• Publicat:
Politică

Viorica Dăncilă: Am propus colegilor din ALDE care sprijină Guvernul să mergem pe liste comune la parlamentare

Viorica Dăncilă: Am propus colegilor din ALDE care sprijină Guvernul să mergem pe liste comune la parlamentare
Viorica Dăncilă a declarat că vor rămâne aceleași nominalizări pentru portofoliile Mediu, Energie și Relația cu Parlamentul, respectiv cei trei din ALDE, precizând că a propus colegilor de la ALDE care sprijină Guvernul o înțelegere pentru a merge pe liste comune la parlamentare.

„Persoanele pe care le-am nominalizat pentru portofoliile ALDE rămân aceleași. Acești oameni au avut încredere în programul de guvernare. Și-au ținut promisiunile față de electorat. Vrem să avem o relație foarte serioasă, corectă și am propus colegilor noștri de la ALDE care sprijină Guvernul să avem o înțelege să mergem pe liste comune la parlamentare”, a afirmat Viorica Dăncilă, miercuri, la finalul CEx al PSD.

Întrebată ce se va întâmpla cu Ministerul de Interne care nu mai are conducere, și Educație unde expiră interimatul de 45 zile, Viorica Dăncilă a spus că va proceda ca la alte portofolii unde nu au fost miniștri, pentru a putea fi plătite salariile angajațiilor din instituții și subordinea acestora.

„Acolo vom proceda la fel cum am fost și la portofoliile unde nu am avut miniștri. Dar vom ține cont și vom găsi soluții astfel încât oamenii să își primească salariile”, a explicat Dăncilă.

Guvernul a emis o ordonanță de urgență pentru modificarea Codului administrativ prin care secretarii generali ai ministerelor au primit drept de semnătură pentru state de plată și facturi, după ce miniștri ALDE au demisionat din Executiv.

Premierul i-a nominalizat pentru a fi membri în Guvern pe Ștefan Băișanu ca ministr pentru Relația cu Parlamentul, Grațiela Gavrilescu la Ministerul Mediului și Ion Cupă la Ministerul Energiei.

Toți trei au fost excluși din ALDE, precum și Teodor Meleșcanu care a fost propus de PSD și ales președinte al Senatului. Cei patru au anunțat că vor contesta decizia de excludere în instanța.

Inchide