Vosganian face dezvăluiri: Dialogul cu Pro România a pornit de la prezumția unui singur candidat la Președinție / Nu putem să susținem un candidat PSD la alegerile prezidențiale

Vosganian face dezvăluiri: Dialogul cu Pro România a pornit de la prezumția unui singur candidat la Președinție / Nu putem să susținem un candidat PSD la alegerile prezidențiale
Publicat: 09/08/2019, 15:48

Deputatul și purtătorul de cuvânt al ALDE Varujan Vosganian a spus, vineri, într-o conferință de presă la Iași, că Victor Ponta nu a comunicat, sub nicio formă, că ar dori să candideze la alegerile prezidențiale.

„Noi nu l-am mai întrebat pentru că știam că a mai făcut o declarație fermă în această privință și tocmai din acest motiv tema nu a mai revenit în discuțiile noastre. Se poate prezuma că pentru alianța dintre ALDE și Pro România Călin Popescu Tăriceanu ar putea să fie candidatul la prezidențiale. Probabil că Pro România va da un răspuns definitiv la această chestiune, dar dialogul pe care l-am făcut a pornit de la această prezumție a unui singur candidat. Și câtă vreme domnul Victor Ponta nu și-a anunțat dorința de a candida, rămâne ca validă și promițătoare doar candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu”, a spus Vosganian.

Potrivit unor surse politice, premierul Viorica Dăncilă, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu și președintele Pro România, Victor Ponta, urmează să discute, vineri, despre coaliția de guvernare PSD-ALDE și în ce formulă va merge aceasta mai departe. Discuțiile vor continua în week-end.

Discuțiile au loc în contextul în care ALDE și-a arătat nemulțumirea față de rectificarea bugetară.

Negocierile coaliției de guvernare cu liderul Pro România Victor Ponta în perioada aceasta vin în contextul în care ALDE și Pro România au discutat despre formarea unei alianțe.

Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu au vorbit zilele trecute despre o restructurare guvernamentală, reducerea numărului de ministere la 19 și alocarea unui număr „considerabil” de portofolii către o posibilă alianță ALDE-Pro România.

Vosganian: Nu putem să susținem un candidat PSD la alegerile prezidențiale

Deputatul și purtătorul de cuvânt al ALDE Varujan Vosganian spune că ALDE nu poate să susțină un candidat PSD la alegerile prezidențiale, deoarece simpatizanții „au rețineri”, în condițiile în care există un „val de violență” la adresa guvernanților.

Deputatul și purtătorul de cuvânt al ALDE Varujan Vosganian a fost întrebat, vineri, într-o conferință de presă la Iași, ce probleme are PSD în acest moment, iar Vosganian a răspuns: „Nu știu care sunt problemele PSD. În opinia mea, o problemă pe care n-am elucidat-o și pe care le-am spus-o deschis a fost cea legată de motivația lor reală în ceea ce privește campania pentru prezidențiale. Le-am spus că sentimentul meu e că miza lor se oprește la turul doi de scrutin. Deci, obiectivul lor maximal este calificarea în turul doi. I-am întrebat: Ei nu mi-au răspuns la această întrebare. Și atunci am întrebat: Și i-am spus doamnei Dăncilă personal: ”.

Potrivit lui Vosganian, s-a creat „un val de violență și de asmuțire”, iar responsabilitatea „stă poate la alți lideri politici, dar nu la mine, care sunt ținta unor astfel de agresiuni”.

Deputatul a adăugat că i-a spus Vioricăi Dăncilă că ALDE nu poate să susțină un candidat PSD la alegerile prezidențiale pentru că „e limpede, pentru noi cel puțin, că cercurile de votanți și simpatizanți ai ALDE au această reținere. E limpede, noi nu putem susține în campania prezidențială un candidat PSD. Am întrebat: în afară de chestiunile de imagine, ce au ei în vedere? Nu au răspuns la întrebarea asta. De aici am sentimentul, coroborând și cu declarațiile lui Klaus Iohannis, că ei și-au împărțit mizele. PSD și-a păstrat miza de a rămâne la guvernare, Klaus Iohannis și-a păstrat miza de a rămâne la Cotroceni. Probabil că fiecare, în mod mai mult sau mai puțin explicit îl ajută pe celălalt să își îndeplinească obiectivul”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York