Purtătorul de cuvânt al PNL: „USR e rupt de REALITATE, bugetul pe 2024 e unul realist, al seriozității și cumpătării”

Purtătorul de cuvânt al PNL: „USR e rupt de REALITATE, bugetul pe 2024 e unul realist, al seriozității și cumpătării”

Deputatul Ionuț Stroe – purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal (PNL) – consideră că reprezentanții Uniunii Salvați România (USR) sunt „rupți de realitate”, în contextul în care bugetul pentru anul 2024 este unul „realist”.

Într-o intervenție la RFI, Ionuț Stroe precizează că bugetul pentru anul 2024 este unul „al seriozității și cumpătării”, criticând, de altfel, amendamentele depuse de Opoziție.

Legea bugetului de stat pe 2024 intră, luni, în dezbaterea comisiilor parlamentare de specialitate, iar votul final este programat pentru miercuri, 20 decembrie 2023. Proiectul de buget prevede un deficit de 5%, o creștere economică de 3,4 procente și o inflație de 6%.

„Din experiența celorlalți ani, cu siguranță, vor exista anumite încercări din partea Opoziției în a politiza dezbaterea. Din punctul nostru de vedere, până la urmă, acest buget este unul eminamente tehnic, este un buget al cumpătării, al seriozității și al respectării tuturor angajamentelor asumate (…), este un instrument realist care definește niște priorități”, spune Ionuț Stroe.

„Amendamentele lor sunt un fel de colecție de ce bine ar fi dacă am putea să facem ceea ce spun ei acolo”

Purtătorul de cuvânt al PNL critică dur amendamentele aduse de reprezentanții opoziției la legea bugetului pe anul 2024. Ionuț Stroe a mai transmis că PNL va introduce un amendament care va interzice majorarea de taxe și impozite.

„Vor fi dezbătute atât în comisie, cât și în dezbaterea parlamentară, dacă își doresc să și le susțină. Despre amendamentele AUR voi refuza să fac vreo referire, pentru că n-au nici un fel de legătură cu realitățile economice ale acestei țări, de altfel, nu există nici o competență reală a acestui partid în zona fiscal-bugetară. USR-ul, din păcate, este în continuare rupt de realitate, atunci când vor să taie cheltuieli esențiale, am văzut, parte din ce au avansat public, din buget. La fel, au propus niște creșteri de cheltuieli fantasmagorice, pe care n-au cum să le susțină din punct de vedere economic. Amendamentele lor sunt un fel de colecție de ce bine ar fi dacă am putea să facem ceea ce spun ei acolo”, a mai spus Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, citat de Mediafax.

„Noi vom depune un amendament prin care eliminăm orice fel de posibilitate, interzicem practic orice fel de măriri de taxe și impozite în 2024, pentru că în mod evident trebuie să lăsăm și economia să funcționeze normal și ne așteptăm ca și USR-ul să susțină lucrul ăsta. Nu vrem să mai avem noi, liberalii, nici un fel de schimbări de fiscalitate”

Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al PNL


Citește și:

EXCLUSIV | Gelu Voican Voiculescu, după ce CAB a decis judecarea sa în Dosarul Revoluției: ”O acțiune absurdă, o revoluție nu poate fi judecată”

EXCLUSIV | Viceprimarul Sectorului 1, după ce Clotilde Armand a acuzat un blocaj liberal: ”E mai ușor să arunci vina pe alții pentru nepriceperea ta”

Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei: ”Clotilde Armand se găsește într-o REALITATE PARALELĂ cu a cetățenilor, se reprezintă doar pe sine”

ANPC închide 89 locuri de joacă din Sectorul 1! Consilier local: „Clotilde Armand, ce-ar fi să lași JOCURILE DE IMAGINE și să faci ceva pentru copii?”

Alexandru Petrescu, după reducerea bugetului pentru consolidare antiseismică: ”Administrația Nicușor Dan, monument de INCOMPETENȚĂ și nepăsare”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete