Zgonea: Regret că am mers cu elicopterul la Dorohoi, donez contravaloarea zborului la o casă de copii

Zgonea: Regret că am mers cu elicopterul la Dorohoi, donez contravaloarea zborului la o casă de copii
Publicat: 09/10/2012, 11:08
Actualizat: 30/07/2014, 14:13

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat, marți, că regretă că a folosit elicopterul pentru deplasarea la Dorohoi, având în vedere că mijlocul acesta de transport este unul costisitor, el precizând că va dona resursele sale financiare din această lună unei case de copii.

„Am înțeles preocuparea presei și într-un fel regret că am folosit acest mijloc un pic costisitor pentru a fi prezent în rândul cetățenilor. (…) De acum înainte voi folosi mijloace uzuale – tren, cursele Tarom, mersul cu mașina”, a spus Zgonea.

El a arătat că nu a făcut altceva decât să respecte legea, dar a subliniat că nemulțumirea presei e corectă și normală, având în vedere evoluția societății și costurile destul de ridicate ale unui astfel de mijloc de transport pe care îl au la dispoziție președintele statului, cei doi președinți ai Parlamentului și premierul.

Zgonea a spus că ideea de a merge cu elicopterul i-a aparținut.

„Nu o să mă mai vedeți pe mine în viața mea urcându-mă într-un mijloc de transport atât de costisitor. Pentru acea oră de zbor, resursele financiare care sunt ale mele pe luna aceasta – bănuiesc, sper că sunt în apropiere, le voi dona la o casă de copii”, a spus Zgonea.

Solicitat să comenteze afirmația liderului PDL Vasile Blaga, potrivit căruia acest zbor reprezintă o „manifestare tipică a stângii socialiste de a cheltui banii poporului”, Zgonea a precizat: „Nu l-am văzut pe domnul Blaga revoluțioanr decât după ce doamna Udrea și-a bătut joc de comunitățile locale distribuind banii doar pe criterii politice. Nu l-am văzut făcând scandal în momentul în care fugeau din sală colegii de la PDL și nu votau ridicarea imunității doamnei Ridzi sau a domnului Păsat. Nu l-am văzut pe domnul Blaga nemulțumit de furtul la Legea pensiilor din Parlament”.

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, în legătură cu faptul că președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a mers cu elicopterul SRI la Botoșani la sfârșitul săptămânii trecute, că acestea sunt „acțiuni tipice stângii socialiste”.

„Sunt acțiuni tipice stângii socialiste, au grijă de banii oamenilor. Una spuneau când erau în opoziție, alta fac când sunt la putere”, a comentat Vasile Blaga întrebat în legătură cu faptul că Valeriu Sgonea a mers cu elicopterul SRI la Botoșani.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a mers, sâmbătă, la Botoșani, cu un elicopter SRI, pentru o scurtă întâlnire cu autoritățile locale, după care s-a deplasat, cu același elicopter, la Dorohoi, pentru a participa la manifestările organizate de autorități cu ocazia împlinirii a 650 de ani de ani de la atestarea orașului.

La Botoșani, Zgonea a fost așteptat de prefectul Adrian Constantinescu, de primarul Ovidiu Portariuc, de parlamentarii PSD Gheorghe Marcu, Andrei Dolineaschi și Costică Macaleți și de secretarul general al PSD Botoșani, Gheorghe Vâzdoagă.

Zgonea a fost întrebat de jurnaliștii prezenți acolo de ce a folosit elicopterul SRI

„Suntem aleși, noi trebuie să facem asta și în momentul în care cetățenii te invită la o manifestare cum este cea de la Dorohoi la împlinirea a 650 de ani de atestare documentară, într-un oraș în care s-a născut cel care a făcut sistemul modern de educație. Pentru cei care sunt demnitari în statul român este obligația noastră, în momentul în care am decis să intrăm în democrație, toată chestiunea pe care trebuie să o facem noi, și obligația este să facem toate întâlnirile oficiale”, a răspuns Zgonea.

El a spus că, pentru întâlnirile oficiale, pentru președintele Traian Băsescu, pentru cei doi președinți ai Camerelor și pentru primul-ministru există același protocol.

„Obligația noastră este să ne întâlnim cu cetățenii, obligația primului-ministru e să guverneze, obligația șefului statului este să conducă statul. Și atunci, în funcțiile pe care le avem, aceste lucruri se fac”, le-a spus Zgonea jurnaliștilor.

El a mai spus că va fi un președinte de Cameră „activ”, arătând că de obicei în week-end-uri are până la șapte evenimente oficiale la care participă ca invitat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima...
Păstrăv în crustă crocantă. Rețetă perfectă de Florii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Sofia Vicoveanca, luată prin surprindere de Victor Rebengiuc: "Un exemplu de urmat". Gestul incredibil făcut de...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 100 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare afectată de inundații