Zgonea: Nu putem să ne luăm jucăriile și să plecăm; cine nu e în stare, să plece de la guvernare

Zgonea: Nu putem să ne luăm jucăriile și să plecăm; cine nu e în stare, să plece de la guvernare
Publicat: 18/12/2013, 11:37
Actualizat: 28/03/2019, 12:46

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, la RFI, că social-democrații dezavuează atitudinea liderului PNL, Crin Antonescu, de „a spăla rufele în public”, el spunând că partenerii de alianță nu se pot certa după un an și să-și ia jucăriile și să plece.

„I-am spus și aseară domnului Antonescu, problemele pe care le are trebuie să le rezolve în cadrul Uniunii Social Liberale. Eu nu apreciez și nici premierul Victor Ponta, nici colegii mei social-democrați sau conservatori nu apreciem acest mod de lucru care era tipic Alianței D.A., de a spăla rufele în public. Toate chestiunile, sincopele de etapă, informațiile care apar în presă și pun presiune asupra USL trebuie discutate strict în cadrul Uniunii Social Liberale, acolo se armonizează toate conflictele de idei și apoi vii cu același mesaj coerent”, a declarat Zgonea.

În opinia sa, „un om care vrea să fie președintele statului și care vrea să schimbe modelul pe care l-am avut în ultimii nouă-zece ani de zile” și care a fost un model rău din punctul său de vedere nu poate să meargă pe modelul „divide et impera”.

„Crin Antonescu este un om al dialogului și al consensului, pentru că așa trebuie să fie un președinte modern, european, al statului român. Astfel de abordări, indiferent cine-l sfătuiește nu sunt foarte, foarte, foarte bune nici pentru PNL, nici pentru USL, pentru că avem într-o balanță mai multe avantaje și mai multe câștiguri și de imagine și de respect din partea societății”, a adăugat Zgonea.

Președintele Camerei Deputaților a mai spus că USL „nu a fost făcută pentru orgoliul unuia dintre participanți, ci pentru români”.

„Nu putem să stăm orgolioși acum, să fim supărați, ne luăm jucăriile și plecăm. I-am explicat și aseară și i-am spus că întotdeauna vor exista sincope, întotdeauna vor exista orgolii, pentru că avem două grupuri parlamentare foarte mari (…). Dar noi trebuie să găsim acea modalitate de a-i aduce pe toți la masă și a-i convinge care sunt rațiunile pentru care le recomandăm un anumit tip de conduită și de acțiune politică”, a continuat Zgonea.

Social-democratul declară că cine nu e capabil să lucreze, nu e obligat să rămână la guvernare: „Obligația noastră este să ducem mandatul până la capăt. Nu putem să ne certăm după un an de zile, să ne luăm jucăriile și să plecăm. În spațiul public, astfel de manifestări nu fac bine societății, pentru că oamenii sunt obișnuiți iarăși cu același tip de politică pe care au dezavuat-o și au condamnat-o prin vot în 2012. Nu mai vor scandaluri, ei vor oameni care să lucreze pentru ei. Cei care sunt în stare să lucreze trebuie să rămână la guvernare, cei care nu sunt în stare pot să plece. Nu e nimeni obligatoriu să stea la guvernare, dar aceasta este obligația noastră, am venit la guvernare, ne respectăm angajamentele”.

Valeriu Zgonea nu apreciază nici ideea unui purtător de cuvânt al USL: „Eu nu cred că e o idee foarte bună. Co-președinții alianței sunt purtători de cuvânt, adică Daniel Constantin, Victor Ponta, Crin Antonescu. Sunt oameni importanți, miniștri, prim-miniștri și al doilea om în stat, președintele Senatului și cred că ei sunt vectorii de imagine, ei sunt cei care au construit această alianță și credibilitatea lor, modul lor de a face politică ne-a făcut să luăm 70%”.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marți seara, referindu-se la acuzațiile reciproce dintre el și Victor Ponta, că „este indecent” să mai pozeze în cuplu politic în fața cetățenilor, iar conferințe de presă împreună nu vor mai face, cerând premierului să desemneze un purtător de cuvânt al USL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
S-A DAT ORDIN în toată Uniunea Europeană. Acest lucru va fi INTERZIS definitiv
Încă trei zile libere pentru bugetari, după minivacanța de 1 Mai și Paști
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii