• Publicat:
Politică

Vosganian iese la atac: Meleșcanu, moral și politic, și-a pierdut legitimitatea de a mai fi membru ALDE

Vosganian iese la atac: Meleșcanu, moral și politic, și-a pierdut legitimitatea de a mai fi membru ALDE
Vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian a declarat că Teodor Meleșcanu și-a pierdut legitimitatea politică și morală de a mai fi membru al partidului, însă trebuie formalizată o decizie în acest sens în forurile statutare ale formațiunii.

„Nu se pune problema că noi nu vom avea o ripostă. Procedural, vorbim de delegația permanentă. În legătură cu Teodor Meleșcanu există acum necesitatea unui for care să valideze această situație. Decizia se aplică, dar trebuie să existe și o luare de poziție a forurilor statutare. Ar trebui să constate forurile superiore și nu a forurilor județene. În ceea ce îl privește pe Tedor Meleșcanu el nu mai funcționează în grupul nostru efectiv și opinia mea este că el nu mai poate funcționa în ALDE. După părerea mea, calitatea sa de membru e una care nu se poate discuta pe termen lung. Juridic ALDE nu a emis încă un document oficial în această privință. Teodor Meleșcanu, din punct de vedere moral și politic și-a pierdut legitimitatea de a mai fi membru ALDE”, a afirmat Varujan Vosganian, miercuri, la Parlament.

Deputatul ALDE a mai spus, întrebat dacă prin plecarea din grupul senatorial al ALDE a lui Meleșcanu, nu rămâne fără grup partidul, că „la Senat există și alte soluții regulamentare de grup”.

Teodor Meleșcanu, propus de PSD, a fost ales, în plenul de marți, președinte al Senatului, obținând de abia în al doilea tur numărul necesar de voturi.

Liderul grupului senatorilor ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunțat ulterior că intenționează să sesizeze CCR pe acest subiect, deoarece alegerea lui Meleșcanu a fost făcută cu încălcarea Regulamentului Senatului care spune că un grup politic nu poate propune pentru funcție doi senatori din același partid.

Anterior alegerii acestuia la șefia Senatului, ALDE a decis că persoanele care acceptă funcții, fără acordul formațiunii, să fie excluse din ALDE, vizat fiind Teodor Meleșcanu.

Inchide