Zgonea: „PSD nu este o victimă a luptei anticorupție, ci singurul partid care și-a asumat în mod real și ferm toate acțiunile în acest sens”

Zgonea: „PSD nu este o victimă a luptei anticorupție, ci singurul partid care și-a asumat în mod real și ferm toate acțiunile în acest sens
Publicat: 19/07/2015, 17:11

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, se declară trist din cauză unor „voci critice din partid”, care au susținut că PSD este o victimă a luptei anticorupție, că sunt „mult în afara unui bun simț național sau de partid”. Mai mult, el îi acuză pe acei colegi de un „comportament comunistoid”, referindu-se la cei care susțin statul de drept doar până când lupta anticorupție ajunge la ei.

„Vocile critice din partid, precum și cei care au încercat să defecteze intern aceste măsuri care au recredibilizat România în plan internațional se situează mult în afara unui bun simț național sau de partid. Comportamentul comunistoid este cel al asumării jumătăților de măsură și anume: „Statul de drept este bun până la interesul de grup sau personal”, acest tip de judecată fiind de natură să compromită măsurile esențiale luate de noi ca partid în această perioadă. Comentariile unor colegi cred că nu justifică un răspuns, ci doar mă umplu de tristețe. PSD nu este o victimă a luptei anticorupție, ci este singurul partid care și-a asumat în mod real și ferm- cu costuri interne enorme, dar și cu rezultate pe măsură, toate acțiunile în acest sens. Asta în ciuda unor persoane care reușesc, prin comentariile lor iresponsabile și justificate de interese personale, să alimenteze stereotipuri de comunicare false și să legitimeze etichete legate de un partid care a reformat România. PSD poate deveni o victimă a acelor colegi care înțeleg să critice o direcție rațională și integră a partidului”, a scris Zgonea.

Într-o postare pe contul său de Facebook, șeful deputaților vorbește despre PSD ca fiind partidul care a reformat justiția, chiar dacă, ulterior numirii noilor șefi ai Parchetelor, PSD „a sângerat cel mai mult”.

„Ne aflăm într-un moment în care se impune o analiză profundă și sinceră, mai ales în condițiile în care, din cauza presiunii politice a momentului, se ignoră voit o realitate evidentă. Detașându-ne de circul politicianist…oare cine a propus și sprijinit actuala conducere a Parchetelor? În urma acestor decizii, oare ce partid a sângerat cel mai mult? […] Judecând la rece, în pofida unui paradox generat de stereotipurile comunicaționale care au tins să asocieze PSD cu lipsa de reformă și corupția, astăzi ne aflăm în fața unei evidențe care este absolut imposibil de contestat. Noi- PSD, alături de partenerii noștri politici, suntem singurii care ne-am asumat și am luptat ferm pentru întărirea statului de drept! Am propus și susținut profesioniști integri la conducerea instituțiilor sistemului judiciar, care în această perioadă au dat proba independenței lor totale de orice interferență politică”, a mai scris Zgonea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Meteorologii Accuweather anunță precipitații și temperaturi scăzute: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 24 aprilie...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Complet interzis în România. Se confiscă mașina pe loc. Decizia de care șoferii nu au...
Anxietatea și depresia, provocate de un obicei banal. Poate fi evitat zilnic
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Mici, dar istețe: cum influențează lumea insectele și alte nevertebrate?