• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Vine și folosește argumentele „PENALILOR” la televiziunile „PENALILOR”. Ion Cristoiu, despre învinuirea lui KOVESI în al doilea dosar: Avem O HORĂ

Mană cerească, pentru candidatura la președinție. Periculoasă, pentru cea la șefia Parchetului European. Vezi de ce crede Ion Cristoiu că acuzația de represiune nedreaptă împotriva lui Kovesi poate schimba decizia de la Bruxelles

„Candidat la președinție, da. Posibil procuror european, dar am îndoieli pentru că, în calitatea de candidată la președinție, o ajută aceste dosare, deoarece nu a intrat în vigoare inițiativa USR – „Fără penali în politică”. Din punct de vedere al Parchetului European, eu m-aș mai gândi. Pentru că e limpede că Secția merge mai departe cu ea, probabil îi vor face dosarul, unul destul de primejdios – cel cu represiunea nedreaptă de la Ploiești.

Dacă la primul dosar, putea să o întoarcă prin faptul că a adus un infractor în România, acum este vorba despre o acuzație gravă pentru un procuror, cea de represiune nedreaptă și dacă sunt probe că ea a ordonat „unității de elită” de la Ploiești aceste represiuni, ca o paranteză – opinia publică știe că au fost acolo abuzuri, recunoscute inclusiv de CSM – este ușor de construit imaginea unei șefe care a dat ordine la represiune”, a spus Ion Cristoiu, după audierea Laurei Codruța Kovesi și învinuirea ei într-un al doilea dosar.

Jurnalistul crede că pentru o Uniune Europeană care nu ține cont de justiția națională, există riscul ca pagubele să fie foarte mari.

„Avem de a face cu ancheta unui parchet și din punct de vedere logic, ori sunt posibile abuzurile împotriva Laurei Codruța Kovesi și asupra altora, ori în România procurorii sunt corecți. Nu putem ca la Bruxelles să se vină cu acest basm, procurorii sunt magistrali, cu excepția celor care o anchetează pe Kovesi. Nu prea merge. Dacă se forțează nota, pagubele sunt uriașe, vine un nou Parlament European, o nouă Comisie, iar acest Parlament depinde de multe, dacă domină euroscepticii, se poate renunța și la Parchetul european. Dar momentul de azi este greu, pentru un candidat la președinție este mană cerească„, a mai spus Cristoiu.

Ion Cristoiu, despre învinuirea lui KOVESI în al doilea dosar Avem O HORĂ

Ion Cristoiu susține că la câțiva ani de la momentul în care alții vorbeau despre abuzurile procurorilor pe care îi conducea Kovesi, acum este rândul fostei șefe DNA să acuze aceste abuzuri și să se exprime chiar la televiziunile „penalilor”.

„Doamna Kovesi iese la TV, de exemplu la Antena 3, și se plânge de abuzurile procurorilor din România. Mi s-a părut ridicol ca Laura Codruța Kovesi, acuzată de nerespectarea drepturilor omului, vine și folosește argumentele „penalilor” la televiziunile „penalilor„. Dacă adăugăm și scrisoarea lui Tudorel Toader, faptul că secția merge înainte cu un caz sensibil – abuzurile unor procurori – să avem și cireașa de pe tort, hăituitul de binom (n.r. Sebastian Ghiță) se poate întoarce în România. O să se întoarcă și Elena Udrea și avem horă„, a afirmat jurnalistul.

Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub acuzare, joi, pentru represiune nedreaptă în dosarul procurorilor de la DNA Ploiești, Mircea Negulescu și Lucian Onea, au confirmat, pentru Mediafax, surse apropiate anchetei. Fosta șefă DNA a spus că aceste acuzații sunt fabulații și că nu a comis niciuna dintre fapte.

Foto: Hepta

Inchide