Zgonea: Năstase va reintra în PSD atunci când legea o va permite

Zgonea: Năstase va reintra în PSD atunci când legea o va permite
Publicat: 18/03/2013, 11:51
Actualizat: 31/07/2014, 08:48

Vicepreședintele PSD Valeriu Zgonea a declarat, luni, referindu-se la revenirea lui Adrian Năstase în partid, că în momentul condamnării calitatea de membru de partid se pierde automat, iar Năstase va reintra în PSD atunci când legea o va permite, făcând o cerere în acest sens, informează Mediafax.

„Știți cum se face, e cererea pentru a fi primit în partid. În momentul în care ești condamnat, automat îți pierzi calitatea de membru de partid. (…) Adrian Năstase e un element cheie al istoriei noastre, un om extrem de important. Domnia sa în momentul în care legea îi va permite bineînțeles că va intra din nou în partid. Va depune o cerere, toți colegii îl vor susține și o vor aproba și în momentul respectiv, la următorul Consiliu Național, se va discuta și acest lucru”, a spus Zgonea.

Întrebat despre posibila revenire a lui Năstase în PSD pe funcția de președinte al Consiliului Național, Zgonea a precizat că există o legislație în domeniu care stabilește foarte clar care sunt obligațiile.

„Noi nu putem să încălcăm legislația. Adrian Năstase este prietenul și partenerul nostru, este un om care a pus fundamentul acestui stat și acestui partid, dar regulile legale trebuie să le respectăm și noi, ca PSD, și toți colegii noștri. Funcția de președinte al Consiliului Național e o funcție în cadrul partidului pe care nu ai cum să o ai în acest moment”, a spus Zgonea.

El a mai arătat că în momentul în care din punct de vedere juridic și moral Năstase poate să revină în partid, bineînțeles că va fi reprimit.

„Este un fost coleg. Fiecărui om care pleacă de acolo și vine în lumea noastră trebuie să-i urezi sănătate și să-i dea Dumneazeu toate cele bune. Nu poți să ai altă abordare, e o chestie umană, normală. (…) Pentru el important e să fie alături de familie, de cei doi băieți și soția domniei sale”, a mai spus Zgonea.

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a fost întrebat, luni, de jurnaliști, dacă Adrian Năstase își poate regăsi un loc în PSD după ce va fi eliberat, el răspunzând: „De ce nu? Sigur”.

Întrebat dacă Năstase își poate regăsi acel loc în PSD în acest moment, respectiv la Congresul PSD, reluându-și funcția de președinte al Consiliului Național, Iliescu a precizat: „Lăsați să se așeze lucrurile și funcție de asta…”.

El a arătat că nu dorește, însă, să facă speculații referitoare la ceea ce se va întâmpla la Congresul PSD din aprilie.

Postul de președinte al Consiliului Național al PSD va rămâne neocupat până când Adrian Năstase va decide dacă dorește să își reia această funcție sau să renunțe la această calitate, a declarat în 1 martie liderul PSD, premierul Victor Ponta.

Adrian Năstase a fost adus, luni dimineață, de la Penitenciarul Jilava la Tribunalul București, care urmează să ia o decizie definitivă privind cererea acestuia de eliberare condiționată după executarea unei treimi din pedeapsa de doi ani de închisoare primită în dosarul „Trofeul calității”.

Deocamdată, ședința a fost suspendată, la cererea procurorului DNA.

În 12 februarie, Judecătoria Sectorului 4 a admis cererea lui Năstase de eliberare din penitenciar înainte de termen, decizia fiind contestată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

În 20 iunie 2012, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, de către Înalta Curte de Casație și Justiție, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calității”, în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Președinție din partea PSD.

Adrian Năstase este încarcerat din 26 iunie 2012.

În 5 decembrie 2012, Curtea de Apel București a decis ca zilele petrecute de fostul premier în Spitalul Floreasca, în urma tentativei de sinucidere, să fie scăzute din condamnare. Instanța a dispus atunci să fie scăzută perioada din 20 până în 26 iunie 2012.

Liviu Dădăcuș, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
9 judeţe, sub avertizări meteo cod galben şi portocaliu de vijelii. Vreme severă până vineri...
FILMUL crimei din Crângași! Detalii șocante: Ce s-a întâmplat, de fapt
„În loc să facem nuntă, facem înmormântare”. Imagini dureroase de la înmormântarea Monicăi, tânăra de...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Cum i-a dat Mihai Albu vestea fiicei lui că are cancer: ”Am încercat să țin...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Conferința Europeană de Psihiatrie și Sănătate Mintală GALATIA 2024
×