• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Vosganian, întrebat dacă a lăcrimat în plen: „Ochii mei sunt așa, umbroși și melancolici, de felul lor”

Vosganian, întrebat dacă a lăcrimat în plen: „Ochii mei sunt așa, umbroși și melancolici, de felul lor”
Senatorul Varujan Vosganian a fost întrebat, joi, după ședința Senatului în care a fost respinsă cererea de începere a urmăririi penale împotriva sa, dacă a lăcrimat în plen la dezbaterea cererii Parchetului, el răspunzând: "Ochii mei sunt așa, umbroși și melancolici, de felul lor".

„Am fost foarte emoționat de gestul de solidaritate pe care l-au făcut foarte mulți colegi față de mine, pentru că, într-o situație ingrată, în care contextul nu e favorabil unui gest curajos, iată că opțiunea senatorilor a fost, într-o mare majoritate, nu în favoarea mea, ci în sensul respectării demnității Senatului”, a continuat el.

Întrebat dacă a avut mir și acatist la el, Varujan Vosganian a răspuns că în legătură cu chestiunile care țin de natura intimă a fiecărei persoane se poate vorbi în altă parte.

„Pot să vă spun că foarte mulți oameni pe care i-am cunoscut în viața mea s-au gândit la mine în aceste zile și cred că asta m-a ajutat, într-un demers în care puțini îmi dădeau șanse”, a adăugat el.

Varujan Vosganian a mai susținut că cercetarea trebuie clasată în maximum o lună. „Potrivit codului de procedură penală, în maximum o lună, această cercetare trebuie clasată”, a declarat el la ieșirea din sala de ședință.

Întrebat dacă se așteaptă ca DIICOT să retrimită această solicitare, el a răspuns „Ce, suntem la Frații Jderi?”.

Potrivit senatorului PNL, odată cu acest vot din Senat se va face o separare clară între răspunderea politică și răspunderea penală, iar membrii guvernului ar putea lua deciziile curajoase și ferme de care este nevoie.

În plenul Senatului, după anunțarea rezultatului votului senatorilor, Varujan Vosganian le-a mulțumit acestora.

„Vreau să le mulțumesc tuturor colegilor care au crezut în mine și îmi manifest speranța ca acest moment să fie interpretat ca o victorie a democrației și a demnității Parlamentului României și să ofere o șansă tuturor de așeza puterile statului pe echilibrul pe care îl dorim cu toți”, a declarat el.

Senatul a respins, joi, solicitarea Parchetului General de încuviințare a începerii urmăririi penale împotriva senatorului PNL Varujan Vosganian, fiind înregistrate 71 de voturi „împotrivă”, 56 de voturi „pentru”, 5 voturi fiind anulate. Votul a fost secret, cu bile.

Inchide