Voiculescu centrează, Constantin dă cu capul: SUSPENDAREA LUI BĂSESCU va începe doar după „o discuție cu partenerii externi”

Voiculescu centrează, Constantin dă cu capul: SUSPENDAREA LUI BĂSESCU va începe doar după o discuție cu partenerii externi
Publicat: 31/08/2012, 00:30
Actualizat: 18/05/2015, 19:10

Președintele PC, Daniel Constantin, a declarat într-un interviu pentru gândul că președintele Traian Băsescu va fi suspendat încă o dată dacă va interveni peste activitatea Guvernului. El a precizat că înainte de a începe un nou demers pentru suspendarea președintelui, USL ar trebui să discute cu partenerii externi, ceea ce nu s-a făcut la suspendarea din această vară. „Faptul că președintele s-a întors la Cotroceni împotriva voinței a 7,4 milioane de români nu a făcut decât să înrăiască și mai mult populația”, a subliniat Constantin.

GÂNDUL: Președintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a vorbit despre posibilitatea unei noi suspendări a președintelui Traian Băsescu. Cum vedeți această idee?

Daniel Constantin: Există această posibilitate enunțată de domnul președinte Voiculescu, dar nu a fost a fost enunțată doar de dânsul. Sunt mai multe persoane din USL care au susținut această variantă. În momentul de față nu există o decizie a USL, nici a PC pe această temă. Acum este foarte important să ne ocupăm de măsurile economice și de faptul ca cetățenii să vadă că s-au luat măsurile necesare din punct de vedere economic. Nu trebuie însă ignorat faptul că 7,4 milioane de români au votat pentru ca președintele Traian Băsescu să plece.

Dvs personal vedeți posibilă un nou demers de suspendare?

Constantin: Când ești ministru sau președintele de partid nu prea îți permiți să ai păreri personale. Ce este important de știut este că lupta cu Traian Băsescu va continua, iar principalul adversar politic al USL este Traian Băsescu. În continuare avem această credință că în momentul de față nu mai reprezintă românii, românii s-a exprimat într-un mod covârșitor împotriva lui Traian Băsescu, iar mai devreme sau mai târziu Traian Băsescu nu va mai fi președinte.

Ce înțelegeți prin „vom continua lupta”?

Constantin: Vom arăta de fiecare dată cetățenilor când președintele va interveni, așa cum a făcut-o și în trecut, în activitatea Guvernului vom lua măsurile care se impun și care se impun de Constituție. Ca să fie foarte clar, dacă președintele va interveni în activitatea Guvernului cu siguranță acest lucru va constitui motiv pentru o nouă suspendare.

Domnul Fenechiu va propune o nouă lege a referendumului pentru eliminarea condiției de prezență. Parlamentarii PC vor susține acest demers?

Constantin: Este absolut necesară. Cred că legea referendumului trebuie modificată pentru că este neclară și prevede diferențe de la un tip de referendum la altul. Sunt de acord că nu ar trebui să existe un prag la un demers care vizează demiterea președintelui. Sau poate dacă ar exista un prag, nu știu dacă este posibil din punct de vedere juridic, ar fi ca numărul celor care votează pentru demiterea președintelui să fie mai mare decât cel pentru instalarea președintelui.

Acum, pe masa de discuție a USL s-a pus o astfel de temă: o nouă suspendare a lui Traian Băsescu?

Constantin: Sunt convins că vor fi colegi care vor ridica această problemă la fiecare ședință a USL și sunt colegi care vor identifica motive de suspendare de fiecare dată. De fiecare dată când se ridică o astfel de problemă o analizăm. Trebuie să ținem totuși cont de faptul că 7,4 milioane de români au votat împotriva președintelui, iar acesta va fi un argument extrem de solid de fiecare dată când vom analiza o astfel de variantă.

Credeți că acești români vor mai ieși la vot încă o dată?

Constantin: Faptul că președintele s-a întors la Cotroceni împotriva voinței a 7,4 milioane de români nu a făcut decât să înrăiască și mai mult populația. Populația este dezamăgită în momentul de față pentru că dacă majoritatea se aștepta ca președintele să fie demis, după ce nu a fost demis din cauza existenței unui prag, toți cetățenii se așteptau să-și dea demisia. Și eu așteptam demisia președintelui. Nevenind această demisie, ura pe care a stârnit-o în rândul populației președintele Traian Băsescu este și mai mare.

Demersul USL pentru suspendarea lui Traian Băsescu a fost avut mari probleme la Bruxelles. Acum veți avea preventiv o campanie internațională de explicare a demersului dvs?

Constantin: Dacă ar fi să o luăm de la capăt cred că am începe cu o discuție cu partenerii externi, dacă probabil erau mai bine informați de USL ar fi înțeles necesitatea unui astfel de demers. Cred că ar fi fost mai bine dacă am fi explicat mai mult partenerilor externi demersul la începutul declanșării lui.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
China și SUA ar trebui să fie parteneri, a declarat Xi Jinping