Vosganian iese în față: Oricine dorește poate să plece. S-au mai destrămat grupuri parlamentare

Redactor:
Teodor Bobei
Vosganian iese în față: Oricine dorește poate să plece. S-au mai destrămat grupuri parlamentare
Varujan Vosganian a declarat, joi, că oricine dorește să plece din ALDE poate să plece și că nu e prima dată când se destramă un grup parlamentar. Liderul deputaților ALDE a mai spus că Teodor Meleșcanu nu poate propune congrese în ALDE având în vedere că nu mai este membru al partidului.

„Nu avem niciun fel de dubiu. E foarte greu să ai încredere într-un om care stă 2 ore în ședință cu parlamentarii ALDE, nu suflă o vorbă, iar apoi iese la presă și spune că acceptă propunerea PSD”, a declarat purtătorul de cuvânt al ALDE, joi, la Antena 3.

Vosganian a precizat că Teodor Meleșcanu nu poate propune congrese având în vedere postura în care se află, făcând referire la declarația lui Meleșcanu privind necesitatea unui congres ALDE.

„Nu mă mai rugați să comentez ce spune și ce face domnul Meleșcanu și ce propuneri are pentru ALDE, pentru că dumnealui nu mai este membru ALDE. Dânsul nu poate propune congrese din postura în care se află. Dacă era așa de îngrijorat de problemele ALDE nu făcea acest pas în totată contradicție cu partidul. Dacă cineva mai vrea să plece, e liber să plece, dar își vor pierde calitatea de membri ALDE. Este un proces de igienizare forțată, dar este util, pentru că noi nu mai avem niciun fel încredere în acești oameni”, a adăugat Vosganian.

Deputatul a mai subliniat faptul că miniștrii ALDE care sunt desemnați de Guvern își pierd calitatea de membrii ALDE.

„Eu nu înțeleg cum își imaginează PSD-ul și doamna Dăncilă că vor reuși să creeze iluzia că mai există coaliția de guvernare prin aducerea unor oameni de la ALDE, cei care odată plecați își pierd calitatea de membri ALDE. Oricine dorește să plece, să plece. S-au mai destrămat grupuri parlamentare. Să ne amintim când PSD și-a pierdut grupul la Senat, iar asta nu i-a împiedicat să-și revină.”, a spus Varujan Vosganian””, a mai completat acesta.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că grupul ALDE se va desființa, în contextul excluderii lui Teodor Meleșcanu din partid, din cauza candidaturii pentru șefia Senatului din partea grupului PSD.

Teodor Meleșcanu a declarat, joi la Parlament, că este absolut necesar un Congres al ALDE, însă după alegerile prezidențiale. Organizarea unui Congres înainte de scrutinul pentru Cotroceni ar putea fi interpretat negativ, mai spune fostul ministru de Externe.

Inchide