Voicu, critici la adresa liberalilor: Am căutat obsesiv „oameni noi” pe listele parlamentare, ignorând resursele propriului partid

Voicu, critici la adresa liberalilor: Am căutat obsesiv oameni noi pe listele parlamentare, ignorând resursele propriului partid
Publicat: 30/01/2017, 13:13

„S-a făcut apel la soluția miraculoasă Dacian Cioloș și acesta și – a bătut joc de noi în campania electorală. Am căutat obsesiv „oameni noi” pe listele parlamentare, dar prin „noi” am înțeles din afara partidului, prieteni de familie sau orice alt criteriu, ignorând resursele propriului partid, munca și expertiza unor oameni care au muncit pentru șefi și șefuleți care s-au considerat eterni și au tratat listele parlamentare ca pe o listă de invitați la nuntă”, a scris Mihai Voicu pe pagina sa de Facebook.

În acest context, Voicu a criticat propunerea lui Ovidiu Raețchi de a promova în PNL „tinerii din stradă”.

„Dar tinerii din partid când pot fi promovați? Sau nu ne putem uita la ei de la înălțimea locului de deputat căpătat pe criterii democratico-impuse? Abia aștept ca toți teoreticienii înnoirii civico-cioloșiste să se confrunte cu membrii simpli, lipitorii de afișe de la tineretul pe care îl ignoră, la alegerile din partid. Pentru că atunci nimeni nu-i va mai putea pune pe ochi frumoși pe vreo listă”, a conchis deputatul PNL.

Afirmațiile sale vin în contextul în care deputatul PNL, Ovidiu Raețchi, susținea, duminică, că implicarea tinerilor din societatea civilă ar putea ajuta semnificativ procesul de reformă internă al partidului.

„Cu o clasă politică bine-intenționată și curată, episoade care ar fi putut marca România pentru următorii 10 ani cum a fost Marțea Neagră sau cum se anunță a fi ordonanțele grațierii, nu ar mai fi avut loc. Este esențial pentru procesul de modernizare și reformă internă al PNL ca tineri din societatea civilă să devină membri de partid și, pe termen mediu și lung, să dorească să acceadă în forurile de conducere ale partidului. Convenția PNL va reprezenta o nouă oportunitate pentru ca tinerii din partid să arate cum pot contribui la relansarea partidului și la opoziția fermă, tranșantă, argumentată la PSD”, arăta, în cadrul unui comunicat de presă, Ovidiu Raețchi.

Critici cu privire la ultimele evoluții din cadrul PNL au venit și din partea senatorului PNL, Florin Cîțu, care le-a transmis colegilor săi, în contextul discuțiilor din partid cu privire la alegerea noii conduceri, că sunt „prea absorbiți de lupta internă” și că uită de faptul că bătălia se poartă cu PSD. În acest sens, Cîțu atrăgea atenția că liberalii au ajuns să mimeze lupta cu social-democrații, fapt remarcat și de alegători.

„Uităm că aproape nimeni nu mai susține principiile liberale. Iar în timp ce noi ne luptăm între noi PSD distruge liberalismul și ia prizonier statul de drept. Nu pot să înțeleg de ce nu ne luptăm (și) cu PSD. Mimăm o luptă, dar să știți că oamenii văd ceea ce văd și eu. Văd că nu ne opunem cu adevărat PSD-ului. Și încă ceva, cred că trebuie să-l susținem mai mult pe Președinte în aceste zile”, scria, duminică, senatorul PNL în cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Apelul care te lasă fără bani. Metoda folosită de infractori
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Descoperiți ce se ascunde în construcția unui model de masă rece de top