VIDEO | Virgil Guran (PNL), despre cum a rezolvat problemele primarilor: „Dădeam drumul la lăutari, la băutură și îi linișteam, uitau de treaba asta”

Publicat: 27/05/2022, 15:39
Actualizat: 27/05/2022, 15:54

Senatorul Virgil Guran, proaspăt ales vicepreședinte al PNL la Consiliul Național de vineri, a făcut o declarație incredibilă în fața colegilor din partid. El a afirmat că atunci când primarii care veneau la el să îi spună cu ce probleme se confruntă, „făceam semn, dădeam drumul la lăutari, la băutură și îi linișteam, uitau de treaba asta”.

„Și vă spun ceva, din experiența de președinte de organizație la Dâmbovița, în ultimul timp am cam avut probleme și le-am rezolvat cam în felul următor. Când trebuia să vorbim despre proiecte îi adunam pe primari, pregăteam niște lăutari așa cum trebuie, băutură. Când începeau să mă întrebe mai hotărât, așa: „Domne cum stăm cu proiectele? Când vin?” făceam semn, dădeam drumul la lăutari, la băutură și îi linișteam, uitau de treaba asta”, a spus  Guran în fața colegilor reuniți la Brașov.

Sursa foto: MEDIAFAX FOTO

„A mers de vreo două ori, după aceea mă gândeam cum să le rezolv”

El a continuat afirmând că „trebuie să facem de așa natură ca lucrurile să se miște”.

„A mers de vreo două ori, după aceea mă gândeam cum să le rezolv. I-am trimis cu proiectele de la CNI la Anghel Saligny, de la Anghel Saligny pe AFM, apoi pe POR. Că până se iau avizele trece timpul. Nu se mai poate așa ceva, dragi colegi. Trebuie să facem de așa natură încât lucrurile să se miște. Am mare încredere în noul președinte, Nicolae Ciucă, noul secretar general, Lucian Bode. Am mare încredere că o să fie așa cum trebuie”.

Virgil Guran a câștigat alegerile pentru postul de vicepreședinte PNL în fața contracandidatului Vergil Chițac, primarul Constanței.

Alegeri în PNL

Ministrul de Interne, Lucian Bode, este noul secretar general al PNL, iar Dan Motreanu devine prim-vicepreședinte al formațiunii, au decis, vineri, liderii PNL. În funcția de vicepreședinte a fost ales Virgul Guran.

Lucian Bode 606 a obținut voturi „pentru”, iar 40 au fost anulate, conform Mediafax.

Dan Motreanu a primit 736 voturi „pentru și cinci au fost anulate. Contracandidatul său, Virgul Popescu, s-a retras în timpul ședinței Consiliului Național.

În funcția de vicepreședinte a fost ales Virgil Guran, cu 459 voturi.

Alți doi candidați la funcția de vicepreședinte, BenOni Ardelean și Sorin Moldovan s-au retras din cursă, a anunțat Gheorghe Flutur în timpul ședinței.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult