scrutinul pentru Parlamentul European.

Nu vreau să facem pe chibiții, pentru că proiectul este pentru întreg anul 2024 și este o alternativă bazată pe adevăratele valori liberale, a transmis și Drulă.

În pledoaria sa pentru polul de dreapta, nou înființat, Ludovic Orban a făcut apel la un banc din folclorul românesc cu milițieni.

Cea mai grea întrebare la admiterea în miliție era: asta e dreapta, asta e stânga. Le amestecăm. Care e dreapta, care e stânga? Tot ce fac milițienii, care nu au știut să răspundă la această întrebare fac ceea ce fac astăzi (n.r. Ciucă și Bode). Dreapta înseamnă să pui pe primul loc cetățeanul, nu tribul de partid, a concluzionat fostul șef peste Nicolae Ciucă și Lucian Bode.

Ludovic Orban a promis că românii nu vor mai avea de ales între două rele, de acum înainte:  coaliția imposturii și opoziția cu claxon și caroserie, pentru că există alternativa tocmai anunțată. „Dreapta înseamnă să pui pe primul loc cetățeanul, nu tribul de partid”, a întărit fostul șef liberal.

Șandramaua voastră va fi spulberată de vântul schimbării, pentru că există astăzi o Românie tăcută, care dezaprobă tot ceea ce se întâmplă astăzi, a încheiat Orban.

CITEȘTE ȘI:

Purtătorul de cuvânt al PNL: „USR e rupt de REALITATE, bugetul pe 2024 e unul realist, al seriozității și cumpătării”

VIDEO| Marcel Ciolacu a trimis proiectul de buget la Parlament/ Dezbateri în comisii, pe toată durata zilei / Opoziția are aproape 5000 de amendamente

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
INTRĂ BANI mai mulți în conturi. Vestea cea mare pentru MILIOANE de români
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?