Vosganian, enervat de împărțeala lui Ponta: „Chițoiu e ministru peste un vraf de hârtii, Fenechiu doar peste Căile Ferate”. Lider PSD: Vosganian e pe lista remaniabililor. EXCLUSIV

Vosganian, enervat de împărțeala lui Ponta: „Chițoiu e ministru peste un vraf de hârtii, Fenechiu doar peste Căile Ferate. Lider PSD: Vosganian e pe lista remaniabililor. EXCLUSIV
Publicat: 21/02/2013, 12:00
Actualizat: 19/05/2015, 13:42

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, și-a exprimat luni, la finalul ședinței conducerii PNL, nemulțumirile în legătură cu modul în care au fost împărțite atribuțiile în Guvernul Ponta. Social-democrații îl trec deja pe Vosganian pe lista remaniabililor, alături de Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii.

Liberalul Varujan Vosganian a avut o discuție în cerc restrâns cu câțiva parlamentari liberali, în care și-a exprimat revolta. Pe un ton aprins, ministrul Economiei a spus că liberalii au avut de pierdut la împărțirea ministerelor.

„Daniel Chițoiu este ministru peste un vraf de hârtii, Fenechiu doar peste Căile Ferate, Nicolăescu nu are banii de la Sănătate, iar eu când îmi exprim nemulțumirile, Ponta mă amenință că mă dă afară din Guvern”, le-a spus Vosganian colegilor de partid, potrivit unor surse liberale.

Nemulțumirile ministrului liberal sunt mai vechi, el fiind printre cei mai vocali critici ai modului în care au fost împărțite ministerele între PNL și PSD. Sursele citate susțin că Vosganian nu a deschis discuția și în interiorul ședinței PNL de luni.

În tabăra social-democraților, ultimele ieșiri publice ale ministrului Vosganian au generat iritare. Mai mult, premierul Ponta nu a ezitat să spună public că, dacă cuiva nu-i place în Guvernul său, este liber să plece.

„Vosganian se află pe lista miniștrilor remaniabili”, a declarat pentru gândul un lider PSD. Surse din PSD susțin că remanierea guvernamentală se va face după Congresul PNL, printre numele aflate pe listă aflându-se și Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii.

Ce i-a nemulțumit pe liberali

„Nemulțumirea ministrului Vosganian nu reprezintă o stare singulară în PNL. Formula „Chițoiu șef peste un vraf de hârtii” a fost folosită de Vosganian pentru că spre deosebire de Guvernul Ponta I, din Ministerul de Finanțe s-a rupt Ministerul Bugetului, iar acum Ponta mai rupe o bucată cu Direcția Antifraudă, prin care încearcă să ia și ANAF-ul”, au declarat pentru gândul surse din PNL.

Chiar dacă premierul Victor Ponta a încercat să dea asigurări că nu există o bătălie între el și vicepremierul Daniel Chițoiu pentru ANAF, în interiorul USL au existat mai multe discuții tensionate pe marginea acestui subiect.

O altă nemulțumire a liberalilor o reprezintă faptul că și Ministerul Transporturilor a fost spart, comparativ cu Guvernul Ponta I. Astfel în Guvernul Ponta II, din Transporturi a fost desprinsă o componentă și a apărut departamentul Marilor Lucrări Publice, condus de Daniel Șova. Mai mult, social-democratul a preluat și Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale. Întrebat, când se va sparge această companie pentru ca o componentă să treacă la Ministerul Transporturilor, Șova a răspuns că „anul acesta”, fără a preciza o dată exactă. În acest timp, ministrul liberal Relu Fenechiu face presiuni pentru ca drumurile naționale să treacă la Ministerul Transporturilor.

Vosganian recidivist

Ministrul Economiei a criticat în luna ianuarie apariția miniștrilor delegați în Guvernul Ponta II. Între Vosganian și Niță, ministrul delegat pentru Energie, au existat mai multe discuții contradictorii în privința atribuțiilor și dreptului la semnătură.

„Misiunea miniștrilor delegați a creat oarecare confuzie, a lăsat sentimentul că această instituție a fost inventată ca să destabilizeze miniștrii liberali de atribuțiile lor”, a declarat la un post de televiziune Vosganian.

Replica premierului a venit imediat, Victor Ponta sugerându-i lui Varujan Vosganian să-și dea demisia din Guvern dacă nu-i place schema de organizare a acestuia.

„Dacă cineva e nemulțumit de structura Guvernului, nu-l ține nimeni cu forța. Poate să plece. Dacă e vreun ministru nemulțumit de ceea ce face, am spus că nu-l ține nimeni cu forța. Sugerez oricărui ministru care este nemulțumit de activitatea sa în Guvern că nu este de neînlocuit, ba, dimpotrivă, fac imediat propuneri pentru altcineva. Dacă cineva nu e mulțumit de ce face la Guvern, pleacă și vine altcineva care e mulțumit. Amatori de funcții de miniștri sunt întotdeauna”, a fost replica dură a premierului.

Surse din USL susțin că între premier și ministrul Vosganian a avut loc o discuție privată, dar ministrul a dat asigurări că a fost înțeles greșit și că dorește să-și continue activitatea în Guvern.

Împreună la Paris

Primul-ministru, Victor Ponta și ministrul Economiei Varujan Vosganian sunt împreună la Paris, ei urmând să aibă întâlniri cu președintele și premierul Franței, dar și cu mai mulți oameni de afaceri interesați să investească în țara noastră.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”